Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: endometrioza i bolovi

filipah1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno endometrioza i bolovi

Pozdrav,

u 7. mjesecu sam imala lpsc i dijagnoza mi je endometrioza. Imala sam priraslice na crijevima, mjehuru, izvađen mi je lijevi jajovod, te priraslice na desnom ligamentu. Nakon toga sam dobila visane, odnosno hormonske tablete koje nisam podnosila, kao to će mi pomoći protiv bolova ili dr preporuća trudnoću, ali obzirom da imam bubrežni kamenac koji trebam ultrazvučno razbijati, t ne dolazi u obzir trenutno.

Molila bih Vas ako mi možete preporučiti nekog dobrog liječnika u ZG, jer ja i dalje imam nesnosne bolove, popijem 2 neofena, ali meni nije ništa bolje. Svi govore endometrioza boli i to je tako. Boljeti će cijelo vrijeme, ali mene to već ubija u pojam.

Sada pijem Novynette- kontracepcijske tablete zbog odmora jajnika i smanjenja bolova, ali ne znam.

Molim Vas ako neka od Vas ima iskustva ili kakvu preporuku, bila bih VAm zahvalna

Mali Bubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Draga Filipah,

ja imam adenomiozu (i najvjerojatnije endometriozu) koju sam operirala i započela piti Visanne. O bolovima znam sve. Nakon 3 godine nesnosnih (povraćanje pa do gubitka svijsti) mogu ti preporučiti sljedeće:
    prije krvarenja (bar 2 dana) počni uzimati analgetike (brufen, voltaren, ketonal...). Bitno je da do velikih bolova ni ne dođe jer ih je onda gotovo nemoguće staviti pod kontrolu. Ja trenutno pijem max. doze (2400 mg brufena) + 2 čepića voltarena od 50 mg. Čepići su super jer djeluju za cca 20 min. i spasioc su za želudac (a moj je u komi od svega).
    Jedini lijek za te naše bolesti je trudnoća, odnosno histerektomija u mom slučaju. Ja sam bila kod 10 ginekologa, ali...
    Kontracepcijske će ti sigurno smanjiti bolove i kravrenje. Sretno!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Suosjećam!
    Nemam preporuku za dobrog doktora, ali možda će ti pomoći i knjiga doktorice Ch. Northrup "Žensko tijelo, ženska mudrost". Tamo sam pročitala dosta zanimljivog i korisnog o endometriozi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •