Ne. Tj. ja nemam endlericu, sve je rađeno na običnoj mašini.thalia prvotno napisa
Još bi povisila dio iznad vrata koji pridržava glavicu. Nije uvijek nužan, ali ako mi zaspi na leđima npr. I nosiljku bi napravila još malo dulju ili malo kraću od ove tako da ili može s rukicama van da ga ne stišću rubovi ili da ne može uopće.pino prvotno napisa
Mislila sam staviti spužvu, ali je nisam imala, pa sam stavila 3 sloja nešto debljeg flisa. I stvarno je mekano! No, mogla sam komotno staviti i 4 sloja.pino prvotno napisa
Naramenice su široke oko 10,11 cm. Da, što su šire lakše je nositi radi veće raspoređenosti. Odmah je manji pritisak na jednu točku. Mogla sam ih možda još koji cm šire.pino prvotno napisa
Vjerojatno da, samo će nekom djetetu glavica viriti manje ili više.pino prvotno napisa
Jedino za što ove nosiljke ipak nisu za novorođenčad jer ne stisnu tako lijepo glavicu kao marama u nekim vezovima.
Ali kako mi same šivamo, možemo stalno experimentirati i napraviti ih desetak!:D
Upute u vezi nosiljke... otprilike ovako sam je ja radila:
1. Napravila prvo "remene" (od umora mi pametnija riječ ne dolazi)... s podebljanjima, sve lijepo porubila...
2. Sašila tijelo na način da sam ostavila rupe za donji dio pojasa/remena/whatever tako da ga ubacim unutra i prošijem, a ne na tijelo. To je naravno moja ideja, nije to ništa što se mora tako. Isto tako sam ostavila rupe i za gornja dva remena. Donji mi je od jednog komada, gornja su dva.
3. Remeni su dugi - donji 205 (koji je u komadu, toliko sam imala....)... a gornji 175 cm... malo su mi predugi na kraju... a donji malo naknap ako hoću "okružiti oko sebe jednom, pa onda zavezat.
Kvadrat je joooj... ne znam nešto tipa 45 širok, visok 65 cm ili tako nešto... (kasnije ću ga izmjeriti, sad je ispod uspavane bebe).
Uvijek radim kasno u noć pa pola toga zaboravim.
Nadam se da sam bar mrvicu pomogla. Pitajte što nije jasno.![]()