Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
... ali ovo što je Anić napisao je upravo to što osjećam.
Ne mogu si pomoći...

.
ajde, sad nas je prošla malo euforija (malo :D ) pa do nedjelje možemo malo i filozofirati.

dakle, nemoguće je da je ovo što je anić napisao upravo to što ti osjećaš.

to je napisano iz pera pravog zaljubljenika u nogomet.

tekst je fenomenalan. a baš iz razloga što je pisan - osobno. on, citiram, kao navijač, nogometni fanatik i dijete njegova vremena, odbija navijati za tu i takvu reprezentaciju. on je taj koji će imati i posljedice radi toga. pa makar se te posljedice odnosile na to da se neće veseliti.
i to je puno.
neće se veseliti ljepoti nogometa. i vjerujem da neće, djeluje mi čovjek iskreno.
a šta, ti se možeš zatvorit u kuću ova 2-3 tjedna, da te ljudi baš čudno ne gledaju ako prolaziš mrtvo hladno pokraj kafića kad rakitić puca odlučujući penal...i to je to.

ja osobno bih voljela da sam kao cruyf, no bojim se da ne bih imala snage. nemam pojma,divim se takvim ljudima, nikad ne znaš, al nisam baš sigurna da sam jedna od njih, sve za što živim stavit na kocku.

da budem posve iskrena, hebi ga, nemam snage čak ni kao autor teksta, odreć se svojeg užitka.
npr ne uživat u filmovima woody allena, čije filmove obožavam.
volim slušat i boru čorbu i čitat momu kapora i, ako ćete pravo, uživam u njima.
moj šogor recimo, ni mrtav ne bi pogledao film w.allena. i raste mu lista tih radi kojih ne može uživat u nečemu što voli. npr na njoj je i casey affleck, i taj, koji je zaljubljenik u filmove, bome nije išao gledati manchester by the sea. ja sam mrtvo hladno gledala film, a da nisam ni trepnula.

tako da, ovaj tekst mi je fenomenalan baš kao poticaj da budemo bolji ljudi svi zajedno.