Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1607

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja cvijeto pak mislim, za razliku od novinara/novinarke da se biskupi ni u kom slučaju ne bi trebali baviti politikom.
    A ako se žele baviti, neka osnuju političku stranku i izađu na izbore.
    I mislim da za ovo katastofalno stanje u društvu u smislu rasapa svih vrijednosti, stanja među mladima (po onome što ankete pokazuju) koji podržavaju mržnju, ksenofobiju, netoleranciju prema drugome i drugačijem, crkvene institucije snose veliku, veliku odgovornost.
    Ja vjerujem da u crkvenoj hijerarhiji sigurno postoje prilično osobe koje čine puno dobra, no ovo što ja vidim po medijima, je naprosto strašno.
    Mislim također da je vjeronauk u školama pridonio tom katasrofalnom stanju među mladima.
    Podržavam ideju Grubišića da vjeronauk vrati u crkvu. Ne znam doduše kolike su šanse da to uspije.
    Jedna ogromna greška što Račanove, što aktualne vlade je što nisu revidirali Vatikanske sporazume.

I sada imaju instituciju (koja skromnost i štedljivost propagira, ali samo za druge, ne i za sebe) koju financiraju iz proračuna sve siromašnijih građana i sekularne (berem na papiru) države, a ta što inicira, što podržava snage koje ne samo da ne poštuju institucije republike, nego spremaju državni udar. Pa, sami su / smo si krivi.
    A nema nekoga poput Mesića da stane na loptu, kao onda kada su nam generali spremali preuzimanje vlasti.
    No, meni se čini da narodu zaista treba dati ono što traži. Možda ga to i opameti. A ako ne, onda valjda bolje ni ne zaslužujemo.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Podržavam ideju Grubišića da vjeronauk vrati u crkvu. Ne znam doduše kolike su šanse da to uspije.
    Slažem se sa svime što si napisala, a što se tiče šansi...meni se čini da su sve manje kako vrijeme prolazi. Ljudi se vremenom naviknu na nešto i onda je to teško mijenjati. Nadam se da se varam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •