I meni. Kako je reagirala ta mama?
prvo sam ja došla mami sa oprosti ali eto imamo problem, malo se zbunila ali kad je vidjeal A kako je uplakan i u banani (ipak nije lako ni osdmogodišnjaku pustit suzu) povjerovala je. Doduše pitala je svog maloca dali je to istina a ovaj je kpokunjeno rekao da njega jedan drugi šuta, pa tako da su se njih dvojica udružila u šutanje A.
Iskreno nekako mi je i draže da se moj doma rasplakao (ok nije mi drago što mi odmah nije rekao) nego da se on s njima udružio pa opleti po četvrtom.
Žalosno je pto su njih trojica susjedi, idu skupa u razred, na iste aktivnosti i moglo bi im baš krasno biti, no ne.
Doduše oni su još mali i bez obzira što su neki skloniji glupostima mislim da se još uvijek može preodgojit tu djecu.
Da kojim kojim slučajem mali negirao i mama mu povjerovala, onda bi se ispričala na smetnji i svom A doslovno zabranila druženje.
Nekako sam u ovoj situaciji bila uvjerena da je moj nedužan. Bilo je situacija kada se trebao otkirvati početak, neko je nekom rekao nešto/udario ali je ispalo da je to reakcija na nešto.
Ne znam, mali su još i nisu baš toliko spretni u muljanju i laganju. Nekako vidiš i osjetiš tu "the istinu".
Usporedite ove situacije koje su ispričale s jedne strane Kosjenka i s druge strane flopica i aleks.
Kako se dečki šutaju i sve ove intrige kod curica.
Ja sretna da imam dečke![]()
Ma to su ti dva kraja iste batine...
Moji dečki često dožive kritiku svojih vršnjaka zato što se ne mlate. Nisam čak sigurna da sve znam. Tu i tamo znaju spomenuti da ih drugi klinci smatraju i nazivaju mekušcima jer se ne obračunavaju šakama.
Mi smo ih doduše učili da nasilje nikada nije rješenje, ali ne bih rekla da se tako ponašaju (samo) zbog kućnog odgoja. Oni su stavom bliži onome što je opisala aleksandra70vanja - poštuju autoritet nastavnika. Ako je učiteljica rekla da joj dođu reći kad se netko potuče u razredu ili na igralištu, oni će to učiniti, čak i kad znaju da će biti smatrani tužibabama. Djelatnici škole za njih su veći autoritet od roditelja. Nažalost, ima djece koja učitelje ne doživljavaju tako, nego imaju stav "tko meni što može" + potporu roditelja za takvo ponašanje.
A kako zabraniti druženje ako su susjedi i idu u isti razred, pa moraju biti u istom razredu i istim putem putovati kući. Jednom je D. došao doma prašnjav jer ga je već spomenuti "prijatelj" putem gađao kamenjem i blatom, a njegov tata na to ravnodušno izjavio "a ne znam šta IM je "( množina naravno, bez obzira što njegov nije imao ni trunke prašine po sebi i isti zna i narav svog i mog djeteta), i kako da napravim da se ne druže. Da moj sjedi ispred škole i čeka dok ovaj ode prvi pa lagano krene doma ili što. Ma najsretnija sam kad vidim da njegovi odu po njega autom i da neće put od škole provesti s D. A nisu tu samo fizički obračuni kao što i dosta vas kaže, kad meni D. priča šta to dijete govori drugoj djeci i o drugoj djeci, mene zafrkne u želucu, da nisam to čula i na svoje uši ne bi vjerovala, i ne vrijedi njemu ništa govoriti jer ne poštuje on ničiji autoritet,on je tvrd orah isklesan na batinama.U školi je koliko toliko ipak primiren ali dok putuje doma i nema odraslih u blizini, izbaci sve svoje frustracije van.