Pokazuje rezultate 1 do 50 od 381

Tema: Interliber 2013.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam bila jučer i bio je totalni krkljanac.

Unutra vruće do besvijesti, gužva pregolema, vani pljušti kiša, ma milina jedna.
    Ima svega, od igle do lokomotive.
    Unutra knjiga, kruha i igara, vani kobasica, hrenovki, lepinja i fritula.

Interliber se pretvorio u pravi vašar, ako mene pitate.

Bila na promociji jedne knjige u Školskoj knjizi, promocija prekrasna, govore divni ljudi, vrlo zanimljivo, sve uz glazbu dvije lutnje uživo...
    Na susjednom štandu, ne znam je l' Profilov ili čiji (bila sam toliko ljuta da nisam ni gledala poslije), totalna deračina (uz mikrofone, naravno), valjda neka igra, što li, ali takvo vrištanje i odraslih i djece da je to jačinom potpuno prekrilo ovu lijepu promociju.

Da se razumijemo, nemam ništa protiv igara, ali ovo kao da je namjerno bilo tempirano u isto vrijeme (nakon promocije i deračina je utihnula), a osim toga, to fakat nije primjereno mediju. Ne zalažem se ni za potpuni mir i tišinu, ali ovo je stvarno bilo pretjerano.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Interliber se pretvorio u pravi vašar, ako mene pitate.
    U to se pretvorio još prošle godine, a mislim i prije. Za ovu godinu nisam očekivala ništa bolje od onog prošle godine, pa se valjda zato nisam ni razočarala
    Gužva jest, ali dalo se prići. Ovaj put nisam obilazila baš sve, nego samo štandove izdavača koji su me zanimali. Zaobišla sam Znanje, Egmont i Našu djecu jer tamo nemam što tražiti.
    Kod "Frakture" je bila ugodna, kulturna atmosfera, Roman Simić Bodrožić je stajao kraj gomila knjiga i dijelio preporuke za čitanje. Zatekla sam se ondje baš kad im je naišao premijer s cijelom svitom i reflektorima ali to je brzo prohujalo, tako da mi nije poremetilo gušt.
    U paviljonu 6 ne znaju što im je u paviljonu 5, pa su me tako kod Profila u "šestici" uvjeravali za jednu knjigu da je uopće nema na Interliberu, a kasnije sam je našla kod istog izdavača u "petici", i to na trostrukom sniženju.
    I, kako sam ove godine stjecajem okolnosti bila na Interliberu i preko tjedna i za vikend (tj. danas), mogu primijetiti da je danas bila zamjetno veća razina buke. Ne od mnoštva ljudi, nego od mikrofona, glazbe koja je odnekud treštala, bubnjeva s pozornice u "šestici" (od kojih mi je, naravno, fizički bilo muka pa sam se dosta brzo pobrala), itd. Ne znam kako je tim prodavačima izdržati u toliko bučnom okruženju

Nekako mi se čini (iako nisam nikad bila) da sajam knjiga u Puli, koji se održava početkom prosinca, ima kulturniju i više pravu književnu atmosferu, ne toliko vašarsku. Neka me ispravi netko tko zna, ako sam u krivu.
    I da, Zagreb je prije par godina dobio i nešto što kvalitetom može Interliberu ne parirati, nego ga debelo nadmašiti, a to je Frakturin Festival svjetske književnosti početkom rujna. I tamo se prodaju knjige (doduše, ne tako masovno i s tolikim popustima), ali se i razgovara s autorima, prikazuju se filmovi, održavaju se tribine na kojima sudjeluju i srednjoškolci, sve skupa je dignuto na višu (i kvalitetniju) razinu.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Zatekla sam se ondje baš kad im je naišao premijer s cijelom svitom i reflektorima ali to je brzo prohujalo, tako da mi nije poremetilo gušt.

Hahaha,on je išao na ovu promociju na kojoj sam ja bila .
    To znači da smo se teoretski mogli i susresti jučer .

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako mi se čini (iako nisam nikad bila) da sajam knjiga u Puli, koji se održava početkom prosinca, ima kulturniju i više pravu književnu atmosferu, ne toliko vašarsku. Neka me ispravi netko tko zna, ako sam u krivu.
    I da, Zagreb je prije par godina dobio i nešto što kvalitetom može Interliberu ne parirati, nego ga debelo nadmašiti, a to je Frakturin Festival svjetske književnosti početkom rujna. I tamo se prodaju knjige (doduše, ne tako masovno i s tolikim popustima), ali se i razgovara s autorima, prikazuju se filmovi, održavaju se tribine na kojima sudjeluju i srednjoškolci, sve skupa je dignuto na višu (i kvalitetniju) razinu.
    A s ovim se u potpunosti slažem, bila sam na nekim događanjima na Frakturinom festivalu i baš je bilo lijepo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •