A didu je na telefon izbiflala cijelu reprezentaciju iz Goolmanije i kaze mu na kraju: "Fali mi samo pola Rakitica!"Tako molim, ako netko ima molim da se javi na pp.
![]()
Pa ja sam stavila dezulovica bas kao protutezu Ivancicu. Hbg, i on je jednom nogom u kolektivnoj histeriji kad mu ne smeta ni skakutanje Kolinde.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.07.2018. at 22:34
Jelena,
Uopće ne doživljavam temu takvom.
Ali uočavam da neki mogu svašta pisati, a neki valjda ne smiju ni mišljenje iznijeti.
Većina cura na ovoj temi ni ne želi pisat o takvim stvarima ( avedeno nekoliko puta) nego o čistom veselju i sreći zbog velikog uspjeha naših dečki.
No to nekima jako smeta i stalno skreću temu u vode koje ovdje većinu uopće ne zanimaju.
Čak i ovaj tvoj zadnji post. No offence
Jel nam možete ostavit bar ovu temu i malo prostora da ga ne “zarazimo“ fuc... politikom.
Ja bi uvela rigorozno pravilo na forumu majkemi da se samo na određenim temama može pisati o politici.![]()
Sara, malena ti je zakooon!
Upravo gledam neki video na fejsu kako su Škoti slavili svaki naš gol, pa neki mali Afrikanci pjevaju naše navijačke pjesme, prefora su![]()
Sara sad vidim i druge postove, mitovski i tvoja, mraaak!!!!
Moji nisu toliki fanovi, al vesele se s nama naravno.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.07.2018. at 22:41
To je koma.
Padovi bole više nakon takvog stanja.
Nemrem se ja ufurat u sve to.
Pratim jer moram, da znam interne pošalice na ŽK na forumu, ali od cijele priče sam totalno cijepljena.
No, znam da nakon visokog higha dolazi duboki low, koji je upecatljiviji što je high bio viši. Ne mislim tu isključivo plastično na nogomet, već općenito na cijelo ovo stanje uma povezano s njim, i općenito povezano s bilo čime drugime.
Ljudi pobenave, rade gluposti.
Manje histerije za mene, hvala.
Sent from my ZTE BLADE A910 using Tapatalk
Ja godinama nisam htjela čut za nogomet jer mi ga je bilo navrh glave u djetinjstvu! Starci su mi bili gastarbajteri, tata je igrao u Jugo-ligi u Njemačkoj i fakat je bio jako dobar
Ali sve se stalno vrtilo oko tog nogometa. I još smo kućni prijatelji s Prosinečkima pa se živo sjećam koliko puta sam morala glumiti da sam zaspala kako bi mama konačno počela drukat tatu pod rebra: Ajmo, stari, j...te nogomet, već ste sto puta gledali te jedne te iste Robijeve tekme, izanalizirali ste boga i vraga u njima.. vidi, dijete nam više ne može gledat, idemo doma!
Uglavnom, klonila sam se nogometa godinama ali sam ovog prvenstva i ja pokleknula. Ponijelo me prilično rano, još dok smo bili u grupi i gledam svaku tekmu s toliko žara da se ne mogu sebi načuditi. Ja ne volim nogomet!!! Ili? Ili krv ipak nije voda?
Biilo kako bilo....naši dečki su sjajni, čudesni! Od sveg srca im želim da natamburaju Francuze u nedjelju i da ostvare svoje snove! I da daju raji povoda za još par dana tuluma i lude sreće! Teško se živi, mnogima je svakodnevica siva i nevesela puna samo briga i problema. Zašto ne zgrabiti trenutak veselja kad su nam ga dečki servirali na tacni? Ajmo našiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!![]()
Lili, zasto bih se uvrijedila, pa istu stvar smo napisale. Jedino sto je meni tvoja molba ista kao na religioznom topicu, a tebi bilokakva negativna primjedba "upropastise mi veselje". Najsmjesnije mi je sto na mene negiranje ili potiskivanje druge strane medalje ima isto djelovanje kao na tebe ponavljanje da postoji druga strana. Ono - "ma dajte!".
Ne znam, nadam se da vecina ne poznaje osjecaj kad imas ozbiljan zdravstveni problem, a ljudi te tapsaju nije to nista, da ti vrate pozitivu. Meni je to uzas. Ja prihvatim sto je, borim se, promjenim prioritete i uzivam koliko god mogu. Prihvacam nogomet s tumorom i uzivam, al necu veselije uzivati ako negiram da je tumor tu.
Posljednje uređivanje od Jelena : 14.07.2018. at 00:43
Pa znaš i sama Jelena da smo obje prošle kroz bolan i psihički težak proces potppmognute. Jedni su reagirali da su im strašno išli ma živce oni loji su ih bodrili sa bit će to, strpi se, dobit ćeš svoj mirisni smotuljak, a drugima su takvi išli beskrajno na živce (ina33 đe si ba).
Jednostavno drugačije smo tkani, meni nikad al nikad ni u jednom trenu kad je bilo najbezizglednije, nisu išli na živce oni s pinky cvikama na nosu
Zato jer sam njihov team i to mi je bez obzira na sve davalo snagu da nastavim dalje jer sam.znala da ću postat mama bilo trudnoćom, bilo posvpjenjem i da ću se borit do kraja ko ovi naši Vatreni.
Al nije mi padalo na pamet pisat ini33 draga doći će i tvoj smotuljak jwr sam znala da je to “remeti“ pa čemu onda, a to se upravo događa na ovoj temi.
Živa i zdrava mi bila i da sutra svi slavimo ludo i nezaboravno!!
Evelin ja sam ti često high s razlogom ili tek tako, padove nekako često ne doživljavam, a neš ti pada, dignem se, otresem i nastavim - opet letjeti
Ajmoooo!!!!!
Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.07.2018. at 06:53
Idem sad ujutro na trčanje 15km s ekipom, a kad se vratim da vidiš koji high s endorfinima. Besplatan, a čovjek si ga može ako hoće osigurat svaki dan.
#zato volim trčanje#
Ja bih samo ponovila ono sto je bubili lijepo napisala. Ovaj se topik zove nogometni navijaci, a ne Ajmo Hrvatska i otvoren je sa sasvim drugom svrhom.
Toplo se nadam da neću nikada na rodinom forumu doživjeti zabranjivanje bilo čijeg pisanja, a kamoli ideje tipa: ja bih zabranila doticanje politike.
zabrana pisanja o politici je također politika.
pa posto to frenetično, izuzetno i fantastično veselje očito ne može podnijeti ni tri posta od mojce&co, a da ne govorim o avaj avaj sinu odmetnutom Ivančiću, te malo manje odmetnutom Dežulovicu (zbog kojih i oni u prolazu ne mogu odoliti da malo svrate) imam dva konstruktivna prijedloga:
covjek pročita post koji mu nije dovoljno euforičan, te naprosto piše svoje. Kada bi se maklo 10 odgovora na jedan post ala mojca koji idu nju uvjeravati sto bi ona trebala ili ne trebala osjećati, odnosno kada bi se čovjek fokusirao na svoje vlastito veselje, bez da propisuje drugima kako bi se oni trebali veseliti, sve bi bilo lakše.
2 prijedlog:
otvorite topik Ajmo Hrvatska, sa podrobnim objašnjenjem koji stupanj veselja, radosti itd. je minimalno potreban da bi se na topiku pisalo. Te na koji način bi se to veselje/radost/euforija/ludilo trebalo manifestirati.
Baš me briga za ove negativiste. Budim se sa osmijehom zbog naše reprentacije, iako je to buđemje u krevetu lječilišta gdje već danima učim ponovo hodati, i još ću danima. Tjednima.
Svaku, ali svaku situaciju koja mi pruža sreću, prigrlim. A finale nogometnog prvenstva je sreća za mnoge, pa me to još više usrećuje.
PS. mogu već napraviti koji korak bez pomagala, ako koga zanima.![]()
Slazem se, vise manje, s Seni. Nek svak pise sto hoce. Moj osobni problem s citanjem negativnosti o nogometu je taj sto sam ih svijesna (svi smo, naravno), al ih u ovom trenutku ne zelim bit svijesna, ne zelim da mi ista pokvari uzbudjenje i veselje. Vrlo sebicno, svidja mi se ovo moje raspolozenje, svidja mi se raspolozenje dobrog dijela ljudi oko mene, svidjaju mi se rasprave na kavi o nogometu, a ne o ovom i onom sustavu... i ne zelim da me budite. Makar cu se, bili mi svjetski prvaci ili ne (a hocemo), za par dana neminovno probudit.
Od kad se igra Svjetsko prvenstvo 12 je različitih država došlo do finala, 8 različitih država ga je osvojilo.
Ajmoooo mala Hrvatska!!!!
Točno toslažem se u potpunosti, i sama sam to primijetila.
A što se same ove teme tiče, fascinira me koliko se forumska politika promijenila. Sjećam se kako je osoblje foruma svojedobno kategorički odbilo otvaranje teme za praćenje SP 2006. s argumentom da je ovo edukativni forum koji nema veze s nogometom
U 12 godina svašta se promijenilo, djeca su narasla, a interesi se presložili.
Tako jeee, mitovski!
Bez obzira na sve, treba osjetiti mrvu ponosa bar, zbog iste putovnice, ono, naši su u finalu...zar stvarno nekome može biti svejedno? Ili bar mrvu sreće?
Istovremeno, naše se zastave vijore na vrhu i u vaterpolu i ženskoj odbojci i taekwandou. Još sreće za navijače.
Doduše, ovi nogometmi su puno više eksponirani.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 14.07.2018. at 08:16
neću sve isčitavati, na preskok sam shvatila da opet imamo vaše i naše
meni ide na jetra što mi hrvati od svega pravimo temu
i sociološke studije
ono, igra se nogomet na svjetskoj razini
mala kukavna zemlja
u samom vrhu svijeta
hej
pa to je uspjeh
to je veliki uspjeh
iza kojeg stoji rad, znoj, žrtva
neeeeeee - ne možemo se samo tako veseliti, mora to imati višu, intelektualnu, izdignutu razinu
studiramo kakve su boje dresovi, procjenjujemo je li prikladno da se predsjednica veseli, elaboriramo zašto smo sniženih intelektualnih jer nam je nogomet u fokusu
isto tako mediji prenapuhavaju i nabrijavaju mase na drugu stranu - jučer članak o gospođi Dalić kako je napustila karijeru zbog obitelji i tako, to je žena za sva vremena (ne želim dublje u temu, samo navodim kakve gluposti serviraju jer je on trenutno najnaj) ali mase to puše i to se prodaje
mene je euforija ponijela na način da sam sretna , hodam sa smiješkom od uha do uha
osuđujem svako neprimjereno navijanje i uvrede na bilo čiji račun - to mi je strašno uvijek i svugdje
i jedva čekam sutra, i navijat ćemo, cijela obitelj
i nastaviti sa životom kad sve to prođe
nema tu puno filozofije
Pa evo Beti, ja mislim da nitko nista ne treba, a sto će i kako će osjećati je njegova privatna stvar.
Što tebi nije tvoje veselje dovoljno?
plus ono od 3 999999 ostalih?
plus
svi programi televizije
plus svi programi radija
plus svi portali
plus sve socijalne mreže
plus svi kafici
plus svi stanovi
plus...
u početku sam jos i mislila da razumijem, sad nisam vise sigurna.
sto bi Mozart, s. plath, k. Haring, Karl ove knausgard, da ne nabrajam dalje, ne bi trebali postojati, jer se ne uklapaju u sliku ja u svemu vidim samo lipo.
flopica veliki potpis
I sad razmišljam zašto je u Hrvatskoj sramota reći da navijaš za Hrvatsku, da ćemo 'mi' pobijediti, da si ponosan što je Hrvatska u finalu, da si ponosan da u ovom trenutku cijeli svijet piše i priča o Hrvatskoj. Da će sutra cca 800 mil ljudi a možda i više gledati finale i vidjeti tamo jednu malu Hrvatsku. I da oni koji tako osjećaju nisu na visokoj intelektualnoj razini, da su nacionalisti i da ih nije briga za silne probleme koje Hrvatdka ima.
Nađite mi zemlju na svijetu, pogotovo neku malu koja ne bi osjećala sve to na kolektivnoj razini i ne bi bila u kolektivnoj euforiji da igra sutra u finalu.
Francuska ima 1.700.000 registriranih nogometaša. Ovo je jedna predivna sportska priča.
A nije mi samo jasno, zašto neki neke postove doživljavaju kao da neko nekome želi pokvariti nešto, veselje, uživanje, navijanje...
Ja nisam nigdje procitala da je netko napisao “kako se TI možeš veseliti uz to, to i to...”.
Ja sam sve takve postove procitala kao “JA se ne mogu uživiti u to i to, zbog toga i toga”. Ne vidim da itko ikome što brani oko navijanja ili sudjelovanja u euforiji, samo da netko piše sam za sebe da ne sudjeluje u tome zato i zato.
Kako to drugima kvari raspoloženje?
Meni to zvoni kao i ona “neka pati koga smeta”... samo “neka pati koga smeta što mene smeta”.
Ajde, uživajte tko uživa, nemam pojma gdje vidite da vam netko želi nešto pokvariti.
citam vec danima sto pisete i nikako nesto napisati
i evo, Jadranka je sazela sve sto sam htjela reci
Jadro, potpisujem te od prve do zadnje
i moram jos reci, da sam nekad davno, dok sam bila mladabila prava navijacica
puno stariji brat me vodio na puuuuuno utakmica i znam sto znaci navijati sa srcem
to je nesto stvarno divno
naravno, one debile kojih ima posvuda ne racunam
vec dugo nisam u tom filmu iz raznih razloga (necu kvariti temu, lol), al eto, bas me ovo sad veseli![]()
hahahaha tanja, baš čitam i mislim, gdje ste bili 2006. , ne da nije smjelo biti (ne)podržavajuće teme o nogometu, nego nikakve.
I općenito, @seni, na rodinom forumu se jako često nije smjelo o nečemu pisatiali, eto, vremena se mijenjaju.
Plus, ovo stvarno nije otvoreno kao tema podrškesmijeh me uhvati kad pročitam 'nemojte bar na ovoj temi' a ono na početku stray cat naziva nogometne navijače najgorim imenima.
Iskreno ne razumijem niti ljude koji ne navijaju a smetaju im navijači, a niti ovu pozitivo populaciju kojoj smeta ako netkonapiše neku kritiku ili negativno mišljenje o nogometu. (kod nas je nogomet btw. tako vruća tema da postoje cijele grupe ljudi koji navijaju protiv reprezentacije), ili čak samo ako ljudi nisu veseli i euforični.
Kao što rekoh, ne zanima me, ne pratim, a stvarno u stvarnom životu nisam doživjela da me netko radi toga poprijeko gleda. Možda da ipak memoriram imena članova reprezentacije (Lovren, ..?????)
A, nisam vidjela zadnje postove... pa da, pa svi se vesele, totalna je euforija, šta vam smetaju dva i pol čovjeka koji nešto kažu “na drugu stranu”.
Koja god stvar da se na svijetu događa, o njoj ce se uvijek pisati na sve moguće načine. Nitko nikoga ne proglašava intelektualno inferiornim (ja to nisam doživjela)... samo netko kaže “meni nije to baš tako napeto”. Pa u ničemu nikad ne sudjeluje baš 100% svih.
Mitovski, sigurna sam da bi u svakoj baš svakoj maloj zemlji svijeta koja bi to postigla postojao neki Viktor, neki Puhovski i neka”Mojca”. To je jednostavno tako.
Samo vi uživajte.
Dobro Mima ne možeš li zapamtiti ni Modrić? Ne sjecas se ko ni on?![]()
ma dobro, i tako je ošlo u kupus.
ja bi radije da "hraćkate" po nogometu jer vam se više sviđa košarka ili poezija ili ne volite nogomet. eto, ja sam to tako zamislila, ali tko me pita, ne može
ali isticanje neke vrlo važne pozadine i sudbinskog značenja nečijeg namćorenja na ovoj temi je po meni samo neimanje pametnijeg posla i otkrivanje tople vode
neki svoj izum liječe navijanjem, neki bi filozofirali. sve je to isti k.
naprijed, naši!![]()
Evo ga opeglanog.
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2010922
Bravoooo Beti, jako mi je drago zbog tebe!!!!
Beti, brz oporavak!imala sam sličnu situaciju, znam kako je to.
idemoooo, dečkiiiiiiii![]()
Ljudi se bune na prvu, možda i kad treba i kad ne treba jer je Hrvatska trenutno u takvom društvenom raspoloženju da moraš 10 puta izvagati svaku riječ da te "čuvari" demokracije, antifašizma i humanizma ne zaskoče iza ugla. Tako smo mogli ovih dana čuti povezivanje držanja ruke na srcu tijekom intoniranja himne sa HDZ-om, izjave tipa "ne mogu navijati za naše nogometaše dok igraju u crnim dresovima", pa ne valja što su Hrvati prihvatili Subašića kao hrvatskog Srbina (što bi bilo da je običan građanin) i slično. U svemu se traži dlaka u jajetu i ljudi su umorni od toga.
Pa evo i ovaj Jokićev intervju. Ma kome to Hrvatska mora dokazivati da nije zabit i zašto bi se uopće osjećali kao zabit ?
To je takva šizofrena situacija gdje se ne možeš jednostavno radovati uspjehu hrvatskih nogometaša zbog njih, zbog nas samih, zbog našeg sporta, nego se svemu daje jedan politički kontekst.
I ja isto beti
Nego kolko je vremena prošlo od stavljanja gipsa?
rehab, sad si ti ko ovi što vide crni dres. dres je tamno plavi![]()
i drugi je najljepši dres na prvenstvu!
zaboravila napisat
i nije jokić ništ loše rekao, stvarno nije.
Posljednje uređivanje od AdioMare : 14.07.2018. at 11:09
Dres je stvarno predivan! AM, koji ti je najljepsi? Kako to mislis da ti nije hrvatski dres najljepsi![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.07.2018. at 11:18