Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
Za školu se stvarno ne moraš brinuti - to je dobro "uigran" sustav i dijete će se snaći i prije nego trepneš. Ako ste u okolici Osla, ni klima ne bi trebala biti toliki problem (općenito je nešto hladnije, no ja sam u nekom smislu lakše podnosila švedskih -28 nego zagrebačkih -5, jer je gore klima suha).

Oni svi jesu samotnjaci u usporedbi s nama, ali i to je relativno. Ako ništa, uvijek se naže "naših" ljudi koji obično jedva dočekaju pridošlice. Mogu pretpostaviti odlakle priča o balkancima kao ljudima drugog reda (jugo-mafija i sl.) no to je predrasuda i ne treba generalizirati. Osobno nisam nikad imala loših iskustava u tom smislu, a niti ljudi koje poznajem a žive u Skandinaviji. A nikad se nisam najela toliko pravih bosanskih baklava kao za petomjesečnog boravka u Švedskoj

Ako je nešto dobra prilika za iseljavanje, mislim da je to trenutačno Norveška.

Usput, moja prijateljica koju sam spominjala je također u okolici Osla pa vas mogu spojiti ako hoćeš.
Znam da je prošlo skoro 1 god od posta ali imam par pitanja ako netko zna dobro bi došlo,a vidim da tu ima podosta poznanstva i iskustva =)
1. Već godinu dana planiramo dečko i ja u Norvešku tražit posao, stvarno bilo koji,s time da je on strojobravar i grafički dizajner,dok sam ja geodetski tehničar uskoro ću završiti tri god fakulteta,pa sam u Norveškoj mislila i nastaviti. Pa nas naravno zanimaju i mogućnosti ALI,VELIKI ALI =)

2. Sada smo trudni =) pa će samo dragi tražiti posao,a mene zanima dali dok sam na porođajnom mogu živjeti gore i ono najbitnije RODITI gore (iskustva,troškovi,papiri??)

3. Trenutno imamo ušteđevine i ako uspijemo srediti sve,zanima me dali je korisnije ako sklopimo brak prije selidbe?

Pa eto zanima me ako je Freja negdje online,ili netko drugi ako ima iskustva sa papirima vezanima za brakove,posao i naravno RAĐANJE GORE =)

Mrvicu nas je trta,ali vidim da je puno mamica odlučilo na takav korak sa već starijom dijecom pa onda bi mogla i ja sam malim trbuom otići u Norvešku,ha? =))