Nena-Jabuka prvotno napisa
Hvala ti što shvaćaš da nemam vremena baviti se tom analizom, a nemam, a sad kad vidim tvoje polazište, tj. očigledno polazimo od različitih brojki na koje smo naišli. Sasvim je različita novinarska interpretacija događaja, tj. brojki. Ti spominješ nekih 90 posto odustajanja putnika (nelogično i van pameti, ako bilo kakvu logiku upotrijebimo), a ona s koje sam ja pošla, tj. tekst koji sam jedino pročitala govorio je o 10 putnika, dakle, 10 osoba koje su odustale zbog te info.
Ostali idu. Ili možda 10 posto?Mislim da ne, da je čak samo 10 osoba. Samo sam ubacila u Google sad "Piligrino odustalo" i svugdje mi izbacuje tih 10 osoba ukupno...to što mi je i ostalo u glavi i što mi cijelo vrijeme stoji. Logično, 10 osoba, kakvih fakin' 90 posto.
Agencija ima program prilagođen i zdravima i invalidima, agencija je povezana s crkvom, ovako ili onako, ne znam neku drugu koja ima takav program (i za ovu prvi put čujem, ne putujem preko agencija).
Istodobno znam da je unutar crkve to često, da idu na putovanja i izlete osobe s invaliditetom, skupa sa zdravima.
I onda, zbog malih brojeva, mogu zaključiti da su neki u to neupućeni potencijalni putnici, koji zovu agencije radi povoljnije cijene, zbog invalida odustali. I za to se onda optuže vjernici, koji na svojim uobičajenim putovanjim, putuju s ljudima s kolicima, ne od jučer, nego desetljećima, ili koliko se već dugo organiziraju hodočašća i sl.
Molim te, ako imaš vremena, daj ti uguglaj te brojeve pa vidi da nisu u svim novinskim napisima isti, i da govore nešto sasvim drugo. (pakiram djecu, to je problem)