Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: dijete odbija ciku i malo dobiva na težini

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno dijete odbija ciku i malo dobiva na težini

Evo ovako, imam problem sa bebicom starom 2 ipo mjeseca.
    rodila se sa 2930 50 duga, pala na 2740, izašli 3.dan sa 2850, znači dobila 110 u 2 dana.
    ciku odma prihvatila, stalno bila na njoj. prvih 20 dana super napredovala i onda su počeli naši problemi. odjednom je počela biti jako kratko na ciki. max 3-4 minute i neće više. pa bi ju ja malo nosala da podrigne pa opet stavila pa neće. pa nakon 10 minuta neće. pa po ure neće. i onda bi je pustila i nakon 2-3 ure bi opet tila. 5 min.i neće. i sa misec dana na pregled teži 3630. govori pedijatrica malo, stavljajte ju češče pa ćemo viditi.
    dođemo sa 2 mjeseca kad ona 4010g, niti 400 grama nije dobila. i govori ped.premalo treba nadohrana. Ja nisam tila, nego govorim da bi ja nju još češće stavljala svako malo doslovno da mi navvuče mlika, i govori ped. dobro dođite idući tjedan pa ćemo vidit. i ja nju stavljala svaku uru, ona bi bila po 3-4-5 min. i nema šanse više. došli nakon tjedan dana ona dobila 100 gr. i onda je rekla ped.da mora nadohrana. i ajde dobro pristala ja i taj cili tjedan bi ju stavljala na ciku i pa onda ako oće i drugu i onda nudila bocu, i nekad bi uzela 20 nekad ne bi tila uopće i dođemo sad u četvrtak na vaganje dobila 120 g. i onda je rekla ped.da to tako više ne ide da je pala ispod krivulje rasta. sad sa svojih 2 mjeseca i 20 dana teži oko 4300 i da moramo uvesti bocu. nije ju htjela niti cijepiti. visoka je 57 cm.
    ona ok spava. tokom dana kako kad, a noć prespava cijelu od ponoć do 8.
    prije je kakala 1 put tjedno, a sad joj dajem 2-3 dana bocu i kakala je svaki dan. piški normalno i pelene je uvijek bila puna.
    ciku hoće ujutro i navećer a tokom dana ili neće ili po par minuta.

Imam i stariju kćer od 3 godine koju sam dojila 7 mjeseci i koja je super napredovala, po kil misečno. imam dobre bradavice,velike. ne znam u čemu je problem, zašto odbija. mislila sma da je štrajk, al ovo traje već misec ipo dana. mislila sam ajde možda njoj treba kratko vrime da pojede, nisu sva djeca po pola sata, ali kad sam vidila kako malo dobiva OČITO da malo uzme.

probala sam se i izdojit s tomee tippie izdajalicom, prije nekih 20 dana ali sam uspila 70 iz jedne dojke i neće više. pretpostavljam da je to zato što je ona meni malo vukla pa mi se potrošnja smanjila. a ona neće da cicki dugo da se to meni vrati. i sad joj dajem tu bocu, al sam baš tužna, jer sam imala mlika i to krcato, a sad naravno sve manje i manje

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da te utješim, ni moj malac nije htio ciku, ja sam se izdajala i davala mu na flašicu. I flašicu je htio pod određenim kutem. Baš sam se namučila s njim. Uvijek možeš nazvat rodinu savijetnicu za dojenje.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sigurno će ti se javiti i savjetnice, a ja samo želim reći da osobno ne bih dijete od 2,5 mjeseci, koje slabo dobija na težini pustila da spava od ponoći do 8 ujutro. Vjerujem da joj u tom periodu treba bar još jedan obrok. S 2 do 3 mjeseca starosti djeca postaju sklonija anemijama, zbog čega više spavaju, manje jedu i tako ukrug. Savjetovala bih da to provjerite, ako niste. Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ma ona tek od nedavno spava od ponoć do 8. prvih misec ipo se normalno budila svake 3 ure. pa opet slabo dobivala. sad spava jer joj dam bocu i cicu prije spavanja.
    probala sam ju dignut u srid noći, pribacim ju kod sebe i stavim na cicu, al naravno ona povuče 3 puta zatvori usta i nikako neće više.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možeš li napisati datume rođenja, vaganja i iznose težine?
    Koliko dobiva adaptiranog/izdojenog, da li na bocu ili drugačije, koliko puta je na dojci i opiši kako izgleda podoj.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

potpuno isto ka i moja. nemam ti neki pametan savjet. moja nije bila prihvatila ni AD ni cicala dugo, kasnije problemi i sadohranom...čak nas je pedica tila u bolnicu strpat ..koliko sam samo živaca potrošila.
    na kraju smo promijenili pedicu, bilii kod gastroi dobili dijagnozu, teško hranjivo dijete....ona kaže ima takve djece, važno da napreduje pa koliko toliko. krvna slika nam je bile uvik odlična. i dan dans je teška za jest i vjerovatno će uvik bit. nemam ti neki pametan savjet, samo eto da znaš da nas ima još, savršeno zdravih

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

rođena je 21.8 sa 2930
    23.9 je imala 3630
    pa 23.10 4010
    onda tjedan dana posli 4100, pa tjedan posli 4220. to je bilo prošli tjedan i sad nam je u četvrtak opet vaganje.

evo već 4-5 dana dajem joj ujutro ciku, to hoće jer još spava oko 8h. i onda sve do navećer boca. AD, s time da svaka 3 sata ona pojede u vrh glave 120 i to svu muku.
    cicu poludi čim vidi.

privh misec je ok jela. onda je počelo. stavim ju na dojku, bude 2 minute dok meni mliko ide, onda ja ositim da meni nadolazi mliko (ona lagana bol) i onda ona poludi jer meni mlazovi idu. onda sam znala ju maknuti i pustiti da ti mlazovi isteču u gazu jer bi se uvijek zagrcla i kad opet mliko krene na kapljice bi ju vratila na cicu, ona bi povukla 2 puta i dosta. i to nekad bi vrištala i poludila bi čim bi ju stavila. ili bi zatvorila usta kao da se najela i neće da ih otvori. onad bi ju japodigla, da podrigne, pa malo nosala i opet stavila i neće. ni nakon pola sata opet neće.
    i tako do danas. ja forsiram tu ciku, al što ja nju vipe stavljam ona više odbija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Provjeri ima li beba skraćeni frenulum jezika.
    Da je nama to provjereno pošteđeni bi muke.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Val - nema )
    prepoznala bi to jer mi sestrina mala to ima.
    evo sinoć je prije spavanja pojela oba dvi. onda sam se ja probudila tokom noći i opet ju stavila ali nije tila. i jutros u 8 opet jedna cika.
    i i od tad 120 boce jer cicu niti čuti. uf!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •