Ne znam jesam li bila dovoljno jasna. Nemam nista protiv navijaca, dapace. Volim nogomet, volim tu atmosferu, cak nemam nista protiv navijackih provokacija, podbadanja, kojekakvih pjesama i slicno. Ali uzeti hladno oruzje, izdvojiti nemali novac za put i smjestaj, zaputiti se u drzavu koja cak nije ni susjedna s namjerom da nekoga ozlijedis (nije iskljuceno i da nekoga usmrtis).. Da sam ga sto puta rodila ! Sto puta ! Ne odgajam ih savrseno, racunam s tim da sutra moze i moje dijete biti taj isti hajvan o kojima danas citam na portalima, ali da kumim i molim drzavu da se ukljuci u pravedno sudjenje.. U Grckoj bi ga mozda i dobilo, u vlastitoj kuci sigurno ne bi !
I jos nesto, kolika je sansa da ti roditelji nisu znali za taj pothvat ? Danima prije se pisalo da je BBB zabranjen dolazak na utakmicu. Ako ti se "dijete" od, kako oni kazu u svom apelu, 18, 19, 20 godina sprema na put u Grcku, netko je trebao dati novac za to. Netko je trebao biti svjestan da ce mu dijete izbivati iz kuce 2-3 dana. Netko je trebao vidjeti spakirane torbe. Ono, nije ti dijete skoknulo do obliznjeg ducana i ukralo cokoladu, pa da nisi mogao makar posumnjati, ako ne predvidjeti nesto. I oni su ogorceni na drzavu ! Hej, na drzavu ! Nisu ogorceni na svoje roditeljske sposobnosti, nisu ogorceni na svoje dijete, ogorceni su na drzavu ! Opet naglasavam, pisem ovo iz pozicije samokriticnog roditelja koji se stalno preispituje i koji je vec dozivio razna sr.. od svoje djece. Ali kad padnem na tom testu, skupa sa svojim djetetom, skupa sa svojim djetetom pocistim nered. Nisu mi krivi nastavnici, drustvo i netko deseti. Kriva sam prvo ja, pa onda moje dijete.
Potpis od-do.
Bez obzira što u ovoj priči postoji niz raznih grčkih propusta, od prelaska granice do nesrazmjernog broja uhićenih BBB-ovaca i AEK-ovaca (ispada da se njih 90 tuklo sa sedmoricom ili tako neki omjer), do svega ne bi ni došlo da se idioti nisu otputili tamo kamo nisu smjeli s namjerom koja sa sportom nema veze.
Ok, da se razumijemo, ne mislim na neku delikvenciju i slicno - da ne ispadne sad da su mi djeca vec na tragu tih huligana :D Ali govorim o situacijama gdje sada uce sto je apsolutno neprihvatljivo, sto im se nece tolerirati i kako se suociti sa posljedicama ucinjenog.
Nisam ni mislila da ih noću skupljaš po policijskim postajama
Moj je tek navršio 16 i nisam ga još ni u čemu uhvatila (radije kažem to, nego- nije još ništa napravio).
Edit- i htio bi ići sutra na utakmicu, kao što je bio na zadnje tri, ali guess what- mama kaže ne
Posljednje uređivanje od Svimbalo : 14.08.2023. at 22:29
I meni je potpuno nevjerojatna ogorčenost na državu. Odgojiš nekoga tko je sposoban uzeti oružje da nanese ozljede drugom živom biću. I to minimalno samo ozljede. I najveći ti je problem što se država nije uključila u spašavanje. Ajme, nije, uopće nije. Ja bih se smatrala roditeljskim promašajem da doživim tako nešto jednog dana od svoje djece, jer mi ovo prelazi granice ponašanja koje nema veze samo s mozgom, ovo nema veze s mozgom, moralom, empatijom i s bilo čime normalnim.
Kad sam pročitala da im sude kao organiziranom kriminalu prva pomisao mi je bila kako su ti Grci pametni kad su donijeli takav zakon. Jesu li organizirano i udruzeno njih 100+ krenuli na put od preko 1000km naoružani hladnim oružjem s jedinim ciljem počinjena kriminalnih radnji (tučnjave prebijanje i sl)? Apsolutno da. Na utakmicu sigurno nisu išli jer su znali da nece moći na stadion.
Nadam se da ce i kod nas donijeti slični zakon i provoditi ga.
Malo o nasilju.
https://m.facebook.com/story.php?sto...l&id=733344160
Sjajan, sjajan tekst !
Počelo već od 15 s bakljama , jučer, buće iz svakog ćoška
Kako je krenulo, ne bude dugo trajalo, brzo će naši ispasti
Nadamo se da neće, svašta se još može