Pokazuje rezultate 1 do 50 od 103

Tema: Ovako nemojte "tješiti" parove koji se liječe od neplodnosti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moram napisati svoje iskustvo.
    Sada, zadnju trudnocu ja i prijateljica smo bile istovremeno trudne, razlika 2 mj.
    Ona je svoju drugu trudnocu cekala 6 godina i uspjeli su uz pomoc MPO.
    Jednom sam joj rekla kako sam sretna kad mi se beba mice u trbuhu, a ona je odgovorila da je i ona, ali jos vise nego ja jer su ipak dugo cekali i vise se potrudili za tu bebu. Uzasno sam se osjecala, zar je moja sreca manje vrijedna? Moja ljubav prema bebi manja jer smo ju, eto, relativno brzo zaceli?
    Nisam joj zamjerila, pokusala sam razumjeti ali, nisam se dobro osjecala nakon njenog komentara.

Ako i pretpostavimo da je istina da se bebe na koje se dugo ceka i za koje se projde trnovit put da se dobiju vole drugacije ( da ne napisem vise), a sto onda ako ta ista mama zatrudni spontano sa drugim djetetom i to odmah nakon sto pozeli imati drugo dijete? Zar je onda ljubav prema drugom djetetu iste majke drugacija jer je do trudnoce doslo brzo i spontano?
    Posljednje uređivanje od mimi 25 : 05.11.2013. at 14:27

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Sada, zadnju trudnocu ja i prijateljica smo bile istovremeno trudne, razlika 2 mj.
    Jednom sam joj rekla kako sam sretna kad mi se beba mice u trbuhu, a ona je odgovorila da je i ona, ali jos vise nego ja jer su ipak dugo cekali i vise se potrudili za tu bebu. Uzasno sam se osjecala, zar je moja sreca manje vrijedna? Moja ljubav prema bebi manja jer smo ju, eto, relativno brzo zaceli?
    Nisam joj zamjerila, pokusala sam razumjeti ali, nisam se dobro osjecala nakon njenog komentara.

Ako i pretpostavimo da je istina da se bebe na koje se dugo ceka i za koje se projde trnovit put da se dobiju vole drugacije ( da ne napisem vise), a sto onda ako ta ista mama zatrudni spontano sa drugim djetetom i to odmah nakon sto pozeli imati drugo dijete? Zar je onda ljubav prema drugom djetetu iste majke drugacija jer je do trudnoce doslo brzo i spontano?
    ma, mimi, to ti je ono što smo sad pričale - neki ljudi tako zabriju i bok. mislim da ne promisle dovoljno prije nego što komentiraju takvo što. nemoj se osjećati loše zbog prijateljičina komentara, ali nemoj ni hodati po jajima i prešutjeti to - slobodno joj reci da ne misliš tako i da te komentar povrijedio. stvarno mislim da netko tko takvo što kaže bliskoj osobi nije nimalo promislio... (al mi svejedno ide na jetra)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku

Posve se slažem sa ovim postom.
    Već mi je na prvoj strani zasmetalo u šumskovoćinom postu ( iako mi je šumskovoće jako draga forumašica) da se roditelji više brinu za dijete nastalo MPO-om. To ne može biti istina.
    A kako se tek gleda na dijete koje se rodi nakon smrti prethodnoga? Ima raznih situacija. Nije potpomognuta oplodnja i neuspjesi iste najgora stvar na svijetu. Nadam se da me shvaćate.
    Meni bi bilo u redu razgovarati o MPO sa prijateljicama i poznanicima, nije to tabu. Uopće nije. Dapače, pokušavanje stvaranja novog ljudskog bića, pa na koji način to bilo, je dobra tema. Da li pri tome pričaš o bolničkim hodnicima ili seksu na kamenu, sporedno. Nisu uvijek uspješni ni jedni ni drugi, ali zato, kad uspiju, evo veselja. No, ako netko o tome ne želi pričati, ne mora, ali ne treba se ni ljutiti na komentare. Ljudi su svakakvi. I svašta pričaju. Zanemariš ih ako možeš. I ideš dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •