-
Evo malo utjehe.... tangerine, Ja ne bih pridavala previše pažnje tom razdvajanju u dobi od 20 mjeseci - moralo se, prošlo je i gotovo. Nemoj razbijati glavu time.
Probaj razmisliti o ovome - dijete od 3 i pol godine definitivno razumije svakim danom sve više. Ako ima bujnu maštu, zamislit će štajaznam čudovišta ispod kreveta i uopće ne mora biti da je doživio nekakav stres.
Ja bih pripazila što gleda na televiziji (i to smanjila na minimum) jer loše utječe na djecu koja još ne razumiju sve što vide. Ovo se naročito odnosi na nasilne crtiće. Kad gledaju televiziju, to treba biti pod nadzorom tj. netko od odraslih treba biti s klincima i objašnjavati stvari koje se gledaju. Ako primijetiš da se nečega boji, odmah ugasi i prekini s tim.
-
hvala vam na odgovorima!
evo u međuvremnu sam po intuiciji primijenila nešto novo.dok odem iz prostorije u kojoj jesmo u neku drugu prostoriju on za dvije sekunde zove maaamaa, odlučila sam ne odgovarati mu više na to.zove me dva, tri puta pa me potraži i dok me nađe nasmijem mu se i kažem da sam tu i da ga nisam čula.i lijepo sam mu objasnila da je on veliki dečko i dok se probudi nek sam dođe u dnevnu sobu da nema potrebe da idem po njega.tri puta do sad je sam došao.
možda sam djelomično i sama kriva jer sam mu udovoljavala i više nego što sam trebala, sve zbog grižnje savjesti što je tako mali dobio seku koja je bila planirana, a to mu jako teško palo.pa je on lijepo osjetio i moju grižnju savjesti i strah i sve.i eto sad.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma