Nije da nemam iskustva, ali brine me zapravo koliko se dugo smije djetetu davati Lupocet ili Ibuprofen a da mu ne naškodi. Na Lupocet čepićima piše ne dulje od 3 dana, a nama je temp kod Brune upravo potrajala 5 dana. Uz još dvoje djece koje imam rijetko se mogu odlučiti za skidanje temp kupanjem iako i to radim ako lijek prerano popusti. Stvarno me već brine jer u zadnja dva mjeseca su mi djeca dobila Lupoceta više nego u svoje dvije godine.
Evo recimo, ja im temp do 38 (pod rukom) uopće ne skidam, a onda ako je do 38,5 dam Lupocet, a ako je viša Ibuprofen. Nakon Lupoceta ne dajem ništa najmanje 4 sata, a nakon Ibuprofena najmanje 6 sati. Moja frendica bez straha svom djetetu da Voltaren čepić, ali ja se ne usudim.
I zanima me kako ih ispravno kupati ili tuširati. Ja sam na više mjesta (stručnih) dobila različite upute. Od toga da se glava moči ili ne moči, temperature vode, duljine kupanja. A ono da temp vode ne smije biti više od 2 stupnja niža od tjelesne temp kod mene ne pali. Na kraju ispadne da sam dijete bespotrebno izmaltretirala zadnjih 30-40 minuta.