Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: alergija na kukuruz

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno alergija na kukuruz

H. je izgleda alergična na kukuruz.
    od 1,5 mjeseci starosti ima krvi u kakici.
    Kako su mi i L. i M. alergičari, ja sam već odavno izbacila km,soju,jaja,sezam,orašaste,a od kad se njoj pojavila krv i gluten,ribu,paradajz...
    ali krv nikako nije prestajala, pa sam prije mjesec i pol izbacila sve osim riže, riž.mlijeka, krekera, piletine,cikle,karfiola,brokule,blitve,buče.
    Ali krv je i dalje tu,ne više svaki dan,ali je ima.
    sad sam njoj počela uvoditi dohranu(pa i sebi širim krug namirnica) i kad sam joj dala proso, amaranth količina krvi se povečala, a najače na palentu.i čitam sad po netu gdje sve ima kukuruza,i ajme meni...
    da li nečije dijete ima alergiju ja kukuruz,i što sve izbjegavate?
    malo iskustva please

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde pitanje kakvi kukuruz si dala, zna biti meljano u mlinu s svim i svačim .

kd si bila na testiranjima?
    usput mislim da i kod mojega smeta ako nije skroz čisto, sad za pokus počela sam sama doma mljeti, krekere koje je prije jeo sam izbacila ( pisalo je na njima da ima možda nutra soje).

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Iz bio ducana,ecor instant palenta,bez glutena
    ma vise ne znam na kaj je.Ali kak sam joj dva dana davala ove zgance imala je vise krvi
    testirali nismo nikak
    ma luda sam vise,nikak otkriti kaj joj smeta

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a šta pedijatar kaže?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

njoj je krv stalno?možda joj smeta škrob opčenito, jedeš li krumpir?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Od kad sam na ovoj rigoroznoj prehrani nije svaki dan,a prije toga je bila svaki dan.
    Ne jedem ni krumpir,samo rizu od zitarica
    pedica i gastricka ne znaju,vele da ako nema bas puno krvi i dok je krvna slika ok , da ignoriram
    ali ja ne mogu,kad vidim krv, luda sam,samo si mislim kaj joj se dogadja sa crijevima

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

na tvom bih mjestu otisla na alergotestiranje i to što prije, a ako doktori ne kažu ništa, na svoju ruku bih davala probiotike i gledala da li ima napretka. Ne znam da li si izbacila mlijeko koji je jedan od glavnih alergena.
    A što je sa testiranjem na celijakiju, to ste obavili?

Ne znam što da kažem, ako tako reagira kod donjenja pa kako će tek kod dohrane, hitno na alergopretrage.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je izbacila je mlijeko prvo, jer su joj i starije cure alergične na mlijeko.

kad ideš kod gastričke ili alergologice, dogovori testiranja. probiotike možeš već i sad ubaciti.

s testiranjem za celijakiju ne znam kolko ćeš postići( većina stvari će vjerovatno biti ili na minimumu ili čak ispod), ni mojem nisu mogli nešto raditi jel nije nikad jeo gluten, ali ima gen za celijakiju.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bili smo mi na testiranjima,ono naprijed sam mislila da nismo testirali kukuruz
    od 2 mj starosti se pratimo kod gastroenterologa
    radili smo rist i rast,patch na km,psenicu,jaja,soju,ribu,kikiriki,gluten i sve negativno,a patch iritacija
    ali tak je bilo i kod starijih,tek smo eliminacijom iz moje prehrane skuzili kaj je
    ali kod h. nikako skuziti
    pocela sam joj dohranu prije mjesec dana,probala je rizu,bucu,krusku,korabicu i to je bilo ok,
    na proso,amaranth i zgance je imala vise krvi nego inace,sad isprobavamo jabuku
    A ja jedem rizu(riz.mlijeko,krekere),krrkere od heljde(ciste od svega ostalog)bucu,brokulu,karfiol,blitvu,korabu,od prekjucer luk,krusku,tjedan dana jabuku,grozdje,i pijem zelenu magmu
    njoj sam davala probiotik pandu,ali je imala onda dosta krvi pa sam prestala,sad joj tri dana dajem bio gaiu
    a za celijakiju nema smisla kad ne jedemo gluten

jelena,gdje ste radili testiranje za gen?

I da,bilo smo na testiranju i terapijo na bicomu,i bila sam izbacila namirnice i po tome,bude malo bolje i onda opet
    Vide ne znam kaj da radimo da napokon otkrijemo kaj joj smeta

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znam da ti nije lako

gen smo radili na Rebru poslala nas mišekica kad je imal manje od 2 godine. To je inače pravo testiranje na celijakiju koje je pokazalo da je nema ( nije imalo ni od kuda da dobije) ali mu je gen pozitivan nije garancija ni za da ni za ne. Neke druge celijakičke fore smo radili u Klaićevoj, one su sve bile ili negativne ili jako ispod njihovog kriterija.

testirala sam klinca prošli mjesec na bicom ponovo i sad jedno kuk. brašno je bilo negativno ( tog ko za inat više nemam), jedno pozitivno, a i krekeri su mu bili isto pozitivni , tak da sam odlučila da ću vidjeti sama kaj u svezi tog kukuruznog brašna: inače kad sam davno kupila gris od bijele kuruze u Celijakičkom društvu na njemu je uredno pisalo da može sadržavati tragove mlijeka i sličnih tvari, tak da provjeriš ambalažu. Inače sva brašna delam doma ( možda i kupim mlin, za sad je to ručno i dugotrajno) osim tog kukuruznog.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A u cemu meljes brasno?
    I koji aparat za vafle imas?citala sam na nekoj temi da u tome radis vafle od rize.
    A deklaracije vec i od prije citam ko manijak.
    I di si radila bicom,tu ili u rijeci?
    I kak ti je najstariji s alergijama,bila sam ti slala pp ali mi vratilo da je pun

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meljem u nekom multi nešto+ mlinac za kavu, ali planiram kupiti ili PK1 ili Fidium Classic

nekad sam vafle radila u aparatu za vafle dok je jeo još krumpir, pa sam imala posebno brašno koje je bilo dobro za to,

sad špečem ili neku modifikaciju od JB ili pogačice bez kvasca

kod velikog je alergija na grinje , i nešto vanjskih nadam se da nije ništ na hranu ( tj. nismo ispitivali hranu kod njega)

sad mi je pp donekle čist, usput nisam ni vidla poruku da si mi ti nekaj slala ( ono kaj čitam na mejlu)

sad sam radila u Rijeci

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

llella , nemam ti ništa pametnog za reći, mi smo hodali na bicom u SLO kod Erike.
    Kod moje male je bilo problematično: mlijeko, celer (vrlo česti i jak uzrok problema) paradajz, krumpir, kvas pa onda vanjski formaldehid..
    Uglavnom niti približno vašim poteškoćama, nas muče druge tegobe radi crijeva, ali znam da ti je teško.
    Jesi li probala VIP premium probiotic, najbolji je, imaš ovdje više o njemu http://www.naturala.hr/probiotic-pre...robiotika/239/ , nutricionitkinja nam je preporučila.

Držte se!
    Posljednje uređivanje od oka : 05.11.2013. at 17:44

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A ja sam mislila da si u aparatu radila samu rizu,to bi mi bilo najsigurnije
    a koja brasna radis i di kupujes to kaj meljes

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam davala premium,ali i panda je od VIP-a i preporuca se bas za alergije,ali nakon njega je imala opet krvi vise,a cini mi se da je to od maltodekstrina koji ima u tome,jer koliko sam citala,on se radi vecinom od kukuruznog skroba
    ma ne znam vise,sad mi je vec sve sumnjivo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

radim proso, rižu i sad kukuruz bijeli

Pretežno kupim na placu rinfuzu, rižu normalnu koju mi jedemo, sve dobro isperem posušim, dosušim kolko treba i onda meljem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pekla sam u nešto slično ovome http://www.lidl.hr/cps/rde/SID-84810...wDetail&id=426, možeš probati i da napraviš ko malo gušće od rižinog brašna vode, malo soli i žlica ulja pa spečeš tak radim sad palačinke od rižinog brašna

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A palacinke radis na obicnoj tavi?
    Budu puno gusce nego obicne?i kak ih dugo peces?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pečem na teflonskoj tavi inače imam baš za tu namjenu, je malo gušće, ali se zna trgati tak da računaš s time, pečem malo pa malo okrenem ak treba i vratim da se dopeče

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma najradije bi tjedan dana kod tebe dosla da vidim kak sve to radis
    morat cu polako uciti i tako kuhati,kak sam sa curama mijenjala prehranu i pronalazila razne zamijene za ono na kaj su alergicne,tak cu i sad.
    Samo da otkrijem na kaj je sve alergicna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dođi

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Probala raditi palacinke,nisu lose,samo jako pucale,pa sam radila skroz male
    a inace krv je i dalje tu,ne znam od cega i dalje???

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da često se to trga, jedino kad su mu radili u talasoterapiji onda je bilo par komada poštenih

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •