sasa prvotno napisa
To je sve jako jednostavno. Piletina s pesto koricom se radi tako da napraviš domaći pesto u mužaru, standard, zgnječiš pinjole, češnjak, bosiljak, parmigiano i dodaš maslinovo ulje, malo soli i limunovog soka. onda pileća prsa tj. filee bez kosti s tim premažem, onako bogato i još posipam sa svježim mrvicama kruha i pokapam s maslinovim i onda u pećnicu na kojih 180 dok se ne ispeče i ne zapeče..bude jako ukusno i sočno i nimalo suho i bezvezno kao što pileće meso zna biti. a ovaj lungić napravim marinadu u koju stavim pola žličice kumina, žličicu komorača, žlicu slatke dimljene paprike, sok jedne naranče, oko deci kečapa, timijana svežnjić sitno nasjeckan i 4 režnja češnjaka sitno nasjeckana. Lungiće narežem na recimo 2.5 cm debljine posolim, popaprim i skupa s marinadom stavim u vrećicu za zamrzavanje i u frižider na kojih 2 sata ili pola dana ili prije posla do popodne, ovisno o okolnostima. Onda se dobro zagrije grill tava dok se ne zadimi pa se lungići peku, a kako se peku tako ih stalno premazujemo marinadom dok nisu tamno crveni-crni...Poslije je tava ubibože, ali kad napravim takav ručak, očekujem da MM sredi suđe.