Pozdrav,

Imam bebu od dva I pol mjeseca. Prije oko deset dana, nakpn sto sam obukla preuzak grudnjak, pojavio mi se blister na desnoj dojci I ubrzo je cijela jedna strana te dojke bila u kvrgama. Probila sam navece blister, mlijeko je iscurilo I krvge su nestale s tog dijela. Medjutim,u dubini.dojke jos osjetim velike kvrge (na povrsini je dojka jako meka I dok dobro ne ispipam te kvrge se ne osjete). Nekoliko dana me bolilo kad beba prvo prihvati dojku, ali sada rjedje. Izmedju podoja (ne uvijek) osjetim zarenje u dojci, ali nije strasno.isto tako, bradavica ponekad nakratko pobijeli (to je jedini simptom koji se javlja I u drugoj dojci). Beba uredno doji.

Zna li neko o cemu se radi? Da li je soor (beba nema nikakvih simptoma, a ja sam u trudnoci imala gljivice, pa pretpostavljam da sam im sklona)? Ili se ta bol javlja zbog kvrga? Sta cu s njima (masaze se uzasavam jer me ranije strasno bolila, ima li drugi nacin da ih se rijesim? I moram li ih se uopce rjesavati ako se bol vise ne bude javljala? Mogu li uzrokovati neke druge komplikacije?)

Napominjem da sam istu bol imala prije oko mjesec dana, ali u obje dojke. Pedijatrica mi je rekla da me boli od 'nadolazenja mlijeka'. Ima li to ikakvog smisla? Tad je bol nestala sama od sebe, ali je to bio period kad je beba sisala po cijeli dan,a sad to vise ne radi.

Izvinute na dugom I komplikovanom postu I hvala puno!