zna li netko gdje ih ima za kupiti u Zagrebu (Trešnjevka ili centar), a da nije u velikim trg. centrima?
zna li netko gdje ih ima za kupiti u Zagrebu (Trešnjevka ili centar), a da nije u velikim trg. centrima?
Imaju štand na placu Jarun, ne znam imaju li na Trešnjevci ili Dolcu.
trenutno su im stranice hakirane, pa ne znam da li ih ima na trešnjevackom placu, ali za jarunski znam i za dolac (ako se prosetas po gradu)
edit: smedja i ja vec natipkala dok sam ja trazila stranicu
Posljednje uređivanje od spajalica : 22.08.2011. at 10:56
na kvatricu imas na onom izlazu koji je dolje prema subicevoj dva njihova standa.
na dolcu dolje u zatvorenom mlijecnom dijelu, isto su dva standa, na izlazu
ima na Trešnjvačkom placu. nisam bila od proljeća ali vjerujem da su još uvijek tamo. kada dođeš na plac, onda prođeš ravno kroz štandove sa voćem i povrćem, negdje u blizini ribarnica
Na Trešnjevci ima dva njihova štanda: jedan na samom placu (gledano sa Ozaljske kad se uđe na plac sa lijeve strane)., i drugi, u kućici koja se nalazi na drugoj strani placa gledano sa Ozaljske
Ima i na placu u Prečkom.
a meni se cini da ih ima na svim ZGB placevima iz ovih postova![]()
Evo, prijavljujem i plac Volovčicu - ima i tamo Veronikin kiosk.
ima i Špansko,ali ne štand nego dučan
spansko nema vise ducan (vec cca 6 mj). Ima stand ispred gdje je nekad bio ducan...
Za Novi ZGB znam da ima na Utrinskom placu, ali i kod mamutice imaju kiosk tamo dolje kod semafora.
Ne mogu odoljeti da ne prokomentiram njohovo kiselo vrhnje ona velika čaša od pola litre i 30% mm, ah mljac - dolazim u napast zbrisati do njih i upecati koje.
He he zibba, to i slatko vrhnje je nenadmasno, a i mlijeko se fino samo ukiseli, onako kao nekoc... njamiiiiii
e da mi je imati veroniku u rijeci, uh
Na Dolcu su dva štanda, a ima i Tržnica Botinec
I Križevačka mljekara (samo na Dolcu) ima jako fine proizvode, a PIK Rijeka i Mils Split su im za petama po kvaliteti![]()
Razmišljam da od njih počnem uzimati mlijeko putem dostave (jel koristio tko njihovu dostavu? ), nisam baš oduševljena što je pasterizirano i što ima samo 3.2% masnoće, al aj.. kompromis šta'š..
Koliki im je rok trajanja mlijeka?
ja kupila u subotu, datum je bio do 25.01. , znaći oko 4-5 dana (zimi traje dulje kad je konstantno niska temperatura u dostavnom lancu, tako da mu jutros ništa nije falilo. Ali ljeti mi se ponekad zna uskisnuti za dan-dav, u hladnjaku, na kvarenje utječe onahj dio kad nije na hladnom ako idem na plac bez putnog hladnjaka).
a zašto te smeta pasterizacija?
bez nje bi trajalo puno kraće.
Pa htjela bih baš ono pravo sirovo mlijeko, puuunomasno. Što ovo nije. Al je ok kompromis pa vjerujem da ću pristati na to.
Pravo sirovo sam spremna da slabo drži, ja ni ne želim mlijeko koje će držati 15 dana, jer to nema veze sa sirovim. Ja ne želim da dugo drži, zato pitam![]()
Njihovo se mlijeko uredno može ukiseliti (to radimo ljeti, sad baš i ne) što s industrijskim mlijekom nije slučaj.
Kupujem i njihov putar u paketu od 1kg, ali mora biti u ledu jer se i putar ukiseli. Meni je to samo znak da je to prava stvar. Par puta sam se nasadila i držala ga predugo izvan leda, sad sam pametnija.
Ja kupujem sve što truli, ukiseli se i ostalo. Ako mi nešto traje 3 mjeseca ili 6, ne hvala, ja to ne bih.
Ok, ovo su dobre info, thanks![]()
Zaboravih reći za dostavu tj. nabavku - nisam ni znala da imaju dostavu, a i ne treba nam smo blizu tržnice Volovčica (tamo postoji Veronikin štand).
Imaju oni dosta prodajnih mjesta. Vidi ovdje: http://www.veronika.hr/prodajna-mjesta.html
Inače, povremeno vidim njihove proizvode (npr. kajmak) i u Dioni i u Superkonzumu, ali ne kupujem tamo kad imam pristup placu. Mislim da je tam jeftinije nego u veletrgovinama, ali nisam se nikad ozbiljno pozabavila usporedbom cijena.
Vidjela sam gdje sve prodaju, al mi ni jedna lokacija nije usput.. i radno vrijeme na tim lokacijama mi nikako ne paše. Thanks![]()
A jesi probala na najbližem placu naći nekog tko bi ti donio domaće mlijeko (kravlje, kozje) u staklenoj boci, pomuženo to jutro i doneseno hladno? Ja sam tako kupovala kozje mlijeko, a sad neko vrijeme kupujem kravlje, nevjerojatno, ali našla sam ženu koja ima kravu u štali dvjestotinjak metara iznad kvarta, u podsljemenskoj zoni. Isti oni koji donose siri vrhnje raspoloženi su i za razorazne druge varijacije.
Veronikino sad traje par dana, ali ljeti no, no, odmah odlazi nakon dana, nekad čak i prije datuma na pakiranju. No, znaš da je to u principu dobar znak.
Uvijek ga možeš skuhati, onako kako su naši roditelji radili (bar moji jesu), s onim mlijekom iz vrećica koje bi se sve slijepile, probušile ... :lol
Ili ga zamrzni u vlastitoj ambalaži, ili pretoči po pola litre pa zamrzni
Ma kao što rekoh, meni NIJE PROBLEM kratak rok trajanja.. ja takvo mlijeko ŽELIM![]()
javite ako uspijete iskustva s dostavom i mene zanima
Njihov je maslac neusporediv s drugima, njam.
ma ja sam bez auta u njihovo radno vrijeme a natovarila bih odjednom više toga, ali opet nemam neki veliki prostor za zamrzavanje tako da bi mi dostava bila najbolja. Da li je ntko kupovao njihov kruh i pek.proizvode?
Cure su sve rekle, a ja bi jos dodala da je, kao velika razlika od svih ostalih mlijeka ovo nehomogenizirano. Znaci da su masnoce velike krpe i da ako ostavis mlijeko vani pol sata ce se na vrhu skupiti putar.
Kupujemo njihov sir, vrhnje, mlijeko, putar, kajmak, jogurt (rijeđe), slatko vrhnje i vjerojatno jos stogod...
Zadnje vrijeme mi se cini da su pojacali pasterizaciju, jer mlijeko dulje traje, ali moze biti i sto je sirius rekla da je to zbog hladnoce, jer ljeti zbilja traje 2-3 dana max.
A da im je radno vrijeme velika mana to je istina... super da su uveli dostavu.
Anchi molim te daj izvjestaj nakon dostave, kako to sljaka...
ja sam uzimala, tjestenina vrhunska, domaći keksi su zaista domaći
Namaz, onaj mliječni je odličan
i mene zanima kak to funkcionira s dostavom.
ja već neko vrijeme razmišljam da nađem nekog od koga bi uzimala svježe, baš praaavo domaće mlijeko.
Ja sam im uputila mail s pitanjima oko dostave, pa javim kad saznam nešto![]()
ja u utorak i subotu kupujem na placu domaće od kumice taman se sprazni 2 litre kad dođe nova tura.
inače bu u špansko-posu skoro otvorena njihova trgovina
Ja sam na placu (Kvatrić) kupila domaće svježe mlijeko od jedne kumice gdje sam uzela i sir i vrhnje. Mlijeko smo potrošili unutar 3 dana i nije pokazivalo znakove kiseljenja makar je kumica rekla a ne bude stajalo dulje od 24 sata. Isto mi je tako 3 ili čak 4 dana stajalo mlijeko iz Mljekomata. A o prednostima svježeg nepateriziranog mlijeka piše tu: http://istineilaziohrani.blogspot.co...evolucija.html
Kolika je cijena Veronikinih proizvoda, naspram drugih te vrste?
Koliko je 1l mlijeka?
1 jogurt?