Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Klinci i crtici - dvojbe

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Klinci i crtici - dvojbe

Gledamo svoju kumcad (imamo ih 4-ero u dobi od 3-7 godina) i puni smo dvojbi. Za rodjendane zele blesave igracke Schredere, Splintere, Ninja kornjace, Garurumone, manduromone etc... koji osim sto strasno izgledaju nemaju nikakvu edukativnu vrijednost. Naravno sve te tzv "divlje" igracke su povezane s hrpom agresivnih i krajnje glupih crtica kojima su nasi klinci svakodnevno zatrpavani. Na njihovim rodjendanima klinci se uopce ne znaju igrati, samo izgovaraju neka neobicna imena, mjere si energiju, moci, skacu, divljaju i deru se. Nas Roko je jos beba ali ce brzo proci dok on dodje u te godine. Mi pomisljamo da ga ne izlazemo takvim blesavim crticima jer ima puno kvalitetnih na DVD-u (Bob graditelj, Zvonko, Tom & Jerry...). Medjutim, kako se pojavi neki novi crtic tako svi klinci polude i sve igre su u znaku doticnog (Pokemoni, Digimoni, Bablade, Ninja Kornjace, Powerrangers...) te se pitamo da li se uopce neko djete koje nije u tom svijetu moze ukljuciti u igru s vrsnjacima.
    Naime, nije problem dijete usmjeravati u jednom pravcu, ali je problem ako zbog toga dijete nece imati zdravu socijalizaciju sa svojim vrsnjacima koja je isto tako vrlo vazna.
    Zanimaju nas vasa misljenja i prije svega iskustva.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Garuru-što?

Po mom mišljenju se može i bez takvih crtića. Nisam primijetila negativne posljedice na svom djetetu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja sam primijetila da moji kuže sve o tim crtićima (likove, fraze) iako ih skoro uopće ne gledaju. Bez brige, sve će im upućeni frendovi prenijeti...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja svom djetetu nisam dala da gleda takve crtiće
    ali onda je krenuo u vrtić i popustila sam,prvo mi je problem
    bio jer su i tete u vrtiću dale da se gleda
    ajde od ove godine barem više nedaju ali tu je masa djece
    pogotovo dječaci i svi su zaluđeni tim ninjama i ostalim
    nastojim i inače da šta manje gleda tv a pogotovo agresivne crtiće
    evo jučer sam mu kupila ledeno doba iako on nije htio ali sam ga
    diplomatski nagovorila
    i gušta ga gledati a dokada neznam ali se trudim
    prema tome misli da će se dijete uklopiti a i znati sve o tome bez
    obzira kako ga mi usmjeravali

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

odrasli smo na njima, ali Tom & Jerry su izrazito agresivni

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja imam curu pa ju takvi crtići ne zanimaju, ali majko mila, svi crtići koje je dosad gledala i koji su joj se jako sviđali imaju isti problem - naime, glavni likovi za koje se ona veže nikad nemaju mamu! A njoj je pojam mama, tata i Diana - to je sretna obitelj. nemoguće joj je objasniti što se dogodilo s Nemovom mamom, ili s pepeljuginom, Ili s mamom od Snjeguljice, ili di je mama od Simbe, ili mama od Pilića Milića? bambija se nećemo dotaknuti još godinama. Tako da nama problem nije agresivnost u crtićima (koju djeca inače mogu oponašati i kad to vide u vrtiću od vršnjaka...svašta čuh u zadnjih 6 mjeseci), nego nam je problem nedostatak nuklearne obitelji koji D. još uvijek ne može shvatiti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne možeš spriječiti dječje interese. I moj je gledao Boga graditelja i
    Zvonka itd, s 3-4 godine. Sad bi ih isto pogledao, ali više voli ninja kornjače. Ninja kornjače su za dečkiće od 5-6 godina nezaobilazne. Moj M. ih ima, gleda i ne branim mu to. Kad bih mu branila, rezultat bi bio samo to da bi bio frustriran i da bih se u njegovim interesima udaljila od njega. Sad ninja kornjače, za 10 godina glazba.. ne želim mu zabraniti ono što ga zanima. Ja biram sudjelovanje (znam imena svih likova iz ninja) Inače, postupam slično kao Arwen - nudim nešto drugo. Ledeno doba će ga svakako zanimati, snimila sam mu danas crtić o Noi, to će sigurno pogledati, sutra je Ben Hur.. To su neki kompromisi. A i sam voli i druge, neagresivne crtiće, pa to nekako dođe u ravnotežu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja mrzim takve crtiće i čim na TV vidim neki prebacim program.
    Još je mali i to ga uopće ne zanima a kako će biti kad malo poraste ne znam.
    Ali u vrtiću vjerujem da neće gledati jer nemaju TV u vrtiću što mi je skroz ok, bilo bi mi glupo da ga imaju i da onda klinci u vrtiću gledaju crtiće

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mene konkretno muči jedno pitanje...
    kome su namijenjeni crtići na rtl-u nedjeljom ujutro u prime time-u? (krava i pilić, i onaj s pjesmicom koju moj nećak redovito pjeva: jer babun je od lasice bolji...)?
    pa u njima nema jedna pametna stvar, gluposti i bedastoće najgore vrste. možda imaju ulogu da tjeraju djecu i roditelje van na svježi zrak, što dalje od tog programa...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kome su namijenjeni? Odraslima! Meni su kow &chicken, Johny Bravo i slični za krepat, obožavam ih, ali to zaista nisu crtići za malu, već za veliku, 30 + djecu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sve je to ok. ja osobno volim powerpuff girls (ako moram priznati... )
    ali pa ne mogu se staviti takve stvari neprimjerene djeci u vrijeme kada je jasno da su tisuće klinaca pred tv-om. mi kad smo zajedno doma rijetko kad palimo tv, nedjeljom najmanje, ali moj nećak to redovito gleda (3,5 godina). i nevjerojatno koje su to izjave, uvrede, pa pjevušenje te pjesmice o babunu i lasici. koliko klinaca to gleda, a nema jedne pametne stvari, pa kako se može to desiti u prime time-u. ranije ujutro su još oni bezazleni medvjedići i one vesele jagodice, možda jesu blesavi, ali imaju nekakvu pouku, iz njih neće pokupit rječnik: kravo smrdiš, ili pa ja ću tebe ubiti i sl. ili samo način govora glavnih likova: nekakvo mumljanje (Johnny), tepanje (Kjava),...
    ali od kojih 9 kreće terapija....

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se kraljice, ako su za odrasle trebali bi biti i u terminu za odrasle :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. ne gleda japanske crtiće (Pokemoni i slično), tu kravu i pilića isto ne. Od agresivnih gleda samo ninja kornjače, ali te kornjačice su dobre..

A to kaj mi mrzimo ili volimo, slabo nam pomaže. Ja sam se ježila na Teletubbies, ali on je padao trans kao beba kad je čuo njihovo pijukanje. Poslije sam se naučila balansirati između prihvaćanja njegovih interesa i sadržaja koje ja smatram dobrima.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ma nekako mora gledati te grozne crtice ako ce biti u trendu s kompom iz vrtica, tako da mu ponekad i kupim DVD s ninja kornjacama. A zanimljivo je sto sam primjetila, te crtice pogleda toliko da vidi o cemu se radi - valjda da moze ravnopravno s drugom djecom a u stvari je sav sretan kad uhvati crtice sa zutokljunca sve po redu, i njih stvarno voli gledati. Ali niti slucajno ne smijemo obuci majcu na bob the buildera jer je to za malene...

I tako je meni strasno sto on zeli isto sto i svi drugi ali to ocito tako ide. Na svu srecu da smo u Waldorskom vrticu pa je puno stavri zabranjeno donositi ali se ipak navuce..

Tako da ustvari mislim da im treba dozvoliti a oni sami nekako pronadju balans oko tih stvari.

E i Yu-gi-oh karte smo nosili danima u vrtic a da pri tome nije niti jedniom pogledao crtic jer ga uopce nije zanimao... ali karte je morao imati ...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mamaS prvotno napisa
    E i Yu-gi-oh karte smo nosili danima u vrtic a da pri tome nije niti jedniom pogledao crtic jer ga uopce nije zanimao... ali karte je morao imati ...
    Ista stvar.

Inače, pričala mi je sestrična, čiji sin je tada imao 8 godina, da ga je pitala zašto baš mora gledati sad Pokemone, a ne raditi ne znam što drugo. Mali je odgovorio: Mama, a o čemu da sutra razgovaram u školi?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JUčer me Alex moljakao u dućanu da mu kupim DVD Ninja kornjača. Nisam.
    Ne da mu da gleda to, pokemone, robote i slične zaista glupe crtiće. Nemamo doma ni jedan pištolj, pušku, mač, sablju i sl. Ali..
    On ipak obožava Ninje :/ Valjda gledaju u vrtiću (mada mi govori da ne gledaju), ali onda ne znam otkud mu to.

Međutim, ja sam primjetila nešto drugo. Koji god film ili crtić da gleda - on pokupi scene nasilja.
    Npr. film Vlak u snijegu - vrlo lijep nenasilan film s dobrom poruko - i ima jedna scena gdje se Pero i LJuban tuku. I on je baš tu scenu neprestano ponavljao glumeći.

Crtić Legenda o medvjedu - ista stvar. Uzima bilo kakav štap i juri s njim po kući idvorištu vićući Sitka, Sitka. Baca se na tlo, viče, pa opet juri, maše štapom, glumi da ubija medvjeda.

I što sad?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Agresivnost postoji u svima nama. Ne treba je izbjegavati nego naučiti se s njom nositi i kanalizirati je u prihvatljivo ponašanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •