Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: KRVARENJE u trudnoci

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno KRVARENJE u trudnoci

Bok svima,

Pisem o ovome jer zelim cuti druga iskustva i biti spremna na ono sto me ceka.
    Pocetak zadnje menstruacije je bio 29.09. i jedini puta kad smo imali odnos taj mjesec je bio 13.10. (znaci taman u vrijeme ovulacije ako cemo "by the book"). Prvi test sam napravila 28.10. (znam, prerano, ali bila sam preuzbudjena) i bio je negativan, no 2.11. test je bio pozitivan i toliko sam bila sretna, presretna. Iako smo rekli da necemo reci roditeljima dok se ne vidimo s doktorom, ja sam od ozbudjenosti rekla i jednima i drugima sutradan. I taj isti dan popodne sam pocela krvariti, i to jako slabo, ali crveno (ne smedje).
    Ginekologinja me vec pripremila na sve moguce ishode, no mene su depresija i strah prosli, sad samo odasiljem pozitivnu vibru. 3.11. i 7.11. je vadjena beta i vrijednosti ukazuju da se pravilo duplaju, no vrijednosti su niske (160, 311). Idem opet na pregled 14.11.
    Krvarenje je zaista slabo, no crveno i po svemu sto sam procitala moglo bi biti implantacijsko. Da li je koja mama imala slicnih iskustava i sto moze podjeliti sa mnom?
    Hvala!

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cao draga. Znaci dok ti nije rekla nista rekla sta bi moglo da bude uzrok.krvarenju... niti je dala neku terapiju? Da li imas bolove? Ja imam iskustvo sa krvarenjem ali ne te vrste..tako da jedino sto.ti mogu posavjetovati je da do pregleda mirujes i da pojacas dnevnu dozu vitamina C jednom narandzom i limunom vise. (Jaca krvne sudove i djeluje na procese koagulacije.krvi i sadrzi antioksidanse). Javi se,da znamo.kako si. Pozzic

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Beta se dupla svaka dva dana, a ne svaka 4, ako si dobro napisala datume vadjenja. Zelim ti sretan ishod!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Beta se dupla svaka dva dana, a ne svaka 4, ako si dobro napisala datume vadjenja. Zelim ti sretan ishod!
    x

Mislim da bi nakon 4 dana beta morala biti znatno veća.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mozda sam krivo napisala vrijednosti, nisam dobila nista na papiru nego pisem po pamcenju, no rekla je da je duplanje ok, no da su vrijednosti niske; no da to nista ne mora znaciti ako sam ovulirala kasnije. Inace u prvoj trudnoci mi je termin pomjeren za vise od 2tj zbog kasne ovulacije.
    Dobila sam progesteron prvi puta kad sam bila na pregledu, dakle 3.11. i rekla mi je da ga prestanem uzimati ako prestanem krvariti. Ima sad tocno cijeli dan da nisam krvarila - yeah! No, uzet cu jos danas dok ne vidim da je to zbilja tako. Ako je zaista prestalo, znaci da sam krvarila od 2.11.-9.11. a to je taman u vrijeme kad sam kao trebala imati iducu menstruaciju. Idem na pregled opet u ovaj cetvrtak i pretpostavljam da bih tad trebala vise znati - opet ce vaditi krv da se ponovi beta i pretpostavljam da ce pokusati cuti srce.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

@twister - Hvala na savjetima! I zaboravih napisati da nemam ama bas nikakvih bolova, osim sto su mi grudi nabrekle i malkice bolne, no dolje ama bas nista. Ginekologinja tad nije mogla nista iskljuciti tako da je nabrojala par stvari (biokemijska, itd.), i nije znala potvrditi razlog krvarenju. Radim ionako ovaj mjesec od doma, pa nemam previse stresa ali zato nadjem vise vremena za guglanje, sto i nije dobro, po mom misljenju. Srecom, sunce sija, lijepo vrijeme, i puna sam energije.... Do pisanja!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj savjet ti je da manje goglaš, bit ćeš mirnija!
    ~~~~~~~~ da sve bude OK!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Slazem se, Xena! No, volim biti upucena i doci pripremljena na pregled. Ono sto mi napr. nije jasno zasto sam dobila progresteron vaginalno ako krvarim a ne oralno? Da li je to uobicajena praksa? Meni bi napr. bilo logicinije ako trudnica krvari i treba se propisati progesteron, da se prepise oralno, zar ne? No, dobro, ja nisam doktor.
    Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Moj savjet ti je da manje goglaš, bit ćeš mirnija!
    ~~~~~~~~ da sve bude OK!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

koristi se oboje, ja sam čak i injekcije dobivala
    sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj BeBaMoJa prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se, Xena! No, volim biti upucena i doci pripremljena na pregled. Ono sto mi napr. nije jasno zasto sam dobila progresteron vaginalno ako krvarim a ne oralno? Da li je to uobicajena praksa? Meni bi napr. bilo logicinije ako trudnica krvari i treba se propisati progesteron, da se prepise oralno, zar ne? No, dobro, ja nisam doktor.
    Ako misliš na Utrogestan, on brže i ciljanije djeluje vaginalno kad je u pitanju trudnoća. Krvarenje ne smeta ako nije jako obilno. Oralno ima više nuspojava. Također, ja ne bih prestala s korištenjem do daljnjega, dok se ne vidi napreduje li trudnoća kako treba. Ne škodi, a može pomoći.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, jako sam slabo krvarila, no evo prestala sam izgleda. )))) Hvala na objasnjenju martinaP i nanimira. No, i dalje koristim vaginalno pa cemo vidjeti sto ce reci doktorica u cetvrtak. Evo i sama sebi drzim fige... xxfeeling excited!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

želim ti svu sreću!!nemam iskustva s tako ranim krvarenjem tako da ne znam,ja krvarim poslije 12tt i uz utriće mi se smirilo i isto nije se znao razlog krvarenja

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sutra ujutro idem na pregled! Drzite mi fige! Krvarenja i dalje nema, evo vec 4 dan. )))) I osjecam se predobro!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

držim fige,sve bu ok!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Sretno sutra. Moje krvarenje, ali smečkasto onako i nije bilo obilno, trajalo je 2-3 tjedna, ali ne svaki dan i sad nemam tjedan dana (zasada)...bila sam na uzv i bebica raste i kuca srčeko.
    mislim da se trudnoća s krvarenjem vodi kao visokorizična, međutim koliko sam upućena i od doktora, ali i preko foruma i interneta, to uopće ne mora biti tako. osim ako je hematom na koji treba paziti.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala objema! Zaista se nadam sretnim vijestima! Least123, u kojem si tjednu trudnoce? Zvuci mi kao da si i ti u ranom stadiju, odnosno prvom tromjesjecju? Nije bas svejedno kad primjetis da krvaris, tako da razumijem kako se osjecas; no ne mora sve biti odmah crno. Koliko samo primjera imam gdje su moje prijateljice imale toliko silnih problema u trudnoci, pa opet je sve zavrsilo najbolje. Evo jedan primjer da ti posaljem dobru vibru: moja bliska prijateljica je rodila prije nesto vise od 2 godine prvi puta i to na hitan carski rez jer joj je pukla maternica. Rekli su joj doktori da bude sretna da su i ona i dijete zivi te ako planira drugu trudnocu da postoji preko 80% sanse da niti ona ni dijete prezive. Eto, ona je u ovih 20% jer je krajem 10mj rodila djevojcicu koju je nazvala Vita (simoblicno zar ne?). Pusa drage moje i cujemo se sutra sa lijepim vijestima!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

moja trudnoća se zbog krvarenja ne vodi pod visokorizičnu,zatvorena sam,svi su mi nalazi ok i ne vidim razloga da se tako vodi

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

BeBA..ja sam trudna sutra 8 tj..hvala na dobrim vibricama

Anđeo ne znam zašto, meni se vodi kao visokorizična zbog krvarenja u tom ranom stadiju i potrebnog nadzora...ne znam kako je kod drugih cura?!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ne znam draga,ja sam počela u 13tt tek krvarit i to je 2tj trajalo i sad je sve ok s 18tt

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

čitam na netu da se trudnoća s krvarenjem smatra visokorizičnom. a ti si na čuvanju (niisam sigurna jesmo li već o tome razgovarale), ali ako jesi doma i sve cure koje su na mirovanju ne znam dal bi mogle na mirovanje da se ne smatra visokorizičnom trudnoćom.

anđeo i meni je sad to nekako stalo pa sam odmah vedrija, vjerujem da je i tebi tako
    kako se inače osjećaš?
    Posljednje uređivanje od Least123 : 13.11.2013. at 14:02

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ovako kad sam prokrvarila su me tjerali na bo ali meni je trebalo produženje ugovora i ja sam uredno radila još 10dana...a bolovanje mi je htjela odmah otvoriti na temelju prošle trudnoće i zato što radim fizički posao

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam krvarila na početku prve trudnoće. Bila sam na komplikacijama od 6+2 do 14+0, onda sam išla raditi i radila do kraja. Nisam vidjela smisla ostati na bolovanju, krvarila sam jednom i poslije više ne.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

martina jel ti dr pisao da je visokorizična na tom početku?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nigdje se nije spominjao termin "visokorizicna", vodila me pod dijagnozom prijeteceg pobacaja. Po ginu, mogla sam i ostati na komplikacijama, ali meni to nije imalo smisla pa sam se vratila na posao.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja i nisam u HR, tako da se radi do samog kraja trudnoce.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Nigdje se nije spominjao termin "visokorizicna", vodila me pod dijagnozom prijeteceg pobacaja. Po ginu, mogla sam i ostati na komplikacijama, ali meni to nije imalo smisla pa sam se vratila na posao.
    Hej,meni je pisalo cijelo vrijeme prijeteći pobačaj,pa poslije prijevremeni porođaj pa sad na kraju nadzor nad visokorizičnom trudnoćom. ali to sve zbog šifri na uputnicama, nije da sam poslije bila rizična itd.Navodno se to samo prebacuje,nevezano uz kasnije stanje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

nanmira, dakle pisao je svašta uglavnom zbog tih šifri na uputnicama. pa i ja mislim da ne može on raditi prečesto preglede ako ne vodit trudnoću kao rizičnu ili eto u tvom slučaju prijeteći pobačaj.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dosla sam upravo s pregleda. Nazalost vijesti bas i nisu obecavajuce iako je krvarenje prestalo. U maternici se ama bas nista ne vidi. Provjerila mi je i jajnike i kaze da je sve u redu s njima. Ponovno sam vadila krv da se provjeri beta i za koji sat ce me zvati s rezultatima. Nemam nikakve bolove niti sam ih imala dosad, no cini mi se da bi mogla biti ili biokemijska ili izvanmaternicna trudnoca. Mislim da ce biti veliko cudo da dobijem rezultate bete odlicne i da mi iduci tjedan vidi embrio i cuje otkucaj srca. xxx osjecam se tako bespomocno, no ipak smireno sto je zacudjujuce za mene veliku panicarku koja uzima sve k srcu.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

drži se draga

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

BeBaMoJa...žao mi je da to proživljavaš. Kroz slično sam prošla, jedino što je meni ginkač vidio nešto na što je sumnjao da bi mogla biti GM.
    Koliko bi sad trebala biti trudna? kakav uzv ima gin?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zene moje, hvala na podrsci. Puno mi znaci! Joj, sad sam jos vise zbuljena. Dakle, rekla sam vam da sam zadnju mengu imala sa pocetkom 29.09. i jedini put kad smo vodili ljubav, uzivali u seksu (kako god zelite zvati) je bilo 13.10. Niti prije (nakon menge) niti poslije nismo vise. Test na trudnocu je bio negativan 28.10. (znaci vrijednosti beta nisu mogli biti ni 25mIU/ml koje test moze detektirati, jel?) a zatim 2.11. je bio pozitivan. A slabo creveno krvarenje je bilo izmedju 3-9.11.
    Betu sam vadila 4.11. - 116, 7.11. - 305, 14.11. - 3182 i danas nije jos uvijek mogla vidjeti embrio u maternici. Narucila me opet sad u nedjelju (kod mene je nedjelja radna) na pregled.
    U prvoj trudnoci (ponosna sam majka 2g4mj starog sincica Dominika) mi je termin pomaknut za 2tj jer je ultrazvuk pokazivao 2tj raniju trudnocu nego po kalkulaciji po zadnjoj menstruaciji (jer kao ovulirala sam puno kasnije nego sto sam trebala by the book), jedino tad nisam krvarila pa nije bilo ovog stresa i neznanja.
    Ne znam vise da li se nadam ili ne, koliko god da sam smirena sad, toliko sam i zbunjena. Zelim ovu bebicu, toliko ocekivanu i ne zelim se prestati nadati. Nadam se da joj je ultrazvuk pokvaren i da jednostavno ne vidi kako treba.... )))))

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Least123 - sorry losa sam sa kraticama, sto znaci GM? Pa po zadnjoj mengi danas bih trebala biti 6+4 trudna no ja mislim da sam 2tj ako ne i 3tj manje trudna. To mi govori iskustvo iz prve trudnoce. A kakav moja ginekologinja ultrazvuk ima - 2D..... znam to jer sam prvu trudnocu vodila kod Podobnika a tamo imaju 3D.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Znate sto - ja mislim da sam cudo prirode i da je sve ok!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

beta ti je super i samo strpljivo,ja bi za 2tj tek išla na pregled tad je 100% da bi ti se vidli otkucaji....gv ti je gestacijska vrećica

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

BeBaMoJa...anđeo ti je sve objasnila. prvo se vidi GM ili GV (kako tko piše...radi se o gestacijskoj vrećici), a onda se unutra vidi plod (EO) i žumanjčana vrečica (ŽV)

da li ti je gin rekla da sumnja na bilo što? odnosno da li joj se negdje nazire nešto? jer nije da se mora svakome u tom periodu vidjeti, bilo je mnogo slučajeva. jedino što uz takvu betu možda bi se nešto i trebalo vidjeti. jesi razmišljala otići po trudno mišljenje, kod nekog ginkača s boljim uzv?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala na pojasnjenjima andjeo i least123 jer su mi navedene kratice bile nepoznate. Pa ginekologinja mi je rekla da vidi fino zadebljanje kakvo i treba biti u trudnoci samo sto ne vidi plod jos. Da, razmisljala sam da odem po drugo misljenje u neku drugu bolnicu. No, otici u u nedjelju jos kod nje sa punim mjehurom pa cu vidjeti sto i kako nakon toga. Danas prije nego smo dobili rezultate bete, nije joj jos nista bilo jasno; i posto nije bilo ploda, bilo je tri opcije: 1. biokemijska, 2. vanmaternicna 3. kasna trudnoca. No, poslije me sestra nazvala sa rezultatom bete i da dodjem u nedjelju opet na pregled. Imam osjecaj da je kasna trudnoca i da je ono krvarenje bilo implantacijsko. A vrijeme ce pokazati sto je, samo se nadam da slucajno ne dodje do kakvih komplikacija.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ipak je bila vanmaternicna trudnoca i ostala sam bez desnog jajovoda. (( Oporavljam se sad od operacije odnosno zahvata a onda idemo u nove pobjede....

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

žao mi je draga

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Da li je neka od clanica imala obilno krvarenje u 30 nedelji trudnoce? Inace radila sam kordocentezu, sve je proslo o.k. da bi nskon dva dana obilno prokrvarila i izbacila ogroman ugrusak. Kad je ugrusak ispao krvarenje je stalo. Sad lezim u bolnici sa bebama je sve o.k. uredni protoci, otkucaji srca takodje uredni, posteljice uredne. Ni diktori neznaju sta se moglo izdesavati.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam tako prokrvarila u 34-35. tt nakon jednog pregleda. Ležala par dana u bolnici, poslije sve ok. Dr su rekli da je krvarenje bilo iz cerviksa, nisam se poslije ništa otvarala, samo mi nisu radili vaginalne preglede do pred porod.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

ja sam dosad krvarila 5 puta, ali gin. smatra da je iz polipa na grliću, koji je u progresiji, prva dva puta je bilo poslije seksa, kasnije samo od sebe. Otvorena sam 1cm još od 9 tjedna, sad sam u 17 tj. Pijem dupfaston od 6 tjedna, rekao mije da ću piti do 24-og.

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage moje, trudna sam 6+4 i jucer sam pocela krvariti. Prvo smedji iscjedak, pa prema veceri bolovi, pa crveni iscjedak, kroz noc pocelo jace krvarenje sa grumenima. sad sam u bolnici na promatranju iako mi je dr dao losu prognozu ja se zelim nadati. Srce jos kuca doduse lagano. Ali kuca,krvarenje se smanjilo i zapravo samo kad odem na wc procuri. Da li ima slicnih iskustava kod vas. Trebam pozitivu jer se tako bojim

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Vala,na zalost imam isto iskustvo. Danas sam 7 + 5, u petak sam prokrvarila i to toliko obilno da sam mislila da je sve gotovo. Zavrsila sam na hitnoj,na srecu srce nam kuca. Sad sam na strogom mirovanju i duphastonima. Danas nema vise krvarenja,samo smedi tragovi. U petak sam na kontroli. Nadam se da ce i kod tebe i mene sve biti u redu. Drzi se!

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vala3, Dino84... Samo mirujte, i uzimajte terapiju. Vise od tog se ne moze uraditi. Isto sam imala, veliki hematom... Prognoze bile nikakve, ali evo me u 35 t. Najezim se sta sam sve prosla,razumijem vas potpuno, drzite se i iskreno mislim da je mirovanje pola terapije. Veliki zagrljaj. (imate topic o hematomu, smedjem iscjetku...procitajte)

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala na utjehi, evo jutros kad sam otisla na wc tako sam zaplakala kad mi je poveci komad zajedno sa krvi prosao kroz mene. Pijem duphaston 1 x dnevno. Citam ovdje da su zene pile vise doze. Jeli bi i meni trebalo pojacati dozu. Brine me sto mi je jucer na pregledu spominjao izduzenu GV i kako su prognoze lose. Imam pitanje. Da li je moguce da moram otici na kiretazu u ovako ranoj trudnoci, jer mi je dr rekao da moram ako za 2 dana ne bude poboljsanja

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Twister meni nitko nije spominjao hematom, jel se to vidi na Uz? Dr mi je rekao da nezna zasto se to dogadja. Ali ako sve i zavrsi lose, ne zelim jos i kiretazu prolaziti. Imam 36 godina i svako petljanje po maternici smatram kao moguci problem za buducu trudnocu.

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dino84 sto su ti tocno rekli na pregledu? Meni kad je dr pregleda skoro pa me odmah poslao na kuretazu. Ali sam ja zaplakala pa je rekao da pricekamo koji dan. Onda je vidio da kuca srce, slabo ali kuca. Jesi li odmah prestala jrvariti. Ja jos curim, posebno na wc kad odem

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Vala3 prvotno napisa Vidi poruku
    Dino84 sto su ti tocno rekli na pregledu? Meni kad je dr pregleda skoro pa me odmah poslao na kuretazu. Ali sam ja zaplakala pa je rekao da pricekamo koji dan. Onda je vidio da kuca srce, slabo ali kuca. Jesi li odmah prestala jrvariti. Ja jos curim, posebno na wc kad odem
    Vala i Dino, žao mi što prolazite takve stresove na samom početku nečeg predivnog kao što je trudnoća.

Nažalost, imam iza sebe spontani u 8 tt. Kod mene je odmah otišao plod, a zaostala posteljica. Ja sam svom (privatnom) ginu izrazila želju da prođem to bez kiretaže, na što se on složio da misli da neće biti problema, ali da ukoliko dođem u bolnicu da će me sigurno kiretirati, jer im je to manje-više standardna praksa
    Mislim da možeš tražiti da te otpuste iz bolnice (nitko te nema pravo zadržavati) i onda pod vođenjem nekog ginekologa u kojeg imaš povjerenja, sa dooobrim uzv aparatom pratiti kako će se trudnoća razvijati.

Držim fige da se mrvice izbore, a mame što prije zaborave ovaj ružni početak

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Maci hvala, evo jutros saznala da sam trebala piti 3x1 tabletu duphasona, koji sam ja kreten, sestra mi je rekla 3x1 a ja skuzila jer na kartici od tableta stoje dani da pijem po jednu dnevno. Zato nisam ni stala skroz krvariti. Jao jao. Sto se tice kiretaze to i ja mislim da bih odbila pa kako bude. Tko zna mozda sve prodje ok.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure,hvala vam na ohrabrenju. Meni se je krvarenje jucer smanjilo,danas,na srecu,nema nista. Nadam se da ce tako i ostati.

Meni dr. na uzv nije vidio hematom. Nego,kako sam ja bila na potpomognutoj,vracena su mi dva embrija,jednom je prokucalo srce,a od ovog drugog je bio vidljiv samo GM pa je moguce da je krvarenje od toga. Dr. mi je rekao da je do 12. tjedna jako rizicno i da ne zna u kojem ce se smjeru razvijati.

Ja pijem duphastone 3x2 i utrogestane isto tako. I ne micem se iz kreveta,samo idem do wc-a.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •