Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Higijena prvih zubica

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno Higijena prvih zubica

Drage mame.. Malena ima 6 mjeseci i donje jedinice vec mjesec i pol, znaci vani su kompletno. E sad, zanima me kako da joj ih cistim. Ujutro gazicom obrisem, nema problema. Ali kako navecer kad zaspemo na cici? Hoce li joj moje mlijeko pokvariti zube? Puno papa po noci, pretpostavljam da joj ih ne perem nakon svakog podoja jer podoja imamo toliko da se ujutro ne sjecam koliko puta koja cica, milo moje malo..
    nemam namjeru uvoditi nikakve bocice, samo bih dojila. A zubici ce samo nicati, a ja cu i dalje nocu dojiti. Ne znam gdje potraziti odgovor na ovo moje, mozda malo i neuko, pitanje..
    Hvala!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja brisem mojoj zube 2puta dnevno kao sto I sebi perem zube, nevezano za to ima li nakon nocnog "pranja" mlijeka ili ne. Ovo radim vecinom da se stekne navika pranja zubica

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pitaj svog zubara. Nama je rečeno da ćim izbiju zubi van moramo ih čistiti, nakon mlijeka može i sa štapićem za uši. Ako ima dudu da onda nju prokuhati i dati u čista usta. Jer i ona može sadržavati bakterije koje uzrukuju karijes.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovakav silikonski nastavak, tj. ''četkica'' za zube je prilagođena za početak higijene zubi:
    http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/378/

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

mome J prvi zubići su izbili tek s negdje 11 mjeseci.. kupila sam onaj početni set gumenih četkica iz dm-a i dala bih mu jednu u ruku da sam gricka prije spavanja.
    nisam mu ih uspijevala često pošteno istrljati, niti sad više pokušavam, al sad on već sam malo protrlja i mislim da je to ok.. ima super zube zasad.
    što se tiče dojenja i on još uvijek sa svojih 21 mjesec zaspiva na cici i doji i noću. mislim da je tu bitno da ne spava s cicom u ustima, ipak majčino mlijeko ima nekakva antibakterijska svojstva. mislim da bi tu bočica napravila puno više štete.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sisa je duboko u ustima, pa kad doje po noci, to ide u grlo, ne na zube
    ima puno tekstova o tome.

objema sam dala onaj set iz dma, grickale su kad su htjele, ni jedna nije dala da im ja cistim, pa koliko su izgrickale same, jesu.
    mladja sad ima cetkicu, 1 dnevno nesto protrlja, vecinu izgrize.
    zubi ok.

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja joj ocetkam zubice navecer, s pravom malom mekom cetkicom. Malo gricka, malo mi pusti. Ima fetis na cetkice, ima ih nekoliko koje sluze za ceskanje i grickanje, sto gumenih sto pravih.
    I ja mislim da je vazno stvarati naviku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •