Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1607

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    i još jedan citat istog autora možda vezan za tekuće referendume:
    “Svijet smo ti i ja, sva naša ukupnost koja nas konstituira i sva naša konstitucija koja nas čini različitima.
    I ako nas već nešto čini raznovrsnima, to je želja u tebi da budeš i želja u meni da budem.
    I sve što nas čini harmoničnim u bilo kojem suodnosu jeste jedan skromni zahtjev:
    »Pusti me da budem», koji nužno uključuje jednu drugu rečenicu cjelovitog pristanka: »Puštam te da budeš».”
    ― Don Branko Sbutega
    odličan tekst. i to "pusti me da BUDEM" upravo je protuargument onome, grijeh je činiti. ne čini i sve je ok. jer ne možeš biti gay i prestati biti ono što jesi. onda to nisi. zato mi je taj licemjerni vjerski zahtjev: budi gay, ali se ne ponašaj tako, jer ako se ponašaš onda činiš grijeh - toliko nebulozan i toliko maliciozan. jer ti očekuješ da netko ne bude, da ne voli, da ne živi. onda bolje da je mrtav.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    odličan tekst. i to "pusti me da BUDEM" upravo je protuargument onome, grijeh je činiti. ne čini i sve je ok. jer ne možeš biti gay i prestati biti ono što jesi. onda to nisi. zato mi je taj licemjerni vjerski zahtjev: budi gay, ali se ne ponašaj tako, jer ako se ponašaš onda činiš grijeh - toliko nebulozan i toliko maliciozan. jer ti očekuješ da netko ne bude, da ne voli, da ne živi. onda bolje da je mrtav.
    baš tako, mc ! ima još njegovih citata koje se isplati pročitati.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    baš tako, mc ! ima još njegovih citata koje se isplati pročitati.
    Neko vrijeme, davno, davno, bio je redovno na TV, sjećam se da sam ga s guštom slušala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    X.

Iako to mene vraća i na Rajski vrt - tu je jabuka, al' ne diraj... sad to nema veze s referendumom/ima, ali ima s time zašto je zapravo meni katoličanstvo teško prispodobivo (taj kondicional)... iako ga i ja u odgoju dosta koristim .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •