Pokazuje rezultate 1 do 50 od 156

Tema: Selective eating disorder

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod njega se jedino promijenilo što do cca 4 godine nikad nije bio gladan i onda je prvi put izjavio da je gladan. Mi smo skoro na guzicu popadali.

On pojede stvarno s guštom i dovoljno, ali ono što voli. Ja sam tu da uravnotežim te obroke u zdravu dnevnu kombinaciju.
    Kad to stavim na papir jede bolje i kvalitetnije od 70% djece koju znam, samo uz moj veliki angažman u smislu pripreme i kombiniranja hrane.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kod njega se jedino promijenilo što do cca 4 godine nikad nije bio gladan i onda je prvi put izjavio da je gladan. Mi smo skoro na guzicu popadali.

On pojede stvarno s guštom i dovoljno, ali ono što voli. Ja sam tu da uravnotežim te obroke u zdravu dnevnu kombinaciju.
    Kad to stavim na papir jede bolje i kvalitetnije od 70% djece koju znam, samo uz moj veliki angažman u smislu pripreme i kombiniranja hrane.
    Ovo potpisujem u cijelosti. I također uvijek i svugdje kad smo duže izvan kuće nosim hranu za nju jer znam da će ako na izletu ili u restoranu nema neke njoj prihvatljive hrane cijeli dan biti gladna.

Prije nekog vremena su bili sa vrtićem na izletu i nije jela cijeli dan ništa jer ražnjiće, restani krumpir, salatu i kolač ona jednostavno ne jede. Pa je bila gladna do povratka (pojela samo štapiće koje je imala sa sobom), ali ju je kući čekao "njen" ručak i sve ok. Pojela "ko lučki radnik" 2 tanjura grah variva sa mesom.

Iz mog iskustva, mame djetata koje je do 3 g. ne znam koliko puta završilo na infuzijama zbog nejedenja i 12 kg težine na 3 rođendan mogu zaključiti da se nakon 3 godine stanje ipak popravlja (u mom slučaju) i da se može sa sa tim izbirljivcima izaći na kraj, ali zaista je potreban ogroman angažman i planiranje svakodnevnih (i tjednih) obroka kako bi takva prehrana bila nutricionistički prihvatljiva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •