Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
Dosta je pratiti komentare, dosta je gledati, a ja se nadam da su Hrvati u svoj toj euforiji, naprimjer, gledali scene iz Sarajeva, gdje je Sarajevo slavilo kao da je Bosna i Hercegovina ušla u finale Svjetskog prvenstva. Ja se nadam da znaju i da prate kako barem matematički pola Srbije, a to u političkom smislu uopće nije mala stvar, navija za Hrvatsku.

I ja se nadam da su gledali te scene a ne one gdje tijekom utakmice Hrvatska - Turska srdačno navijaju "ubij ustaše". Doduše, jutros je procurila prepiska iz jednog ministarstva gdje naša braća srdačno hrvatskim nogometašima j... cijelu obitelj i žele ih poslati na Goli otok, ali kužim da mu Kožo nije stigao javiti do intervjua, tako da će i ta nezgoda ostati nezamijećena, naš Boris pravičan a Zlatan i Mekrema i dalje na svojim radnim mjestima u ministarstvu koje bi trebalo biti jednako na usluzi i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima

Kada bi se to dogodilo, onda bi to bio dokaz da nogomet može ono što ne može politika i što ne mogu svjetski političari. Tu sam malo skeptičan, jer Hrvati nisu Škoti. Škoti su, valjda, bili na deset Prvenstava i nikada nisu prošli grupu, ali su dolazile desetine tisuća njihovih navijača na stadione, bez ikakvih incidenata, bez mrzilačke euforije, a nacionalisti su kao i Hrvati, i sanjaju tisućljetni san o državi i nezavisnosti.

Škoti redovno navijaju protiv Engleske na svim utakmicama koje Engleska igra ali Hrvati nisu Škoti pa nećemo mjeriti istom mjerom.

Hrvati ne znaju slaviti na simpatičan način i to je ono čega je mene strah. Svaka njihova sportska pobjeda, naročito nogometna, nažalost, zna često otklizati u incident, u nešto što nimalo nije simpatično. Kada bi u nedjelju Hrvatska na dostojanstven, ali potpuno euforičan način, proslavila pobjedu, onda bi nogomet dokazao da može ono što ne može politika.

Ako se igdje slavi uz političke incidente, to je BiH gdje se naš Boki udomaćio, ali budući da je već letio iz Oslobođenja kad se konačno usudio napisati koju kritičnu crticu o braći Bošnjacima, kužim da mu je ugodnije i sigurnije mesti po tuđim dvorištima nego dvorište u kojem ga hrane.

Sorry, nisam mogla odoljeti, jednostavno volim tog tipa