Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: HITNO-šarlah-homeopatija ili ?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno HITNO-šarlah-homeopatija ili ?

Naša Zara (Angel) ima šarlah od jučer. Crp 113, sve je tu..
    Međutim, angel za zaru do sada nije skoro pa nikako koristila pomoć klasične medicine..Sad joj je propisan silapen, odnosno sumamed kao zamjena za silapen jer je tata alergičan. Nije ga još počela davati jer odmjerava rizik-odnosno misli prvo pokušati sa svojom homeopaticom koja joj je dala nešto (ubijete me, zaboravila sam šta) s čime imaju puno uspjeha kod šarlaha. Međutim, naravno da se ogradila, tj. ukoliko nešto ne daj Bože pođe po zlu rekla je da ne isključuje uzimanje antibiotika.
    :/
    A. i onako dovoljno zabrinuta, sada je na sto muka, homeopatici bi morala prenositi stanje ovih dana preko telefona, jer svi idu negdje (Uskrs).
    Znamo za sve ne daj bože komlikacije, kao i pretrage (urin, bris, krv i ekg) koje idu poslije, kao i to da mora mirovati.
    Šta da radi, trenutno nema dostupan forum, ja joj skidam i prenosim info.
    Please dajte par info i mišljenja, pogotovo što i nema podršku okoline ako se odluči za homeopatiju osim divnog mužića.
    Našoj Zarči puno dobrih vibri i poljubaca ! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dobila je Velladonu c 30, u pilulicama. Dobar znak (po homeopatici) je to što danas ima mekanu stolicu, što znači da se čiste ti toksini (jučer je nije imala) i apetit. Ukoliko skoči fibra trebale bi joj također ove pilulice po posebnom naputku davanja pomoći, ukoliko ne ide se s antipiretkom (s kojim baš i nije imala prošli put uspjeha).
    ?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pozdrav,par postova niže ima o šarlahu i homeopatiji.Sad ću napisati nešto nabrzinu ,ako što treba pitaj.Belladonna(to je vjerojatno dobila) je pripravak broj 1. kod šaralaha jer pokriva sliku simptoma.Odličan je i za povišenu temperaturu.
    Što se tiče ostalog ,najvažnije je promatrati opće stanje djeteta ,što znači :kako se ponaša,kakve je volje,da li jede i pije...visina temperature nije neki pokazatelj(sa visokom temperaturom tijelo se bori protiv uzročnika),znači da je važnije ponašanje djeteta od stupnjeva na termometru.
    Svakako,neka prijateljica ostane u vezi sa homeopatom i neka reagira na svaku promjenu.Izliječenje je svakako moguće,ali kako se stanje mjenja možda će se slika simptoma promjeniti pa će trebati (možda) novi ili još koji pripravak.Želim im da brzo ozdrave.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Proljev je uobičajeni simptom kod šarlaha bez obzira na terapiju.
    Svaka čast homeopatiji, i mi je koristimo za manje probleme, ali ovako kad su to dijagnoze preko telefona... ne bi ja...
    Ako se ipak odluče na to, neka poslije bolesti provjere titar streptokoknog antigena, da nije ostao u tijelu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo da se i ja konačno javim.
    zara je bila na belladoni c 30. sa 113, crp joj je 4. dan pao na 8. osip se već drugi dan skroz povukao, njeno opće stanje je bilo znatno bolje i ovaj vikend smo izašli iz kućne izolacije. radili smo i bris nosa/grla - samo stafilokoki. jučer, 10 dana od izbijanja bolesti, počela joj se ljuštiti koža na jagodicama prstića.
    po preporuci homeopatice za imunitet joj dajemo kombinaciju omega 3/6/9, a savjetuje nam i da probamo sa zelenom magmom.
    mojoj hrabrici.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka čast homeopatiji, i mi je koristimo za manje probleme
    e ovako sam i ja prije par godina mislila, ali od kad mi se pokazalo da je h. vrlo često učinkovitija i od antibiotika, više tako ne mislim.
    uvjerila sam se u to do sad na x primjera, cijela obitelj.

i Hipokrat je liječio na sličnom principu.

skloni smo podcijeniti snagu hom. lijekova, samo zato jer nisu žestoka kemija, a cijela istina je da djeluju na sasvim drugi način od alopatskih i da su u tome često uspješniji.
    samo je to u HR još malo poznato i samim time totalna egzotika.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno, ne isključujem upotrebu antibiotika, jer nekad nema druge.
    ali nedavnop sam baš pročitala u novinama intervju s jednim liječnikom iz zarazne koji kaže da se u nas za sve i svašta prepisuju antibiotici koji nisu bezopasni, uništavaju sve, što treba i što ne treba (a time narušavaju imunitet), opterećuju jetru (meni su je i oštetili), izazivaju rezistenciju bakterija, neki od njih imaju vrlo uzak spektar a daju se za sve i svašta, a istovremeno velika većina(mislim da je pisalo oko 3/4) boljki za koje se pripisuju su -viroze-kojima ništa ne mogu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bravo za Zaru.Nisam ni sumnjala da će joj biti bolje u kratkom roku.
    Stafilokoki u brisu su dobar znak znači da fiziološka flora u grlu radi svoj posao tj,brani od patogenih organizama.
    Nakon antibiotika u brisu grla nema ničega(tj.piše u nalazu "sterilno" )nema normalne obrane ,pa su zato česti recidivi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Poljubac oooooogrrrrooooommmmnnnnniiii za našu Zarči !
    A i za tebe prijo, jesi mi se bila pripala..Ali si hrabrica znaš!
    Nego, šta je sa pregledom srca i još nekim pretragama koje su nam rekli da moraš obavit? Jel to obavezno?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nego, šta je sa pregledom srca i još nekim pretragama koje su nam rekli da moraš obavit? Jel to obavezno?
    i pedijatrica i homeopatica su mi rekle da, s obzirom na njeno trenutno stanje i nalaze, nije potrebno raditi nikakve dodatne preglede. nadam se da i neće.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    naravno, ne isključujem upotrebu antibiotika, jer nekad nema druge.
    ali nedavnop sam baš pročitala u novinama intervju s jednim liječnikom iz zarazne koji kaže da se u nas za sve i svašta prepisuju antibiotici koji nisu bezopasni, uništavaju sve, što treba i što ne treba (a time narušavaju imunitet), opterećuju jetru (meni su je i oštetili), izazivaju rezistenciju bakterija, neki od njih imaju vrlo uzak spektar a daju se za sve i svašta, a istovremeno velika većina(mislim da je pisalo oko 3/4) boljki za koje se pripisuju su -viroze-kojima ništa ne mogu.
    mi smo i upale uha uspjesno lijecili hoomeopatijom.
    zadnji antibiotici mene i mm-a su bili prije 20 godina, a nasa kcer je u svom sestogodisnjem zivotu dobila tri puta antibiotik, kod cega ja mislim da je samo jedan put bilo zaista potrebno, ali u druga dva slucaja nije bilo nase pedijatrice na vikend, pa su te dezurne doktorice vjerojatno isle linijom manjeg otpora.

to je naravno stvar osobnog stava, ali ja se prilicno zaprepastim, kad vidim kod nasih prijatelja u hrvatskoj da im djeca prosjecno svake zime budu 5-6 puta na antibioticima.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Angel, super da se stanje popravilo .

evo, kad je već seni spomenula upalu uha, kad je mlađa imala početnu upalu i pedica bila u dvojbi, ja sam izrazila želju da probamo homeopatski.
    i nakon par pitanja o općem raspoloženju (nervoza, plač)i stolici (zelena)zaključila je da je to prilično sigurno vezano uz nicanje zubića, a kako su i ostali simptomi upućivali na chamomillu, prepisala je nju.
    i dolazili smo svaki 2. dan na kontrolu (što je bitno za istaknuti, jer da smo uzeli antib. došli bi samo na kontrolu nakon cijele doze), upala je bila sasvim izliječena kroz nekih tjedan dana.
    inače u HR se mahom za upale uha daju antibiotici, a koliko vidim,

starija kćer je u ovih 5ipol godina dobila 2 puta antib., jednom kao beba (sad kad gledam, moglo se i tad s homeopatijom) i jednom za impetigo, što isto mislim da se moglo probat samo homeopatski.
    mlađa je dobila jedanput, prošlo ljeto, jer je imala višestruke čireve po guzi koji su se stalno iznova pojavljivali, a homeopat nam je bio daleko .
    samo mjesec dana nakon antibiotika, čirevi su se ponovo pojavili.
    tada više nisam htjela ići ponovo s očito neuspješnom terapijom, nego samo homeopatski-hephar sulphur.
    i prošlo je vrlo brzo, novi se više nisu pojavljivali.
    mogla bih nabrajati još mnoga svoja i iskustva u obitelji, ali hm, odosmo "malo" OT .
    uglavnom, kao što kaže seni, to je pitanje stava.
    a moj je što se antibiotika tiče, dati ga jedino ako je hitno stanje opasno po život i ako su se već iscrpili drugi načini liječenja (što se mene tiče, prvenstveno homeopatija) i prijeti neko trajno oštećenje.
    (to naravno ne znači da apsolutno ništa ne poduzimaš i nadaš se najboljem! )
    u protivnom, procjenjujem da je šteta od antib. veća nego korist.
    meni osobno je svakako bila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Seni, mamaju..čini mi se da stvarno dosta znate o homeopatiji, pa mi molim vas odgovorite ako znate..baš kad je zarči bila bolesna, sveki i ja smo razgovarajući o tome došle u ćorsokak..
    ustvari, ona je vms pa samim time i sklona jedino klasičnoj medicini, ja sam otvorena za nove ideje (iako je homeopatija starija nego medicina)
    postavila mi je pitanje istraženosti bezopasnosti homeopatije..da ne dužim, znate kako se u medicini stalno nešto ispituje i preispituje (pa dolazimo do "famoznih" rezultata)..to u homeopatiji ne možemo, imamo samo zapažanje o "izlječenju" bolesti/problema..Ona se boji da je to potiskivanje, odnosno da se bolest samo pritaji ili povuče, pa može i nešto gore uzrokovati..osim toga, boji se trava, odnosno prirode koja se koristi jer često ne znamo s čim imamo posla
    Nije me to pokolebalo, ali bi isto volila imat još saznanja..
    Angel mi pomaže
    soory zbog dugog posta

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehe, boji se trava...
    ma naravno da za svako liječenje trebaš znat šta radiš.
    ako ne znaš, pitaš onog tko zna.
    i aspirin se proizvodi iz biljke, točnije od vrbine kore.
    svi lijekovi dolaze iz prirode, od kud bi inače?

postavila mi je pitanje istraženosti bezopasnosti homeopatije..da ne dužim, znate kako se u medicini stalno nešto ispituje i preispituje (pa dolazimo do "famoznih" rezultata)..to u homeopatiji ne možemo, imamo samo zapažanje o "izlječenju" bolesti/problema..Ona se boji da je to potiskivanje, odnosno da se bolest samo pritaji ili povuče, pa može i nešto gore uzrokovati..
    istražena je i koristi se već stoljećima (cijeli engleski dvor se tako liječi, možda je zato kraljica tako dugovječna ).

h. ne djeluje na kemijskoj nego energetskoj razini, jer voda u kojoj se remedije razrjeđuju "pamti" energiju pojedinog sastojka.
    da ne skrenem skroz sa teme, možeš ovdje pročitati u kratko
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=211&Show=865
    ili ovdje
    http://www.homeopatija.com/unutra/staje.html
    a uskoro će, nadam se, jedna homeopatica na našem portalu i opširnije :D .
    evo samo par ključnih stvari:
    Homeopatija je sistem liječenja koji se koncentrira na liječenje kompletne osobe specifičnim i blagim metodama, svojstvenim za tu osobu. Riječ “homeopatija“je izvedenica dviju grčkih riječi: homoios (sličnost) i pathos (patnja).

Osnovni princip homeopatije je: “Slično se liječi sličnim“. To znači da sredstvo koje uzrokuje simptome određene bolesti kada se uzima u velikim dozama, može trenutno otkloniti simptome te bolesti onda kada se uzima u posebno pripremljenoj formi. Pošto je količina sredstava korištenih u homeopatiji izuzetno mala, nema nuspojava, neočekivanih reakcija ili kontraindikacija.

Kako mala doza lijeka stvara promjenu i ima dugotrajno djelovanje u organizmu?

Smatra se da homeopatski lijek ima zvučni efekt na tijelo. To je slično kao kada određenu notu odsviramo na violini, u određenoj oktavi, pa to može imati efekt na molekularnu strukturu čaše vina. Tako isto i homeopatski lijek odzvanja u organizmu, sa slikom simptoma pojedinca i ostvaruje efekt, sistemski vraćajući odgovor organizma pojedinca. Odgovor je jačanje osobe iznutra prema van.

Lijek stimulira povratak ravnoteže, koji za uzvrat pomaže osobi pobijediti bolest i postati fleksibilnija u prilagođavanju okolišu.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je prilika za sve koje zanima homeopatija:
    SVJETSKI TJEDAN HOMEOPATIJE (24. 4. – 30. 4. 2006.)

U povodu ovog tjedna, Hrvatska udruga homeopata klasične homoepatije
    (HUKLAH) organizira jednosatna predavanja:

Zagreb: - Četvrtak 27. travnja 2006. u 18.30h.,
    tema HOMEOPATIJA I ALERGIJE,
    predavač Romana Đekić, knjižnica S.S.Kranjčevića, Zapoljska 1, Peščenica

- Četvrtak 27. travnja 2006. u 18h.,
    tema HOMEOPATIJA – HUMANA MEDICINA 21.
    STOLJEĆA, predavač Jadranka Zebec, knjižnica Novi Zagreb, Ul. B. Magovca 15,
    Travno

Karlovac:

- Srijeda 26.travnja 2006. u 18h,
    tema HOMEOPATIJA – UZMITE ZDRAVLJE U SVOJE
    RUKE, predavač Romana Đekić, Knjižnica i čitaonica za mlade, Banjavčićeva 8

Predavanja su besplatna, a predavači su diplomirani homeopati.
    Dezurni telefoni:
    Romana Đekić, 091/760-8902, 047/414-925, romana@vodatel.net
    Natalija Zebec, 098/313-438, 01/3453 846, natalija@biohom.hr

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

na ovo zadnje mogu samo , sve se događa u zg. i okolici
    Ovaj Split je stvarno zadnja rupa na svirali

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MajoMajice, raspitat ću se malo ima li koji dobar homeopat u Splitu, pa ti javim .

Inače, biti će još nekih vikend radionica za homeopatiju za 1. pomoć i akutne bolesti, na žalost samo u Zagrebu, ali ako možeš doći, preporučam.
    ja sam bila na ovoj http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ht=homeopatija
    subota i nedjelja od 9-15h (s pauzom za ručak) i super je bilo, taman te mami na još .
    Romana Đekić koja je predavala je završila 4-godišnji (da, dobro piše) studij homeopatije u Irskoj i trenutno piše knjigu-priručnik koju jedva čekam.
    frekvencija radionica ovisi o interesu, a on je za sad još dosta mali.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nespretno sam ovo gore izvela, ali odnosi se na slijedeći članak:
    Homeopatija uskače gdje medicina posustaje.
    (moja homeopatica)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji članak?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha,
    ukuca se u pretražnik "homeopatija", link je na index stranicu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Našla sam članak.Mamma Ju ,moraš ući u arhivu na staranici.
    Dakle ,samo da se prijavim mi upravo liječimo upalu uha homeopatski.
    Prvu dozu pripravka je dobio u nedjelju navećer ,danas je već sasvim dobro.Iz ušiju ne curi,temperature nema,a bolovi su prestali nakon prve doze.Jede, pije,dobre je volje.
    Što je najbolje od svega tek smo danas bili kod doktora ,jer sam ja sama odlučila koji pripravak treba dati.Mi imamo puno pripravaka kod kuće ,imamo literaturu i i završila sam tečaj.
    Uglavnom ,znanje je moć.
    Naravno ,to ne znači da ne bih kontaktirala pedijatricu ,homeopaticu ili čak išla na hitnu da sam se susrela sa nečim što ne bih mogla rješiti.
    Večina ljudi proba homeopatiju tek kad klasična medicina nema više što za reći(naravno i ja sam tako), ali stvarno mislim da bi trebalo probati i prije...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aha,
    ukuca se u pretražnik "homeopatija", link je na index stranicu.
    Dok sam ja piskarala ti si se već snašla 8)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

maja, ja ti nisam tako educirana, a nemam ni tecaj, kao mama ju ili sirius.
    pa je bolje njih pitati konkretne stvari.
    imam par dobrih knjiga i pedijatricu koja je i hoomeopatkinja.
    ali kroz ove godine steknes nekakv uvid i vidis na sto tvoje dijete dobro reagira, tako da ja cim vidim da ina pocne kasljucati ili joj curi nos posegnem za globulicama i u vecini slucajeva prode.
    ako je ozbiljnije ili ja imam osjecaj po ponasanju kceri da je to nesto ozbiljnije idem pedijatrici.

sve to kombiniram sa narodnim receptima tipa topli oblozi od maslinovog ulja na prsima kod kaslja, sok od kapule i meda ili crne rotkve i meda kod jakog kaslja.... itd.
    mislim da si i ti imala neke dobre pripravke sa kapulom.
    dajem petrovicev med za imunitet i slicno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovo je prilika za sve koje zanima homeopatija:
    SVJETSKI TJEDAN HOMEOPATIJE (24. 4. – 30. 4. 2006.)

U povodu ovog tjedna, Hrvatska udruga homeopata klasične homoepatije
    (HUKLAH) organizira jednosatna predavanja:

Zagreb: - Četvrtak 27. travnja 2006. u 18.30h.,
    tema HOMEOPATIJA I ALERGIJE,
    predavač Romana Đekić, knjižnica S.S.Kranjčevića, Zapoljska 1, Peščenica

- Četvrtak 27. travnja 2006. u 18h.,
    tema HOMEOPATIJA – HUMANA MEDICINA 21.
    STOLJEĆA, predavač Jadranka Zebec, knjižnica Novi Zagreb, Ul. B. Magovca 15,
    Travno

Karlovac:

- Srijeda 26.travnja 2006. u 18h,
    tema HOMEOPATIJA – UZMITE ZDRAVLJE U SVOJE
    RUKE, predavač Romana Đekić, Knjižnica i čitaonica za mlade, Banjavčićeva 8

Predavanja su besplatna, a predavači su diplomirani homeopati.
    Dezurni telefoni:
    Romana Đekić, 091/760-8902, 047/414-925, romana@vodatel.net
    Natalija Zebec, 098/313-438, 01/3453 846, natalija@biohom.hr
    U Zagrebu su danas predavanja ,pa podižem ...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Podižem zbog toga što je ova tema opet in.
    Da se zna da alternativa postoji i da nema mijesta panici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •