Imam sina koji za dva meseca puni tri godine. Jako je nemiran i zahtevan, samo trči, pentra se, skače, prevrće preko glave - ma nikad nema mira. Tek od pre dva meseca počinje po malo da govori, do tada je imao ukupno deset reči...
Probala sam par puta do sada da mu skinem pelenu, ali nije išlo, pa sam odustajala (nije da baš nemam iskustva - starija ćerka ima deset godina, a sa njom smo to rešili bez većih problema i dosta ranije). Sve u svemu, već deset dana ne nosi pelenu preko dana, a ima dva -tri dana kako se ni jednom nije upiškio van noše (ili WC šolje). Ujutru se uglavnom budi suv ili se probudi oko 4 i traži da piški....
Ono što predstavlja problem je kakenje. On inače, čim je uspeo da stane na svoje noge (negde sa sedam meseci) ni jednom nije kakio sedeći, već uvek dok stoji. Probala sam da ga stavim na nošu dok je bio puno mlađi, ali nije bilo šanse - samo je vrištao.... On je već dugo potpuno svestan da mu se kaki, ali kada ga pitam hoće li na nošu, on kratko odbrusi NE (ili nete notu - neće nošu) i pobegne u svoj ćošak gde obavi posao. Zatim me uredno obavesti da je završio i traži da ga presvučem...
Znam da treba da budem strpljiva ali mi treba ipak neki konkretan savet ili iskustvo nekog ko je prošao kroz sličnu situaciju...
Kako da ga nateram / privolim da bar samo sedne na nošu kada mu se kaki?