Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1607

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

seni se svidjeo news-bar, to je očito
    il je tomić provalio nick.
    enivej, odlični su ti postovi, ja lajkam, moš mijenjat odmah karijeru u kolumnistu

uglavnom, ovako ja to vidim. moja teta, arhitektica u penziji, intelektualka, kako god, je poput ovog jeleninog. glasa za miroslava tuđmana. di ga pobogu i nađe baš njega, nemam pojma. još nisam nikoga, osim nje, upoznala, da na izborima glasa za miroslava tuđmana. inače, jako smo bliske, jako se volimo, obožavam od kad sam dijete bila ići kod nje i s njom pričati. i u svemu se više-manje slažemo. osim, naravno, kad dođemo do ovih tema. mpo, abortus, ćirilica, pederi, zdravstveni odgoj.

e sad, seni je jako lijepo napisala. konzervativna, desna opcija je demokratska opcija. meni nekako nespojiva s logikom. al to je moj problem. i to ozbiljno kažem. moj problem. moj proces učenja demokracije.
    to je prvo.
    drugo.
    pišem kasnije.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    seni se svidjeo news-bar, to je očito
    .
    e cvijeta moja, ja sam ti ovo skroz ozbiljno shvatila. radim, a sve mi se u primozgu vrte pitanja.
    i bome dolazim do jako interesantnih ideja.
    slusaj sad:

1. na podrucju logike, psihologije, znanosti o drustvu, znanosti o pravu, cini mi se da smo na pragu velik otgrica.
    evo na primjer:
    ako sam dobro shvatila (ispravite me, vi se bolje razumijete) markic i incijativa nemaju namjeru (barem za sada) provesti one tocke od a-f, sto sam ih u prijasnjem postu izlozila. jer kako kaze nema tu ni natruge ni rasizma, ni diskriminacije, te sacuvaj nas boze uskracivanja ljudskih prava.
    dakle oni su gradani kao i svaki drugi. no s druge strane kad su u braku, onda su si sila necastiva sposobna razoriti drustvo, a moze biti i svemir.

sad, ja sam socijalizirana u jednoj vrlo razumljivoj logici:
    zakonski i obicajno je npr. krada krivicno djelo. ovisno o vrsti, tezini i slicno razlicito se tretira, ali je krivicno djelo. dakle ako si npr. lopov, onda ne mozes u isto vrijeme biti recimo postovani gradanin i recimo predsjednik suda, akademik...itd, nego si lopov i sjedis u zatvoru. (zanemarite sad nasu zbilju, doktore ive, lepe nadane itd...)

ali ovdje se radi o jednoj potpuno novj, ocito vrlo kompleksna, visa logika (kojoj moj skromni mozak ocito nije dorastao).
    dakle istovremeno si destruktivna, razarjuca sila necastiva (koju treba ona zabraniti, zatvoriti, sprijeciti) i moj prijatelj kojeg sam pozvala na rucak, normalan gradanin, sa svim gradanskim pravima , osim tog jednog, jelite braka.
    ja to stvarno ne kuzim.
    odnosno onog bezimenog na komentarima, koji ti kaze: mrs stoko jedna, treba te zatuci. to kuzim, jasno mi je.
    ove kompleksne nikako da skuzim. ali valjda je greska u meni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •