Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: Gledanje crtanih SA RAZUMIJEVANJEM

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

rehab, napisala sam mu zato jer su mu SVI doktori kod kojih je bio, rekli da je dijete u redu. Rekli su mu da dijete ima blagi poremećaj senzorne integracije i sve drugo je u redu. A ako 4 (ili više) stručnjaka kažu da je dijete u redu i neka je pusti da raste, zašto i dalje to ne radi?

Naravno da ćeš djetetu pomoći ako ima problem, ali ne treba tražiti problem gdje ga nema.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 13.11.2013. at 10:12

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    rehab, napisala sam mu zato jer su mu SVI doktori kod kojih je bio, rekli da je dijete u redu. Rekli su mu da dijete ima blagi poremećaj senzorne integracije i sve drugo je u redu. A ako 4 (ili više) stručnjaka kažu da je dijete u redu i neka je pusti da raste, zašto i dalje to ne radi?

Naravno da ćeš djetetu pomoći ako ima problem, ali ne treba tražiti problem gdje ga nema.
    da, ja sam kao paničar doletio kod doktora sa 2,5 godina pa su mi rekli da nemaju prikladne metode za procjenu tako malog djeteta (http://www.ranaintervencija.org/), bio na erf, goljaku, mali dom, centar za autizam... a rana intervencija je do 3. godine. apsurd do apsurda. svakom doktoru kojem dođem kaže mi da donesem prošle nalaze. pa onda kada piše, stavi ispred sebe stari i dotjeruje: atribut, apozicija tamo, simo, ah da, nije dijete više 2,5 nego 3;01, mulj tup, bucibuci i dođite kad navrši 5 godina. niti jedan doktor mi ništa novog nije rekao, svi vele da je sve ok, no 3. i 4. psiholog su se malo počeli zamišljati, rekli zašto se zamislili, no "bude sve u redu".

rekoh da ima dispraksiju, vjerojatno corpus callosum tanak ili nonexistant, interferencija lijeve i desne polutke, ne doseže milestones vršnjaka pa čak ni godinu dana mlađe djece, neurorizično dijete, blabla. ovi se smiju, ili kako bi rekla mama moje curice "rugaju ti se".
    dijete ako nema downov sindrom, nije vidno autistično ili sl., ostavljeno je samom sebi ili roditeljima. stvarno je malo entuzijasta doktora. a ako su još roditelji skromnijih mogućnosti, debelog ega\nos-a i sl., to je nedobro za dijete. dani i dani (preko godinu dana) na trampolinu, bazenu, todlerima, tunelima, vutujcima, bogobanima i sl su valjda pomogli nadam se 10%. ok, nadišli smo granice početne teme...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Andro-gen prvotno napisa Vidi poruku
    da, ja sam kao paničar doletio kod doktora sa 2,5 godina pa su mi rekli da nemaju prikladne metode za procjenu tako malog djeteta (http://www.ranaintervencija.org/), bio na erf, goljaku, mali dom, centar za autizam... a rana intervencija je do 3. godine. apsurd do apsurda. svakom doktoru kojem dođem kaže mi da donesem prošle nalaze. pa onda kada piše, stavi ispred sebe stari i dotjeruje: atribut, apozicija tamo, simo, ah da, nije dijete više 2,5 nego 3;01, mulj tup, bucibuci i dođite kad navrši 5 godina. niti jedan doktor mi ništa novog nije rekao, svi vele da je sve ok, no 3. i 4. psiholog su se malo počeli zamišljati, rekli zašto se zamislili, no "bude sve u redu".
    Žao mi je da si imao takvo iskustvo.
    Mi smo kod pedice doletili s malim od 18 mjeseci i ona nam je rekla da nije svako dijete ajnštajn i da se strpimo do 2. rođendana.
    Kontaktirali smo riječku podružnicu centra za ranu intervenciju, gdje radi jedna divna žena, defektologica, koja nas je primila iako primaju djecu od navršene 2. godine (moj malac je 2 mjeseca do 2 godine)
    I dalje ne znamo što je s njim, ali nešto je, ona kaže da joj treba više vremena s njim- dolazaka djeteta.
    Drago mi je da nas nije otkantala i rekla nam da se vratimo nakon X vremena, a mogla je.
    A svi uokolo mi govore što Beti piše - pusti ga da bude dijete, skužit će, jedinstven je itd. a meni i MM-u intuicija vrišti da malome treba pomoć, da nešto nije uspio pohvatati, pa se osim s njegovim stanjem, borimo s iščuđavanjem okoline
    Posljednje uređivanje od Sumskovoce : 13.11.2013. at 11:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •