Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1716

Tema: nogometni navijaci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Komentar o plaćama nogometaša, meni dobar: https://www.index.hr/mobile/vijesti/...jesti_ostalo_m

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Komentar o plaćama nogometaša, meni dobar: https://www.index.hr/mobile/vijesti/...jesti_ostalo_m
    Bas sam citala to. Meni se ne svidja ta analiza, iako ima nekih detalja koji su ok. Prvo mi nije jasno govori li o bruto ili neto iznosima, barem sto se hrvatskih drugoligaša tiče. Ostalo je vjerojatno bruto, buduci da su porezi problem kod vrhunskih nogometasa. I zanemaruje se zarada od reklama i sponzora.

Nemam pik na nogometase, nego na velike razlike u placama i izbjegavanje placanja poreza. Svejedno je l lijecnik ili sportas u pitanju. Ovaj najplaceniji lijecnik je biznismen, nije zaradio u ambulanti te novce. A nogometasi ne zaradjuju 10 godina, kako ovaj navodi. Pa valjda nesto rade s 40 godina, a ne zive samo od kamate, dividende i iznajmljivanja nekretnina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Bas sam citala to. Meni se ne svidja ta analiza, iako ima nekih detalja koji su ok. Prvo mi nije jasno govori li o bruto ili neto iznosima, barem sto se hrvatskih drugoligaša tiče. Ostalo je vjerojatno bruto, buduci da su porezi problem kod vrhunskih nogometasa. I zanemaruje se zarada od reklama i sponzora.

Nemam pik na nogometase, nego na velike razlike u placama i izbjegavanje placanja poreza. Svejedno je l lijecnik ili sportas u pitanju. Ovaj najplaceniji lijecnik je biznismen, nije zaradio u ambulanti te novce. A nogometasi ne zaradjuju 10 godina, kako ovaj navodi. Pa valjda nesto rade s 40 godina, a ne zive samo od kamate, dividende i iznajmljivanja nekretnina.
    Pa napisala sam ja gore negdje - isto je i s glumcima i glazbenicima. Vrhunski su plaćeni puno, ali većina je plaćena mizerno, pa je prosjek nikakav. Nema smisla to uspoređivati. Davno sam čula izreku "Entertainment is the biggest business" i to je u ovom slučaju točno i za nogometaše. Drugo je pitanje treba li to tako biti, aliiii tržište to regulira, kao i sve ostalo.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    meni je jako zanimljivo kako je ogromna većina (ako ne i svi, ali ne usudim se to tvrditi) najbolje plaćenih nogometaša potekla iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa, odnosno mislim da je težnja za bijegom od siromaštva nezanemariv motivacijski faktor u toj branši
    dok je kod liječnika situacija nešto drugačija, dolaze iz klasno raznolikijih obitelji, tj težnja za bijegom od siromaštva nije primarna motivacija

a nevezano za to, često se pitam - ako najbolje plaćeni nogometaši zarađuju toliko, koliko tek zarađuju oni koji ih posjeduju, tj oni za čiji džep nastupaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •