Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Uspavljivanje skoro dvogodišnjaka

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno Uspavljivanje skoro dvogodišnjaka

Prije nekih 3 tjedna bed beda smo se odvikli od noćnog uspavljivanja dojenjem (nakon što smo se konačno pohvatali što se ritma tiče tj nakon cca 6 sati budnosti ide se spavati i tako je najzadovoljniji): rekli smo da cica spava po noći i on je to prihvatio bolje nego sam očekivala, plakao je malo samo taj prvi dan. Budući mu dnevno spavanje treba, prilikom uspavljivanja u sobi ostaje malo dnevnog svijetla i uspavljuje se dojenjem jer je dan. I to je tako funkcioniralo preko dva tjedna i svi zadovoljni.
    Međutim, zadnjih par (tri) dana totalni kaos. Za dnevno je ostalo sve po starom i bez problema, za noćno, čim se ugasi svijetlo kreće ne plakanje nego urlikanje, bacanje, lupanje, čupanje, glas mu se promijeni, ma nešto strašno. Kažem strašno jer iako mu i inače najavljujem radnje koje slijede, na što reagira odlično, u ovom slučaju tj kada se gasi lampa, kao da se povampiri i ja ne mogu doprijeti do njega, plače i trza se i ja ga držim i nakon nekih 20ak minuta prestne s plačem i momentalno zaspi.
    Je li to neka zakašnjela reakcija na prestanak dojenja tj uspavljivanja dojenjem po noći? Što radim krivo? Ne želim ga tako maltretirati i najrađe bi mu dala cicu jer znam da bi tada zaspao istog momenta, ali kako je 2 tjedna mogao bez problema zaspati bez, a sada odjednom više neće? Da se razumijemo, on prilikom noćnog uspavljivanja cicu uopće ne spominje, samo plače i urliče dok ne zaspi? Imam osjećaj da ne razumijem vlastito dijete. Negdje je kratki spoj, a ja ne vidim gdje. Ajde mi pomozite. Šta da probam, kako da izbjegnem ovo plakanje i držanje u rukama dok ne popusti?

Samo da napomenem da sam odlučila prestati dojiti po noći kako bi mi se vratila menstruacija jer želimo drugo dijete, da imam cikluse, dojenje ne bih ni ukidala ni smanjivala; otkako se ne uspavljujemo dojeći, spava odlično tj budi se ili 2 puta ili jednom; a dojiti mu dam tek poslije 4 i pol, 5. Za uspavljivanje se spremimo u pidžame, malo se škakljemo i mazimo, čitamo 4 slikovnice i onda se gasi svijetlo, još malo pričamo u mraku i sve manje i sve manje i on zaspi (tako je bilo do pred 3 dana). Šta da radim da se to vrati? (kod nas se nije promijenilo ništa, sve oko njega radim sa srcem)

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Dobro dosla u svijet tantruma) Moje jako razumno i dobro dijete ih je isto imalo, tako da ono sto je do sada prolazilo bez problema, mozda vise nece. Pretpostavljamo da je kod nas uzrok bio stres u vrticu. Bilo je strasno i proslo je. On je vec veliki...mozda da mu probas ostaviti svjetlo i ponuditi da moze sam malo "citati" knjigu Dok mu se ne prispava, a ti nakon 4 slikovnice ides van iz sobe. Guglaj si malo uzroke tantruma, pogledaj kaj ima na utube, pa ces lakse prihvatiti tu fazu.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Imala sam jedan DVD, ali sam ga posudila frendici, uglavnom o tome kako zatrudniti za vrijeme dojenja, kad nema menstruacije. Bitno je pratiti iscijedak iz rodnice. Naime, mozes imati ovulaciju, bez obzira sto nema menstruacije. Kad ti je iscijedak nalik na lubrikant, onda si plodna. Mozda najbolje da razgovaras sa ginekologom o tome. Sto se dojenja tice, sin ti vjerojatno nije spreman prestati, cim tako burno reagira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •