Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1607

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ovo što sam iznijela su puke činjenice, a o tome da su tuđman i šušak se jel šetkali po gospiću dok je vukovar padao, nemajući
    valjda pametnija posla, sam malo proguglala i ok, jasno mi je.
    a evo što je budiša rekao na komemoraciji za tuđmana:
    Hrvatska se oprašta od svog prvog Predsjednika Republike. Njegovim odlaskom završava prvo razdoblje nastanka i ustrojavanja hrvatske države, osamostaljene u našem vremenu nakon mnogih teških povijesnih iskušenja, naglasio je u svom govoru Dražen Budiša. Franjo Tuđman bio je predvodnik pokreta za uspostavu nezavisne hrvatske džave, znao je prepoznati pravi trenutak i povoljne međunarodne okolnosti kako bi došao na čelo dozrelih nastojanja hrvatskoga naroda za oslobađanjem od prisilnog jugoslavenskog zajedništva, radi utvrđivanja vlastitog mjesta u europskoj obitelji naroda.
    Opraštajući se od predsjednika Franje Tuđmana, svjesni smo da se opraštamo od iznimne, jedinstvene i karizmatske ličnosti, koja je kod mnogih pobuđivala snažne emocije.
    Tuđmanova vizija hrvatskog državnog identiteta bez dvojbe je značila i želju da njegova i naša Hrvatska ostane zauvijek i da nadživi sve nas, pa tako i svojega prvog Predsjednika, rekao je Dražen Budiša u govoru na komemorativnom skupu u sjedištu HSLS-a na Zrinjevcu.

Tako reče Budiša, jedan od rijeeetkih principijelnih i poštenih hrvatskih političara, pa ne izgleda baš
    kao da je pričao o veleizdajniku najgore vrste, kakav bi tuđman definitivno bio da je bilo tako kao što ti
    kažeš.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 13.12.2013. at 20:29

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    ovo što sam iznijela su puke činjenice
    za mene nisu. ali kao što rekoh, ne mislim više o tome na ovom topicu.

Tako reče Budiša, jedan od rijeeetkih principijelnih i poštenih hrvatskih političara, pa ne izgleda baš
    kao da je pričao o veleizdajniku najgore vrste, kakav bi tuđman definitivno bio da je bilo tako kao što ti
    kažeš.
    reče budiša koji se tada nadao da će naslijediti tuđmana. i koji kad je izgubio utrku za predsjednika postao atipatičan i onima koji su glasali za njega. ponašao se kao uvrijeđena mlada koja je ostala bez prosca.

što je trebao na komemoraciji držati kritički govor o tuđmanu?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •