Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: temperatura

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno temperatura

Drage moje, evo mi curica kiše i nosic joj curi, a temperatura joj skace do 38, 5 svakih pet sati. Dala sam joj sirup i opet skače. Zali se da je boli grlo ali nije crveno. Urin je uredan. Ja sam navikla da je kod nje temperatura povezana sa grlom. Sta bi joj moglo biti sad?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lamy, temperatura do 38,5 svakih pet sati i nije visoka temperatura.
    Isto tako kad skidaš temperaturu, ne treba se temperatura skinuti ispod 37, dovoljno je da nešto padne.
    Ako se žali da je boli grlo, onda je grlo.
    Isto tako, ako je opće stanje relativno dobro, ako ponešto jede, ako dovoljno pije, ako nema čudan osip, ako nije potpuno klonula, ako temperatura nema velike skokove do preko 39, ako se temperatura da pomalo sniziti lijekovima (znači ne do kraja, nego prihvatljivo),... obično se čeka 3 dana pa onda ideš kod dr. ako nije krenulo na bolje.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Temperatura se ni ne treba snižavati dok je tako niska, hoću reći ispod 38,5. Tako barem ja radim, zato što sam negdje pročitala da organizam povisuje temperaturu, jer se bori i ta temperatura između 38 i 38,5 mu je idealna "radna temperatura" u slučaju napada npr. virusa. Također sam pročitala da je povišena temperatura znak da organizam ispravno reagira na napad izvana i ako je snižavaš, da mu time ustvari odmažeš. Doduše, ne snižavam niti višu temperaturu, ako se dijete normalno ponaša.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slažem se s Neve do 38,5 uopće ne treba snižavati, jedino ako da se dijete baš užasno osjeća, ili naravno ako je dijete več imalo febrilne konvulzije.

Također ne snižavam ni višu, ako ne ide uz neke teške simptome.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, evo mi curica kiše i nosic joj curi, a temperatura joj skace do 38, 5 svakih pet sati. Dala sam joj sirup i opet skače. Zali se da je boli grlo ali nije crveno. Urin je uredan. Ja sam navikla da je kod nje temperatura povezana sa grlom. Sta bi joj moglo biti sad?
    Ista situacija s mojim unukom, viroza, ali pokretan je, pa ga roditelji samo drže u kući, već 4. dan. Više nema temparaturu.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

nama je dr. u jednoj takvoj situaciji kada je grlo bilo pblago crveno, ali nije za atb savjetovala tantum verde! i stvarno bilo sve ok! od sada kada god se požali špricnemo i sve bude ok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •