ovo što sam iznijela su puke činjenice, a o tome da su tuđman i šušak se jel šetkali po gospiću dok je vukovar padao, nemajući
valjda pametnija posla, sam malo proguglala i ok, jasno mi je.
a evo što je budiša rekao na komemoraciji za tuđmana:
Opraštajući se od predsjednika Franje Tuđmana, svjesni smo da se opraštamo od iznimne, jedinstvene i karizmatske ličnosti, koja je kod mnogih pobuđivala snažne emocije.
Hrvatska se oprašta od svog prvog Predsjednika Republike. Njegovim odlaskom završava prvo razdoblje nastanka i ustrojavanja hrvatske države, osamostaljene u našem vremenu nakon mnogih teških povijesnih iskušenja, naglasio je u svom govoru Dražen Budiša. Franjo Tuđman bio je predvodnik pokreta za uspostavu nezavisne hrvatske džave, znao je prepoznati pravi trenutak i povoljne međunarodne okolnosti kako bi došao na čelo dozrelih nastojanja hrvatskoga naroda za oslobađanjem od prisilnog jugoslavenskog zajedništva, radi utvrđivanja vlastitog mjesta u europskoj obitelji naroda.
Tuđmanova vizija hrvatskog državnog identiteta bez dvojbe je značila i želju da njegova i naša Hrvatska ostane zauvijek i da nadživi sve nas, pa tako i svojega prvog Predsjednika, rekao je Dražen Budiša u govoru na komemorativnom skupu u sjedištu HSLS-a na Zrinjevcu.
Tako reče Budiša, jedan od rijeeetkih principijelnih i poštenih hrvatskih političara, pa ne izgleda baš
kao da je pričao o veleizdajniku najgore vrste, kakav bi tuđman definitivno bio da je bilo tako kao što ti
kažeš.