Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Pa i stav "ako ti smrdi makni se" pokazuje da sa onim kojem smrdi nešto nije u redu, tj. da onaj kojem ne smrdi ima veća prava.
Dakle ako moje dijete doručkuje za stolom a ja sjednem i jedem kruh sa sirom koji njoj smrdi onda bi se ona trebala maknuti od doručka ili trpiti.
Ja ne mislim tako, ako znam da nekome nešto smeta onda mu to neću gorati pod nos, radilo se o djetetu ili o mužu.
A hrana koja ima jako intenzivni miris ako taj miris nekome smeta se u mojoj kući ne bi pripremala, kao što se ne priprema riba ili kiselo zelje koje smrdi meni, ili kao što ne čistim sa octom ili sredstvima na bazi octa jer to smrdi mom djetetu.
Ne mora se maknuti. Može se maknuti ako želi. Može ostati za stolom ako želi. Može se strpiti, može plakati, može što god mu je volja. Ali to ne znači da SVI ostali trebamo ustuknuti. Hebat ga, kod nas vrijedi pravilo većine. Što ne znači da se ne ispunjavaju i želje manjine, ali kao što većina poštuje manjinu, tako i manjina poštuje većinu. Moj muž ne podnosi ječam, ali ja ga ipak jednom tjedno skuham, jer ga djeca i ja obožavamo. Sin ne podnosi grah, ali ga ipak jednom tjedno skuham, jer ga mi ostali obožavamo. Ja se grozim variva zgusnutih brašnom, ali u variva koje muž voli dodam brašno i jedem skupa s njim. Ovakav mi se način čini prihvatiljivijim, nego da se moramo odricati nečega radi nekoga.