-
Osoblje foruma
mitovski, nisam bas shvatila u kojoj fazi ja tvoja mama, ali moj otac boluje od iste bolesti. dugo su to bili samo neki simptomi, no na kraju je bio na diagnostici i diagnosticirali su mu alzheimer jos u jako ranoj fazi.
bolest je teska, ne znam za samog bolesnika, ali za okolinu je i tuzna i psihicki unisavajuca.
moj otac skoro godinu dana je u krevetu, doma je, s majkom. majka nije takodjer nekog zdravlja, pa imamo pomoc u kuci. kroz tjedan dolazi patronazna kroz jutro, a navecer imamo gospodju koja tatu presvuce i pripremi za spavanje. kroz vikend ona dolazi i ujutro. jos imamo jednu gospodju koja je s njima par sati kroz dan i pomogne sto treba.
takodjer sreca je sto zive u maloj sredini, pa ipak imaju pomoc susjeda, kad zapne. bar mama moze s nekim porazgovarati.
problemi ce nastati kasnije, kao sto je neko napisao moj otac je imao takodjer paranoje, da ga dolaze ubiti, zamijenio je dan za noc. pa cijelonocno nahodavanje po kuci. ma sve si vec cula/procitala.
u HR nema bas domova koji prihvacaju ljude s Altzheimerom, uglavnom ih smjestaju na psihijatriju i sedatiraju. Odluka moje majke je da ostane doma s njom, sto je dobro za njega. Ona ima prijateljicu koja je medicinska sestra i radila je jedan period s ljudima s tom dijagnozom. Ona joj je od velike pomoci, bar psihicke.
Ne znam sta bi ti napisala. tesko je bilo sto savjetovati, ali ako se odlucite da ostane s vama, onda vas zivot ce se jos vise okrenuti. nadam se da cete vec smisliti kako i sto, ali sta god da odlucite tebi ce biti jako jako tesko
Posljednje uređivanje od spajalica : 08.11.2013. at 09:50
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma