cvijeta, hvala za modric.
ja nisam nista komentirala, jer sam si par dana zabranila internet.pa ne znam tko sto kako komentira.
cini mi se dosta suvislo, sto kaze.
moja prva reakcija na rezultate je bila gledati izlaznost.
ne u smislu, pa i nije tako lose, ovo, ono. tjesiti se.
naravno da je koma kad 66 posto glasa za.
medutim, da je izlaznost bila recimo 60, ili vise posto s tim rezultatom bi se stvarno mogao samoubiti.
ovako znamo da je 25 % izricito da. a da 75 misli da je referendum besmislen.
sto svi i znamo, cak ako se pravimo da ne znamo.
jer ne postoji, niti je postojala, ali nikakva, ali bas nikakva "opasnost" da bi ova vlada i dosla na ideju, a kamoli da bi je realizirala, da legalizira istospolne brakove.
ovaj referendum (organizacija) je cisto odmjeravanje snaga, u smislu: pokazat cemo mi toj crvenoj bagri, tim partizannima, udbasima, nehrvatima...nastavite niz...
i orkestriran je od strane katolicke crkve, u tome nemam dvojbe, a mislim da je i financiran, sto znaci da smo ga sami financirali.
po mojoj procjeni u tih 25 % su 10-18 % onih, kojima je svejedno sto se glasa. jer ce oni uvijek i bez wenn und aber biti protiv onoga sto ima i najmanju primjesu, lijevog, lijevog centra, liberalnog u svjetonazoru, antifasistickog, naprednog...itd (pogledaj rezultate mostara, australije, kanada..id)
dakle za njih je milanovic, pusic, opacic, jovanovic (jos kad im i krvna zrnca pocnu prebrojavati) crvena krpa u doslovnom i prenesenom smislu.
oni ce izvizdati gotovinu, kad se zahvali institucijama republike hrvatske i predsjedniku..itd,
oni ce ti objasnavati kako nije sanader kriv, nego mu je udba podmetnula, itd,itd,
smatrati glavas jednim casnim covjekom,
oni ce zaustaviti i jastreba i glavasoviceva sina i bivse logorase,
oni su zastali negdje izmedu zrinski frankopana i 41-45. i za njih je vrijeme stalo. i rado bi, kad bi mogli, da ga zaustave i svima nama.