Citiraj neila88 prvotno napisa Vidi poruku
Imam pitanje. Moja cura od 15 dana spava po noci od 5-7 sati u komadu. Nema zuticu niti ju je imala u bolnici. Patronazna me napala da ju moram buditi a ja ne zelim. Meni ju zao,pa da je gladna probudila bi se i plakala.. Ili grijesim? Zato je preko dana koma,jos nema svoj ritam tako da jedan dan ludi ujutro,drugi dan popodne.. Visi na sisi po 5 sati... cak i kad nema mlijeka,povuce dva tri puta i spava. I tako stalno.. a ako ju spustim kad zaspi odmah se probudi i vristi. Jel moguce da pregladni po noci pa je zato takva ili?
Ja sam mama trojici dječaka, dvoje starijih od 10 i 8 godina i mališe od 2,5 mjeseca. Dvoje starijih su bili nemogući sa spavanjem, i stalno su se budili po noći, mučili su ih grčevi, i nismo zaista spavali par sati u komadu sigurno prvih 6-8 mjeseci. Oboje su bili velike bebe tako da sam ih uz dojenje nadohranjivala s mliječnom formulom. Najmanji mališa koji sada ima 2,5 mjeseca ima drugačiju priču. Silno sam željela isključivo ta dojiti, tako da iako je bio i on velika beba ( rođen s 4300 g), uspjeli smo prvih mjesec dana biti isključivo na dojenju.
No, pitanje je bilo u vezi spavanja. Prva tri dana u bolnici - bio je skoro stalno prištekan na ciku. Spavanje nula bodova. Moram priznati da sam silno bila ljubomorna na cimerice kojima su bebe stalno spavale. Došli smo kući, prva dva tri dana smo se uhodavali, a onda negdje 4 dan od dolaska kući - mališa je odspavao prvih 6 noćnih sati u komadu! Vau, koji oporavak i za mene i za supruga! Kao da ti je Bog paket poslao! Od onda, bebonja zna da se oko 10-11 navečer ide na spavanje, spava u komadu nekad i do 6 - 7 ujutro u komadu. Ponekad se i probudi po noći, a ponekad odspava cijelu noć. Ne pada mi na pamet da ga budim!!!
Lijepo napreduje, dobiva na težini, raste kao gljiva...ma što bi ga budila! Preko dana naravno da onda manje spava i puno mi visi na ciki, ponekad svakih sat vremena želi klopati, ali nisam u orna kao kad se po noći ne spava, tako da mi nije teško. Moja preporuka je da pratiš svog bebonju i da slušaš svoj u unutarnji majčinski instinkt. Mislim da u konačnici najbolje odluke za naše bebače mi sami donosimo.