Pozdrav!

Dijete mi je napunilo 20 dana, prije nekoliko dana smo počeli imati problema s podojima koji su sve češći i čine nas sve nezadovoljnijima.
Moj sin se skoro uopće ne odvaja od cike, što meni i nije problem, ali sada je postao i jako razdražljiv tijekom sisanja.

Npr, sinoć je sisao skoro cijelu noć, malo spavao na cici, malo dojio, ja se nikako ne smijem ni pomaknuti, jer on odmah plače, iako se činilo da je zaspao. Tako smo proveli od 22 sata do 6 ujutro. U pola 7 smo se suprug i ja ustali, njemu se i dalje cikilo. Uspijevamo ga malo uspavati na 10ak minuta, ali onda taapana nastavlja i kulminira sve češćim mijenjanjem dojki sve dok ne počne odbijati obje i plakati iz sve snage doslovno do iznemoglosti - obamre i zaspe tvrdim snom koji opet trAje 10ak minuta.

Rekla bih da mi dijete nateže sise jer je gladno i sve manje zadovoljno produkcijom mlijeka.
Prije mu je i jedna dojka bila dovoljna za podoj, sada ga ni obje ne mogu zadovoljiti. Malo spava, nervozan je, a isto tako i suprug, a naročito ja.

Tako je već nekoliko dana, a jučer i jutros nismo više mogli izdržati i dali smo mu adaptirano mlijeko na bočicu. Sinek je konačno izgledao zadovoljan i odspavao dva sata u komadu.

Pretpostavljam da se radi o skoku, ali ne zna. Kako izdržati taj njegov neutješni histerični plač i ostati hladna i optimistična?

Strah me zbog nadohrane i jako jako bih željela isključivo dojiti svoje dijete, pa, ako postoji rješenje problema, rado bih ga razmotrila.
Hvala!