Results 1 to 12 of 12

Thread: Boli zub, koliko Lupoceta 500 u 24h smijem ako dojim

Default Boli zub, koliko Lupoceta 500 u 24h smijem ako dojim

Boli me zub - već nekih 8,9 mj. ga liječim, još od trudnoće, ne pitajte, sama ću ga iščupati .
    Nego od četvrtka, kad mi je stavila novu turu lijeka rikavam, i sinoć više nisam mogla, uzela sam 3 Lupoceta u zadnja 24h, sad bih još 10 komada najradije. Odlazak zubaru nije rješenje, jer ako mi izvadi lijek samo produžavamo liječenje, a tako se već mjesecima vrtimo u krug. Pa moram trpiti, ili bar malo Lupoceta... A koliko smijem? I koliko dugo?

Osoblje foruma sirius's Avatar

Uzmi nesto jace.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

meni je za zub samo lupocet pomogao. ni ketonal ni ibuprofen. i onda mi je netko napisao za lupocet i zaista, jedna tableta mi je ucinila cudo.
    a radili su kiretazu tog zuba, onda znas kako je bolilo

Nisi ništa prekoračila, što se tiče uobičajene doze za odrasle. Doziranje je 1 do 2 tablete (500 do 1.000 mg) svakih 4 do 6 sati, po potrebi, najviše ukupno 4.000 mg (8 tableta) u 24 sata. Ne znam sa sigurnošću mijenja li nešto činjenica da dojiš, ali ne vjerujem. Koliko dugo? Ja ne bih više od 2-3 dana.

Hvala cure!

Nemam ja ništa jače doma, niti sam ikad u životu popila nešto takvo... ketonal, ibuprofen. Zbilja, nikad mi nije trebalo .
    Dobar mi je i Lupocet, drži 2-3 sata, onda bolucka... onda boli, izdržim još sat, onda jako boli. Probat ću još jedan dan s lupocetom, onda ću razmisliti o nečem jačem ili vidjeti sa zubarom može li lijek sad van.

A to jače (ketonal, ibuprofen...) koliko toga smijem? Ne bi ni to baš mogla piti par dana?

Osoblje foruma leonisa's Avatar

ja sam zvala hitnu i pitala, nisu bili bas sretni jer dojim (iako je imala skoro godinu dana) ali su rekli ako ne mogu izdrzati da uzmem jedan. lupocet su rekli da mogu kako pise na pakiranju.

Jedan ibuprofen?

Ok, onda valjda 3-4 lupoceta nije prestrašno, probat ću što manje, tek joj je 6 mj.

Osoblje foruma BusyBee's Avatar

Meni je prijateljica lijecnica rekla da smijem 1g paracetamola svaka 4 sata, za tesku glavobolju.
    Malac je imao 2 mjeseca.

sillyme's Avatar

Quote Originally Posted by Bubilo Bubich View Post
    Jedan ibuprofen?

Ok, onda valjda 3-4 lupoceta nije prestrašno, probat ću što manje, tek joj je 6 mj.
    Smijes ibuprofen sigurno. Kupi neofen ili sl. od 200mg i prvo probaj jednu tabletu, a ako nije dosta mozes jos jednu. Mislim da smijes 3x400mg u 24h tj svakih 8h. Ako si vec uzela lupocet i ne djeluje moras napraviti pauzu od 2h.
    I bebe smiju ibuprofen od 6 mjeseci pa ako mogu direktno mogu malo i kroz mlijeko
    Sretno sa zubom...

inace meni kod npr mastitisa lupocet nije djelovao dobro za snizenje temperature a ibuprofen je. Valjda svaki organizam drugacije reagira.

anabeg's Avatar

Ja sam pila nurofen dok sam dojila (imaš liquid kapsule ili obične tablete, meni su se ove liquid kapsule pokazale boljim, to jest brže bi mi djelovale i duže bi mi držale)..ako se ne varam nurofen sam dobivala i za bolove onih par dana u bolnici nakon poroda.

mozes kombinirati
    lupocet npr svakih 5-6 sati, a izmedju ibuprofen
    nije djetetu dobro ni da se ti patis

da se zahvalim na pomoći i "zaključam" temu
    bio je nepopravljiv i jučer je iščupan van
    sad još da mi se pošteno najest