Mitovski, znam kako se osjecas, moja mama je imala mozdani udar prije godinu i po i ostala je potpuni invalid. Moze pomjerati jos jedino desnu ruku i nogu, ali i to ograniceno i jedva, ne moze sama ni sjesti, jedva se okrene na bok. Stalno lezi, pritom je i depresivna a da stvar bude jos gora ne moze uopste govoriti, nista, tu i tamo poneku rijec tipa ne, dobro i sl. Nekad imam dojam da razumije sve sto joj govorim a nekad da ne shvata uopce. I ja sam imala taj osjecaj da covjek mora sve sam, i so puta sam rekla da ne znam kako izdrze porodice u kojima je samo jedno dijete - nasd je vise i to nam pomaze. Sami smo dugo placali terapeuta, kupili kolica, pomagala, krevet, antidekubitalni dusek... ona dobija pelene ali ne dovoljno za cijeli mjesec tako da joj uvijek kupujemo jos. Kucnih posjeta skoro da i nema, ako hoces da pruzis roditelju bilo kakvu njegu moras sve sam istraziti i platiti... a radila je cijeli zivot. Oduzih, ali uglavnom, mi imamo zenu koja je stalno sa njom po danu dok mi radimo jer ne zviimo u istom stanu a navecer se smejnjujemo nekad druga zena nekd mi nocimo. Vikende pokrivamo mi. Znaci imam dvije zene od kojih je jedna dnevna smjena 6 dana sedmicno a druga bude nocu tokom sedmice, i to odnedavno kad vise fizicki nisam mogla toliko izbivati iz vlastite kuce, imam dijete i muza kao i moje sestre. Uglavnom, ne znam koliko kosta smjestaj u instituciju u HR a koliko kucna njega - ja sam iz BiH. MOzes li naci nekoga ko moze biti sa njom tokom dana ili navecer kad vi pozelite izaci, tako je ne bi morala smjestati u dom.