Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Ja uopce nisam mrzitelj sporta. Kao dijete i u mladosti sam bas dosta gledala, a i trenirala i natjecala se. Al ta objasnjenja da su to ipak vrhunski stucnjaci u najatraktivnijoj grani s najjacom konkurencijom mi nikako ne lezi, da su podredili zivot sportu, odricanja, talent..., to mi je zbilja glupo. Mislim da je ipak "pop moment" bitniji od strucnosti. Inace bismo svake godine zalili sto je taj netko nominiran za Nobelovu, a nije ju dobio. A zbilja je strucan i podredio je zivot grani koja nema najvecu konkurenciju jer nema toliko ljudi koji bi bili u stanju i priblizit im se.
E, to te ja pitam!! Plus što je premija od Nobelove nagrade daleko manja od godišnje zarade jednog nogometaša, a dobije se (AKO se dobije! ) jednom u životu nakon mukotrpnog rada. I ne mora čovjek biti mrzitelj spota da mu sve oko nogometa bude glupo (uključujući i face navijača u frenetičnim divljanjima, totalnoj euforiji i posvemašnjoj tuzi). Dapače, sportom sam se bavila od ranog djetinjstva, pratim ga i danas, ali vrhunski nogomet za mene nije sport nego obično pranje novca. Npr., zna li netko od vas, velikih navijača, u čemu je treći u svijetu Domagoj Buden? Kladila bih se da barem trećina nogometnih navijača ni ne zna da postoji sport kojim se dotični, vrlo uspješan sportaš bavi. Njegovi navijači ne bojaju lice u kockice, ne stavljaju zastavice na auto i ne bauljaju pijani nakon njegove medalje ulicama.
A što se "kruha i igara" tiče-zar to nisu bile i gladijatorske borbe u svoje vrijeme? Koja je razlika u navijanju na stadionima? Osim možda u tome što svi igrači ipak izađu sa stadiona živi i više-manje zdravi. Navijači su i tada, a i sada imali slično ponašanje.