Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam baš... to jest, da su birali samo mladi, bojim se da bi referendum prošao s 80:20 i ništa neprirodno ne bi vidili u tome što sebe zovu prirodnima, a druge neprirodnima. I to je ono što me najviše žalosti. Po onom jednom zanimljivom soc. istraživanju, to je dijelom zbog vjeronauka u školama koji je jako ispolitiziran, i dijelom od utjecaja okoline budući da svi žele pripadati, vjerojatno je i zbog krize di se traži žrtveno janje kod drugih, a ne među svojim redovima (to su sad neke moje interpretacije). Tj. to niti ne kupe toliko od doma budući da je roditeljska genreacija, u prosjeku, liberalnija.
Potpis na ovo i cvijetu, brine me to jako, grozno je.
Pisala sam već o skandiranju na ekskurziji od A. (pola autobusa djece je za zabavu pjevalo "ubij Srbina"). Ono što me brine (osim očitog, da nam djeca to pjevaju - pa neka moje nije) je da škola ne vidi za potrebno da na to nekako reagira, da shvati to kao duboki problem, da se tim pozabavi...Možda samo ja ne vidim njihove napore, ali evo, meni bi to bila tema za Vijeće roditelja, a ravnateljica nije stavila na dnevni red. Ja ću na sljedećem Vijeću potegnut to pitanje, pa ne može se na tako nešto zatvarati oči.
Škola vječno poteže kućni odgoj, ali to je čisto pranje ruku. Naravno da je to nečiji kućni odgoj, ali taj netko to donosi u školu gdje raste i buja i mora biti i pitanje škole.

Čitam Mimu - i meni ide na živce kad se počne govorit bilo šta, samo da zvuči da je u našu korist. Slabi nam poziciju i daje municiju drugoj strani, koja je s pravom onda koristi. Ima dovoljno pravih argumenata.