-
-
Ja brisem mojoj zube 2puta dnevno kao sto I sebi perem zube, nevezano za to ima li nakon nocnog "pranja" mlijeka ili ne. Ovo radim vecinom da se stekne navika pranja zubica
-
Pitaj svog zubara. Nama je rečeno da ćim izbiju zubi van moramo ih čistiti, nakon mlijeka može i sa štapićem za uši. Ako ima dudu da onda nju prokuhati i dati u čista usta. Jer i ona može sadržavati bakterije koje uzrukuju karijes.
-
Ovakav silikonski nastavak, tj. ''četkica'' za zube je prilagođena za početak higijene zubi:
http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/378/
-
mome J prvi zubići su izbili tek s negdje 11 mjeseci.. kupila sam onaj početni set gumenih četkica iz dm-a i dala bih mu jednu u ruku da sam gricka prije spavanja.
nisam mu ih uspijevala često pošteno istrljati, niti sad više pokušavam, al sad on već sam malo protrlja i mislim da je to ok.. ima super zube zasad.
što se tiče dojenja i on još uvijek sa svojih 21 mjesec zaspiva na cici i doji i noću. mislim da je tu bitno da ne spava s cicom u ustima, ipak majčino mlijeko ima nekakva antibakterijska svojstva. mislim da bi tu bočica napravila puno više štete.
-
-
-
Ja joj ocetkam zubice navecer, s pravom malom mekom cetkicom. Malo gricka, malo mi pusti. Ima fetis na cetkice, ima ih nekoliko koje sluze za ceskanje i grickanje, sto gumenih sto pravih.
I ja mislim da je vazno stvarati naviku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma