Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Reagirajte kao udruga!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Reagirajte kao udruga!

PODRŽIMO PROVOĐENJE DRŽAVNOG PEDAGOŠKOG STANDARDA ČIJI ĆE NORMATIVI PRIMORATI VLAST NA GRADNJU I OTVARANJE NOVIH ŠKOLA I VRTIĆA, OTVARANJE NOVIH RADNIH MJESTA I ŠTO JE NAJBITNIJE BOLJE UVJETE ZA NAŠU DJECU U VRTIĆIMA I ŠKOLAMA KONVENCIJE O PRAVIMA DJETETA! "Danas je možda više nego ikad prije, istina da će način na koji se ponašamo prema svojoj djeci odrediti budućnost svijeta."

Ne dopustimo da još 30 godina degradiraju našu djecu!!!!!!!!!

MOLIM VAS da reagirate kao udruga i ne dopustite da se ponovno pronađu rupe u zakonu i i da se ne provede državni pedagoški standard (stari je iz 1981g) i da nam djeca i dalje u ovoj Državi budu na zadnjem mjestu, da žive i rade te provode svoje najljepše dane u neljudskim uvjetima koji i prešutno roditelji podržavaju "jer moraju raditi". Hvala.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja reakcija na komentar novinara Dobro jutro Hrvatska koji je protiv provođenja Državnog pedagoškoga standarda koji mora stupiti na snagu 31.12.2013. i gdje praktički poziva da se on ne provede jer će se djeca otpuštati iz vrtića!!!!!!!!

"Gospodine Zoltan da imate ikakvog pojma o stanju u dječjim vrtićima i uvjetima u kojima borave djeca ne bi Vam palo na pamet dati ovakav nebulozni komentar. Državni pedagosški standard je iz 1981g a osnivači dječjih vrtića konstantno zaobilaze zakon umjesto da grade nove vrtiće.Državni pedagoški standard trebao se provesti u 5 mjesecu ove godine kada su upis u vrtić a ne krajem pa sada ne bi raspravljali o tome kako će se djecu ispisati, vjerujte mi već od 5 mjeseca ravnatelji vrtića govore kako će se to opet odgoditi do 2018g i baš ih briga- zar trebamo i na TV-u poticati ne poštivanje i ne provođenje zakona gotovo 30 godina!!!? Provođenjem državnog pedagoškog standarda napokon bi djeca i odgojitelji radili u ljudskim uvjetima. Trebali bi vi i još 30 roditelja doći u jednu sobu dječjeg vrtića koji često nisu veći od malo većeg WC-a i tamo provesti 10 sati dnevno barem tjedan dana -zanima me bi li tada shvaćali svoju djecu koja imaju manje kvadrata od kokoši u kokošinjci, možda bi razmislili kako taj manjak utječe na motorički razvoj djeteta a pogotovo onog koji tek prohodava (a nema gdje hodati)!!!! S druge strane NITKO OD ODGOJITELJA SE NE BI OTPUSTIO VEĆ NAPROTIV ZAPOSLIO JER NA VEĆI BROJ DJECE IDE I VEĆI BROJ ODGOJITELJA PO NOVOM NORMATIVU,A PROVOĐENJE PEDAGOŠKOGA STANDARDA VLASTI BI BILE PRISILJENE GRADITI JOŠ VRTIĆA I ŠKOLA ILI MISLITE DA JE DJECI BOLJE IGDJE NEGO NIGDJE?PO VAMA NAŠE NAJVEĆE BLAGO DJECA NE BI TREBALA BITI PRIORITET OVE DRŽAVE?! PO VAMA NIJE OPASNO KAD ODGOJITELJICA PREMOTAVA 12 MJESEČNO DIJETE U KUPAONI DOK 22 JEDNOGODIŠNJAKA SAMO HARA SOBOM? RODITELJI NE MOGU PAZITI NA SVOJE JEDNO DVOJE DJECE ALI JEDAN ODGOJITELJ MOŽE NA 32?! APSURD!!! Na 5 djece ide jedna odgojiteljica ali 5 odgojitelja u sobi stvorilo bi pomutnju zato je logično smanjiti broj djece i povečati kvadraturu tako je npr. u Americi i u EU i možda ministar Jovanović misli da može uvesti 9 godina školovanja ali shodno s tim ne provoditi Državni pedagoški standard? O.Š. Brestje u Sesvetama radi u 3 smjene, dnevni boravak ima samo godinu dana jer nema prostornih uvijeta, i stvarno ne znam kako se 9 godišnje školovanje misli provesti u školi u kojoj djeca nemaju mjesta ni da bi išla u školu u normalnim smjenama?!!! Vrtić u Brestju..molim Vas popnite se na prvi kat, uđite i pogledajte na koliko prostoru boravi mješovita grupa od 27 djece a od toga su 10 trogodišnjaci? Taj prostor nije ni po starom pedagoškom standardu, taj prostor nije za dvoje djece, dvoje a kamoli 27, a prosvjetna inspekcija žmiri, jer bitno je zaposlenim roditeljima da su im djeca smještena dok su na poslu?POŠTUJE LI TKO OVDJE PRAVA DJECE? Gospodine Zoltan obite zagrebačke vrtiće pa onda komentirajte državni pedagoški standard čijim bi provođenjem ne samo naša djeca dobila bolje uvijete u vrtićima VEĆ BI SE OTVORILA I NOVA RADNA MJESTA JER BI SE GRADILE NOVE ŠKOLE I VRTIĆI i NAPOKON BI NAŠA DJECA DOBILA MOGUĆNOST DA UČE I IGRAJU SE U NORMALNIM UVJETIMA ŠTO BI IM DALO MOGUĆNOST DA UČITELJI VIŠE RADE S NJIMA POJEDINAČNO I DA POSTIŽU BOLJE ŠKOLSKE USPJEHE!!!! SRAMOTA OD VAS!
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 30.10.2013. at 09:10

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ispričavam se zbog veličine fonta!

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Potpisujem, i većim fontom!
    nije bolje ni u Rijeci...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Potpisujem sve! Ja sam svoje dijete ispisala, niti se on mogao prilagoditi (mirnije je dijete, smetala mu je gužva i galama njih 30 u sobici od 20tak kvadrata), niti sam ga ja mogla gledati tamo. Izgledalo je kao mravinjak. Jeli su tako da je pola grupe bilo na hodniku dok je druga polovica jela. Tete se trude, ali ni uz najbolju volju i znanje nemaju uvijete za rad.
    Katastrofa!!!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ivana daj link ili tekst da vidim o cemu je navedeni novinar govorio, jer ovako kad to napises ispada rekla kazala.
    sorry ali ovako mi sve samo izgleda bombasticno.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 31.10.2013. at 07:45

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ivana daj link ili tekst da vidim o cemu je navedeni novinar govorio, jer ovako kad to napises ispada rekla kazala.
    sorry ali ovako mi sve samo izgleda bombasticno.
    Čini se da je to reakcija na televizijsku emisiju. Nisam shvatila o kojem se novinaru radi, ali pretpostavljam da mu je ime Zoltan i da se radi o gospodinu Kaboku.

Što se tiče izgradnje u Zagrebu, Kajzerica još uvijek nema ni osnovnu školu ni vrtić. Bandić je gradonačelnik već 13 godina i najavljuje pompozno svako toliko da će to riješiti. Sad je i kamen temeljac položio, baš me zanima kad će to proraditi.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ova država je stvarno pravi apsurdistan. s jedne strane nema novaca za osnovne dječje potrebe i prava, a s druge strane se bacaju novci na kojekakve besmislene referendume. dok god to bude tako, ne vidim da će se bilo što promijeniti na bolje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a šta je sad država (ako si mislila na sadašnju vlast) pobogu kriva i za taj referendum?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

povlačim gornji post. da ne ulazim u OT neda mi se objašnjavati, krivo sam napisala, a ne mogu više editirati.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

dok sam pisala onaj post nisam cvijeto mislila pod državom na vlast nego na nas, obične građane. ali na kraju krajeva, mi smo i birali sve ove vlasti koje smo dosad imali. :D

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo jos reakcija na preraspodjelu novca:
    http://m.tportal.hr/vijesti/296050/P...ferenduma.html

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne mogu dati link kad je to išlo uživo na Dobro jutro Hrvatska!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ne mogu dati link kad je to išlo uživo na Dobro jutro Hrvatska!
    DJH ima arhivu priloga na webu; možda možeš pogledati i potražiti je li i taj prilog o pedagoškom standardu tamo: http://djh.hrt.hr/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •