Ja se nadam otići danas ili sutra opet, ovo u četvrtak mi je bilo prekratko, protrčala samo dio 5. paviljona. A toliko mi se toga čini interesantnim!
Ja se nadam otići danas ili sutra opet, ovo u četvrtak mi je bilo prekratko, protrčala samo dio 5. paviljona. A toliko mi se toga čini interesantnim!
Ekipica, išli bi na Interliber. Jel imaju tamo kakve radionice za dvoipogodišnjake?
provjeri ovdje:
http://www.zv.hr/?id=518
Mi smo bili jučer.
Sat vremena smo puzali u koloni od Arene do Velesajma.
Na parkingu- livadi kod Ine je bilo parkirano preko stotinu autobusa i more automobila.
I svuda okolo Velesajma razbacani busevi i auti.
U životu nisam takvo što vidjela.
Unutra kaos.
Hodat se nije moglo od ljudi.
Zagušljivo, smrdljivo.
Toaleti svi zaštopani.
Redovi posvuda.
Uspjela sam kupiti gramatiku i pravopis kćeri za školu i to sam platila umjesto 250 kn što je bila istaknuta kao regularna cijena, 180 kn.
Za 70 kn nekakve nazovi uštede se ova tortura jučer nikako nije isplatila.
Ništa drugo nisam uspjela ni pogledati, ni kupiti.
Nije se moglo hodati, ni razgledavati.
Samo sam razmišljala da mi ne pozli, da se ne srušim.
Doslovno smo pobjegli van.
A vani, ispred paviljona- vašar!
Narodno veselje.
Dimilo se odasvud.
I nekako mi se čini da se najviše kobasica i prodalo.
Puno više nego knjiga.
Rulja je došla zbog PC igri, ne zbog knjiga. U to budite uvjereni!
I mi smo bili jučer. Red za Infogamer ulaznice je oko 5 popodne bio dugačak cca 150m. Mm i mlađi sin su pričekali, kažu da su došli na red za 10 min.
Steriji i ja smo otišli na Interliber i u 10 min ostavili 356 kn na Elementovom štandu, kao i svake godine. Plijen su zbirke zadataka matematike i fizike, te priručnik za bridž. Još smo upecali neku knjižicu o glumi za mlađeg sina i knjigu o liječenju hranom za odrasle. Nisam našla knjigu o toleranciji Mirjane Krizmanić, raspeodano. Njezine ranije knjige bile su po 15 kn, ali ih imamo. Beletristiku ne kupujem, tome služi iskaznica knjižnice.
Kad smo za sat vremena i još malo sve obišli tražeći slovensko-hrvatski rječnik koji nismonašli, vratili smo se na blagajnu Infogamera, a tamo prazno, pa smo ušli i mi. Moj stariji se više pali na hardver nego igrice, pa je ogledao monstruozna gamerska računala. Mlađi je ljubitelj Vr pa je čučao na Lynxovom štandu. Mislim da su ipak više očekivali, ali dobro, nek su bili i vidjeli.
Još servisnih informacija: ušli smo autom kao gospoda na unutarnji zapadni parking pod rampu, to je sjeverozapad zapravo. Došli sa stražnje strane, kod paviljona 25, ni brige ni pameti ni prevelike gužve. Bilo je ljudi, ali ne kao s južne strane. Plaćanje kao i bilo koji parking u gradu.
Iii ima li malisa sliku? BC bio sa svojom tetom jer sam ja jos u krevetu. Uzivao je kao prase a ona je bila kao Alisa u zemlji cudesa
Nije se slikao.
Svako malo sam dobijala poruke sta je ovoooo?
Za mene nema Interlibera ove godine... Cura je zakurila danas, dijagnoza upala pluća, tako da se liječimo... Kaj je danas zbilja zadnji dan ili sam nešto promašila?
Mi smo bili danas prijepodne, cijela obitelj, i iako je bilo dosta ljudi, gužva ipak nije bila takva da se ne može prolaziti.
MM i sin su otišli i do Infogamera, sreli frendove koji su im dali ulaznice, pa su mogli ući, ali nisu nešto bili fascinirani. Ali sin je ipak htio bar zaviriti, jer su "svi iz razreda išli na Infogamer", pa da on ne bude jedini luzer.
Ali prije toga se opskrbio knjigama na Alfinom štandu, i u paviljonu 6, gdje su se super dječji romani prodavali po 10 kn (redovna cijena u knjižari im je 90).
ja sam isto 6 prošla nekako na brzinu jer se ona već bila umorila. dogodine prvo idem u 6. jer tamo bude hrpetina povoljnih knjiga.
Mi smo išle u četvrtak i bilo je podnošljivo što se tiče gužve.
Što se tiče troška, malo sam lošije prošla jer me rođeno dijete opljačkalo, ali kad se ona tako veseli. a ove godine je i sama sudjelovala u dijelu troškova.
Uvijek imam ruksak. Drugi put se javi ako me negdje prepoznaš
Štand s tim jeftinim romanima bio je u paviljonu 6, na sredini, kod Jutarnjeg lista i Totalne rasprodaje. Kupili smo "Djecu željeznice" i "Subotnji kvartet".
Dijete se traži u literarnom smislu, pa sam mu ovaj put dopustila da izabere malo više toga (uz diskretnu kontrolu).
ma i bi, ali smo se krajcale, ja sam te snimila perifernim vidom
a kako sam vec žena u godinama dok sam služila da bi to mogla biti ti, pa dok sam se okrenula...
to je kod mene proces
ti si vec bila na izlazu iz 5.paviljona
to je bilo oko 13h
joj pa to sam vidjela
uzela sam taj subotnji kvartet
ne znam nis o knjizi, al reko za 10 kuma...
da sam se sjetila ubaciti 4 komada u torbu pa riješiti idućih par ročkasa
tamo sam kupila i gospodara muha za 15 kuma
Vikendom bi na interliber išao isključivo sam, nikako sa djecom.
Ove sam godine, isto kao i prošle, uzeo jedan dan godišnjeg i otišao sa sinom u srijedu u 10h.
Bili smo tamo nešto više od 2 sata, gužva se stvorila tek poslije 12h.
Krenuli smo od 6-og paviljona jer svi prvo odu u 5-ti.
Na kraju smo kupili 20-tak knjiga i potrošili oko 500 kn.
Infogamer nismo niti vidjeli.
Posljednje uređivanje od shlede : 16.11.2015. at 13:58
Baš bih voljela da se Interliber proširi na 3 paviljona, stvarno vjerujem da bi bilo ugodnije i da bi se više knjiga prodalo. Ja sam odustala od kupovine 3 knjige zbog gužve i predugačkog reda na blagajni. obožavam taj sajam, kakav bio da bio, to je slamka za koju se držim u uvjerenju da nismo toliko plitki kako mi se čini cijele godine čitajući portale.
Mi smo bili jučer odmah u 10 ujutro, i mogu vam reći da gužva nije uopće bila prevelika, u 5. paviljonu treba odmah skrenuti lijevo i tako se izbjegne gužva (onaj prvi ravni prolaz je pun kao čep).
Ma i kasnije smo se vratili natrag u peti paviljon jer je moja kći tražila jednu knjigu iz Stribor biblioteke pa su nas iz šestog poslali natrag u peti, pa i nije bilo strašne gužve.
Ja sam sebi kupila samo Srednji spol od Eugenidesa (50 kn), a MM si je ove godine dosta toga nakupovao - od onih jeftinih atlasa nadalje, pa ovo http://www.libricon.hr/Starim-cestama-do-mora_b263.aspx
ja sve uspjela obaviti s tramvajem i pješke bez puzanja u manje od 2.5 sata s putom od doma i povratak doma, i došla doma još prije nek se sajam zatvorio
Pa naravno! A i na sajmu - lijepo na vratima paviljona piše popis izlagača. Moj sin i ja uredno smo išli ciljano + gledali usput ako se nađe štogod zanimljivo. Ja se inače teško snalazim u prostoru, ali mudrijaš je samo gledao iznad svih glava gdje su logotipovi (većina štandova gore ima one osvijetljene kocke na kojima piše ime izdavača) i super mi je bio od pomoći. Nije mi nešto teško palo (a inače sam mrziteljica gužve). Čak i vani - prođeš fino na bočna vrata gdje je manje ljudi i sve pet.
Išli smo autom jer je za nas četvoro to povoljnije nego tramvaj karte (samo stariji sin ima pokaz, mi ostali nemamo jer ga ne trebamo). Ali razumijem da je gužvu teško podnijeti roditeljima s malom djecom koja više nisu u kolicima - to je stvarno istina. I meni je to bilo neugodno dok su bili mali.Ne samo Interliber nego svaka gužva, čak i plac subotom.
Interliber scenarij:
MM,prijateljica,ja i razigrani dvoipogodišnjak.
Show program. Nas troje odraslih i on,brz kao strijela i neustrašiv,juri kroz labirinte ljudi i knjiga,a mi za njim. Onda sam ja otkrila kutak za djecu. Rekla MM i prijateljici da gledaju i kupe stagod pametno,a ja ostala sa djetetom,a njega je bilo svuda. Malo bi crtao,pa bi malo puzzle slagao,pa se valjao po podu... I tako smo se MM i ja izmjenjivali na smjene u čuvanju! Izdrzali smo oko 2ipo sata,kupili rijecnik,neke kuharice,nesto poklona,dječaku igračku...
Sljedeću godinu ću biti pametnija i na vrijeme ga upisati na radionicu,lijepo se on tamo igra sa drugom djecom,ima par teta koje ih cuvaju,a MM i ja ćemo u miru razgledavati.
Ali,bili smo hrabri i preživjeli!!
Interliber se priblizio
imate kakve planove, liste zelja, najave snizenja ...?
Podižem! Tko ide, što vam je na popisu želja?
Ove godine zemlja partner na Interliberu je Srbija.
S obzirom da njihovih izdanja kod nas baš i nema, planiram malo pronjuškati po paviljonu 6 gdje će biti njihovi štandovi i vidjeti što nude. Npr. rado bih da mogu pročitati ovu knjigu ili je čak i predložiti djetetu kao nešto novo.
Ostalo - uobičajeno, vrebam novog Kristiana Novaka i Alice Munro (OceanMore), Edicije Božičević, Disput, Fraktura... Veselim se Interliberu iako se zadnjih par godina vraćam pomalo razočarana, previše mi je tamo vašarske atmosfere. I svejedno idem obavezno svake godine i to dvaput, to mi je postalo kao droga![]()
ja idem sutra
jedino sto mi pada na pamet, je Novak, stari - ako ce biti kakva dobra akcija
a ostalo - sto naletim
mene zanima Knausgaard ali me muči što nema puno smisla kupiti 3. dio kad nemam prvi i drugi :/
a njih sam bila posudila i pročitala, i sad mi je previše platiti sve tri
ima dosta predstavljanja i zbivanja, veselim se jako.
Vi koji ste bili jel se isplati ići? Ima li sniženja, posebno me zanima dječja literatura.
Jel velika gužva?
Posljednje uređivanje od mitovski : 12.11.2016. at 15:35
Nije samo guzva nego je - apokalipsa !
snizenja ima, ako uspijes doci do standa.
Posljednje uređivanje od sirius : 12.11.2016. at 16:30
Svaku godinu ista priča.
Vikendom kaos.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znači definitivno odustajemo. Mislila sam da će barem zbog kiše biti manje ljudi.
Ja sam bila jučer i bio je totalni krkljanac.
Unutra vruće do besvijesti, gužva pregolema, vani pljušti kiša, ma milina jedna.
Ima svega, od igle do lokomotive.
Unutra knjiga, kruha i igara, vani kobasica, hrenovki, lepinja i fritula.
Interliber se pretvorio u pravi vašar, ako mene pitate.
Bila na promociji jedne knjige u Školskoj knjizi, promocija prekrasna, govore divni ljudi, vrlo zanimljivo, sve uz glazbu dvije lutnje uživo...
Na susjednom štandu, ne znam je l' Profilov ili čiji (bila sam toliko ljuta da nisam ni gledala poslije), totalna deračina (uz mikrofone, naravno), valjda neka igra, što li, ali takvo vrištanje i odraslih i djece da je to jačinom potpuno prekrilo ovu lijepu promociju.
Da se razumijemo, nemam ništa protiv igara, ali ovo kao da je namjerno bilo tempirano u isto vrijeme (nakon promocije i deračina je utihnula), a osim toga, to fakat nije primjereno mediju. Ne zalažem se ni za potpuni mir i tišinu, ali ovo je stvarno bilo pretjerano.
U to se pretvorio još prošle godine, a mislim i prije. Za ovu godinu nisam očekivala ništa bolje od onog prošle godine, pa se valjda zato nisam ni razočarala
Gužva jest, ali dalo se prići. Ovaj put nisam obilazila baš sve, nego samo štandove izdavača koji su me zanimali. Zaobišla sam Znanje, Egmont i Našu djecu jer tamo nemam što tražiti.
Kod "Frakture" je bila ugodna, kulturna atmosfera, Roman Simić Bodrožić je stajao kraj gomila knjiga i dijelio preporuke za čitanje. Zatekla sam se ondje baš kad im je naišao premijer s cijelom svitom i reflektorimaali to je brzo prohujalo, tako da mi nije poremetilo gušt.
U paviljonu 6 ne znaju što im je u paviljonu 5, pa su me tako kod Profila u "šestici" uvjeravali za jednu knjigu da je uopće nema na Interliberu, a kasnije sam je našla kod istog izdavača u "petici", i to na trostrukom sniženju.
I, kako sam ove godine stjecajem okolnosti bila na Interliberu i preko tjedna i za vikend (tj. danas), mogu primijetiti da je danas bila zamjetno veća razina buke. Ne od mnoštva ljudi, nego od mikrofona, glazbe koja je odnekud treštala, bubnjeva s pozornice u "šestici" (od kojih mi je, naravno, fizički bilo muka pa sam se dosta brzo pobrala), itd. Ne znam kako je tim prodavačima izdržati u toliko bučnom okruženju
Nekako mi se čini (iako nisam nikad bila) da sajam knjiga u Puli, koji se održava početkom prosinca, ima kulturniju i više pravu književnu atmosferu, ne toliko vašarsku. Neka me ispravi netko tko zna, ako sam u krivu.
I da, Zagreb je prije par godina dobio i nešto što kvalitetom može Interliberu ne parirati, nego ga debelo nadmašiti, a to je Frakturin Festival svjetske književnosti početkom rujna. I tamo se prodaju knjige (doduše, ne tako masovno i s tolikim popustima), ali se i razgovara s autorima, prikazuju se filmovi, održavaju se tribine na kojima sudjeluju i srednjoškolci, sve skupa je dignuto na višu (i kvalitetniju) razinu.
Nakon ovakvih komentara drago mi je sto nisam odvukla djecu na Sajam. Zaliboze vremena...
Samo teoretski, u onoj gužvi
A ne znam, to za djecu... moj se uvijek veseli Interliberu, voli kad idemo onamo i voli kad si sam bira knjige (nije to isto kao u knjižnici, a u knjižari ih inače rijetko kupujemo). Istina da je i njemu zamorna gužva i galama, ali bar da ne misli da je nešto propustio (tim više jer ove godine nije išao sa školom).
Ja sam bila u četvrtak na promociji jedne knjige u 6.-ici i bilo je taman. Ni prepuno ni preprazno. Na žalost nisam stigla sebi kupiti ništa. Samo sam klincima kupila neke lektire, e da, i Krležinu Na rubu pameti za 5 kuna!
Ma nije uopće tako strašna gužva, jedino gdje je baš jako puno ljudi je sami ulaz u paviljon 5, a čim se makne iz tog prvor reda, odmah je podnošljiva situacija.
U paviljonu 6 gužve uopće nema, osim što su veliki redovi na Profilovom štandu, jer imaju velike popuste.
Mi smo na kraju otišli u subotu oko 18-18,30, ostali do 20,30 i uopće nije bilo gužve. Inače sam skužila svake godine da je manja gužva navečer cca 2-1,5h prije zatvaranja.
Čini mi se da je ove godine bilo manje izlagača i da je nekako oskudnija ponuda ali moglo se naći finih sniženja. Sebi nisam uzela ništa ove godine ali je zato J. odabrala 3 knjige na lijepom popustu. Uglavnom, mi zadovoljni.
malo ot: Dolazim na Interliber, sama s busom, pa vas molim za upute kako doći do velesajma s autobusnog kolodvora, koji tramvaj? Hvala![]()