Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ucestala stolica, zelena, smrdljiva, sluzava

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Ucestala stolica, zelena, smrdljiva, sluzava

I ne nismo gladni. L je isključivo dojena beba, rođena sa 3,5 kg, sa 4 mjeseca ima preko 8 kg. Dakle debelo smo poduplali porođajnu težinu. Međutim od prvog dana imamo problema sa crijevima, vodene, pjenušave stolice i sve ostale radosti grčeva. Situacija se pogoršala sa mjesec dana jer smo na sistematskom pokupli rota virus i dobili proljev. Sve smo uspješno riješili bez većih intervencija, pojačanim dojenjem i uz malo rehidromixa na žličicu. Simpomi rote su trajali par dana, ali ostala je i nadalje vodena sluzava stolica. Mjesec dana nakon toga ponovna analiza pokazuje da i dalje imamo rotu. Infektolozi nam objašnjavaju da kod nezrelih crijeva virus može biti prisutan i do šest mjeseci. U biti smo se pomirili s tim da to samo od sebe mora proći, moramo pazititi da L ne dehidrira i to je to. E sad zadnje dvije analize stolice (radimo analizu otprilike svaka dva tjedna u dogovoru sa pedijatricom) su negativne na sve mikrobiološke beštije.
    Međitim po pitanju stolice situacija je još gora. Kaka usred noći, pune pelene vode, ponekad zelene, ponekad žute sluzave, uz sitne točkice unutra - dakle ima i onih zrnaca. I tako zna kakati i četiri pet puta dnevno. Osim toga nema nikakvih simptoma, zdarva je i vesela beba, ne ponaša se ko da joj to radi neke probleme, uredno dobija na težini. Pedijatrica se konzultirala sa nekim gastro nešto u Klaićevoj koji je potvrdio da nema potrebe da se dijete šalje na bilo koje dodatne pretrage, da crijeva jednostavno moraju sazrijeti. E da, i dajemo joj stalno probiotik. Prvo BioGaiu, a sad Wayu. Da li netko ima sličnu situaciju, i koliko bi u biti puta beba sad trebala kakati, s tim da siše svaka tri sata otprilike, noću dva puta.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Da, dugo traje! A da probas izbaciti probiotik, nama je s waya kapima znala biti takva stolica.
    Nisam savjetnica, no tako je nama znalo biti ako bi ucestalo mjenjala dojke kod dojenja pa bi se beba vise najela ovog prvog vodenastog mlijeka,pa je I stolica bila vodenasta!

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ajde mogu probat izbaciti probiotik, a što se mijenjanja dojki tiče nije to sigurno. Mala mi siše samo jednu dojku na podoju i dosta joj je, nikad nije tražila drugu, probala sam nuditi. I u pravilu podrigne poslije podoja, osim noću dok u snu siše.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Probiotik je nama trebao na pocetku jer uopce nije kakao, I kad je poceo djelovati, kad je mali poceo kakati izbacila sam ga, mozda je sad taj probiotik poceo prejako djelovati pa zato crijeva tako reagiraju. Neznam, vjerovatno brljavim, al mislim da izbacivanje probiotika moze samo pomoci, ne odmoci

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema pravila koliko treba kakati, kaka koliko zeli/moze/treba.

Zelena stolica je vjerojatno od prvog mlijeka, plus zrak kojeg se najede dok sise. Koliko cesto sise? Pokusaj nuditi opet istu dojku sljedeci podoj, neka ti budu razmaci izmedju vracanja istoj sisi barem 6 sati. Najvjerojatnije ce zeleno i sluzavo nestati nakon par dana.

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj ima 4 mjeseca, 7 kila, isključivo je dojen, nikakve kapi mu nikad nisam davala. Stolice variraju, ima svakakvih, ali ja to nekako uopće ne doživljavam kao problem, s obzirom na to da je sve drugo s njim u redu. Nekako mi je laički logično da između ostaloga variraju i ovisno o tome što ja jedem.

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj more prvotno napisa Vidi poruku
    Moj ima 4 mjeseca, 7 kila, isključivo je dojen, nikakve kapi mu nikad nisam davala. Stolice variraju, ima svakakvih, ali ja to nekako uopće ne doživljavam kao problem, s obzirom na to da je sve drugo s njim u redu. Nekako mi je laički logično da između ostaloga variraju i ovisno o tome što ja jedem.
    Ma ne bi se ja brinula inače, ali ipak mi nije ok da je naprimjer noćas kakala ukupno 5 puta, od čega obilno 3 puta, tako da sve izađe po leđima preko. I noćas je prvi put zbog toga plakala jer je htjela spavati a po crijevima se čula užasna buka. Danas opet dajem rehidromix jer mi je L strašno cendrava. Nema temperaturu. Sutra ćemo se čut sa pedijatricom pa da vidimo dalje.

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

O moj je već više puta bio jadan, kaka mu se ili se već pokakao a spava mu se i nikako se razbudit. I rijetko koju noć samo jednom kaka. Obično 2 ili 3 puta, ali bude i više i manje. Izađe i po leđima svako tolko. Ne znam, stručnjak nisam, ali meni je to sve normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pokusaj ovako kako je Kaae rekla. Ako ni to ne pomogne, mozda je nepodnosenje laktoze u pitanju. Simptomi su slicni tome sto opisujes, iako takva djeca obicno ne napreduju kak bi trebalo.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Nadaam se da cu dobit odgovor sto prije. Imam identicnu pricu sa svojom curicom osim dijela da se njoj rota nije vracala nakon prvog nalaza a dobila ju je sa dva mjeseca. Evo kroz iduca dva do sad smo prosli sve sto i ti. Do kad je tvojoj trajalo? Sto si promijenila da bude bolje? Svaki savjet ce mi super doci jer sam iscrpljena od opcija sto ciniti a doktorima je najlakse cini mi se reci neka ostane u bolnico pod nadzorom, grrr.... ugl puuno hvala

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Nadaam se da cu dobit odgovor sto prije. Imam identicnu pricu sa svojom curicom osim dijela da se njoj rota nije vracala nakon prvog nalaza a dobila ju je sa dva mjeseca. Evo kroz iduca dva do sad smo prosli sve sto i ti. Do kad je tvojoj trajalo? Sto si promijenila da bude bolje? Svaki savjet ce mi super doci jer sam iscrpljena od opcija sto ciniti a doktorima je najlakse cini mi se reci neka ostane u bolnico pod nadzorom, grrr.... ugl puuno hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •