mi trenutno nemamo taj problem jer ja ne radim, ali vidim ostale roditelje...i znam da nas to čeka..
evo, praznici su poceli od četvrtka i traju cijeli idući tjedan. šta je sa djecom čiji roditelji ne mogu dobiti godišnji, baka servis nije opcija, a ne mogu si priuštiti ni tetu čuvalicu za to vrijeme? sa starijom djecom nije problem, ali prvašići :/
u našoj školi nema nikakvog dežurstva ili nekog drugog oblika "animacije" i čuvanja. izvješen je samo plakat na kojem piše da u nekim školama postoje sportske aktivnosti; ali i to je samo 2 sata dnevno.
ja si ne mogu zamisliti da ostavim svog prvašića samog doma cijeli dan; a kaj je tek sa ljudima koji ne dolaze doma prije 5,6,7? kak bi oni to sve trebali kordinirati? kaj se ne bi moglo organizirati nekakva "čuvaonica"? barem jedna dežurna u kvartu? da se organizira npr. praksa za studente pedagoške ak, difa, psihologije, likovne ak...i ostalih fakulteta koji su vezani uz školstvo i rad sa djecom?
zanima me da li negdje možda postoji tako nešto pa ja nisam baš dobro informirana; i općenito vaša iskustva u takvim situacijama (da li ostavljate djecu samu; kako se snalazite...)