-
Tuna ja tebe fakat ne razumijem, sto tebe zapravo muci?
Da, moze se biti s nekim dobar kolega i imati korektan poslovan i cak topao odnos, a da se svejedno ne prica o intimi, ako tako netko ne zeli.
Tvoje suosjecanje tu nije bitno, ne mijenjas kolegicu iz suosjecanja nego jer ti je to posao, jer je tako odlucio onaj iznad. Makar se medjusobno mijenjali dva mjeseca godisnje (btw ja ne znam nikoga tko je tako puno na bolovanju zbog postupaka, ja npr. nisam nikad lezala nakon transfera).
I uopce, ali uopce se ne slazem da su medjuljudski odnosi za MPO bitniji od zakona. Zakon je taj koji za MPO pacijente doslovno nekad znaci biti ili ne biti (kao za vrijeme Milinovica, a i sad za neke parove). Suosjecanje i razumijevanje gore ili dolje, ako zakon ogranicava lijecenje...
Stvarno ne kuzim sto bi ti zeljela, da ti kolegica place na ramenu, da ti prica pojedinosti o postupku, da sto? Ako niste toliko bliske, zasto ti je to vazno? Sto bi ti imala od toga a da ti je tako vazno, da bez toga gubis suosjecanje a inace "svim parovima zelis da sto brze postanu roditelji"?
Mene na poslu ne zanima tko se razvodi, kome je svekrva udav, cija zena ne kuha i cija djeca rade probleme u skoli. Pa ni tko ide na MPO a kome se dijete zalomilo. Na poslu - radim, a ne razbijam glavu tudjim privatnim zivotom, sto ne znaci da nismo dobri kolega i da nekad na pauzi ne potracamo i nesto ne podijelimo. Ali zahtijevati da ti netko podastire svoju intimu, tko to ne moze ili ne zeli, stvarno ne razumijem. Sva sreca da nemam takvih kolega!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma