Hobotnica na salatu i juha od lososa za sutra...
Ovi blagdani, kolaci i nakuhavanje mi postaju muka živa. Predblagdanska kupovina jos veća.
Sve sam krivo kupila.
Otvorim glavicu kiselog zelja, a ja kupila 12 listova za sarmu. Bit će sarmo ćufte.
Uzmem smrznuti bakalar iz frizera, a tamo piše fileti oslića. A sigurna sam da je u dućanu pisalo : bakalar. I sada imamo brodet od oslića sa puno zacina, vina i dobrog maslinovog ulja, pa glumi da je bakalar.
Još nisam ni poklone zamotala.
Ima jos brdo toga naopakog u mojoj kuhinji danas. Zato sam si otvorila Bajadera liker, sjedim i pijem.
Mene blagdani izluđuju i točka.
Inace sam (uglavnom) normalna. :D
Ima nas jos koje blagdani izludjuju al ne damo se
Mozemo mi to Beti
Kad sam se pomirila da ce sve biti napola i da je cist ok izbila fidovka na kupatilu...
Nemamo centralno, ok grijemo se i na kamin, nemam svjetla u kupatilu i nemam tople vode...
A mislila sam da ce manjak kolaca biti problem
A joj Kosjenka...bas mi zao.
Al ja se uvijek utjesim s onom:
Ne daj Boze gorega...
Iako bez tople vode je nezgodno.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.12.2025. at 00:42
Nitko ništa ne kuha?
Kod nas juha od karfiola, bbq rebarca i pire od batata...
Ja znam šta ću sutra. Batke pohane u pećnici s korom od krušnih mrvica i corn flakesa i s tim pečeni krumpiri i batati i neka salata.
To je trebalo biti danas, a sutra smo trebali na brdo planinariti, ali to je otpalo pa smo bolji ručak prebacili za sutra, a za danas se još mislim
A ovo ću danas: https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/h...---760523.html
Isto je piletina, ali šta je, tu je
Ja ne kuham ništa, stariji sin radi od doma pa će nešto brzinski zavrtiti. Vjerojatno tjestenina s umakom i pileći file na naglo. Ima od jučer još patlidžana i tikvica s grila, pa nije kritično za salatu. Uvijek ima i domaće zimnice.
Peterlin ti se kuhanja skoro rijesila.Jupi jeee...
Meni za vikend ispala fantasticna paella, za prste oblizat.
A dobro, pa neće ostat kod vas do 30-te, valjda prije odseledržim fige!
Mi oboje jedemo na poslu i bome kuham preko tjedna samo radi djece.
Tlaka mi je kako imam malo vremena preko tjedna, vrtit se oko štednjaka.
Za vikend je druga priča, kad mogu natenane i da nigdje ne jurcam. Bude mi i gušt.
Mi danas junetinu u saftu i govedsku juhu (od vikenda je ostalo).
Meni čak nije problem vrijeme nego što za sutra, mali baš nije fan variva pa mi oteževa...
Danas rolana puretina, možda si on tijesto s vrhnjem uz to , a ja pire od karfiola...
Joj da i to kemijanje stalno sta skuhat i kod nas ne jedu bas svi sve.
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/r...rljaj-15659536
Ja ću ovo prvo varivo. Samo muž i ja na ručku pa može i bez mesa. A sutra pastrve, isto samo za nas dvoje
Posljednje uređivanje od Jurana : 22.01.2026. at 11:58
Eh, tako ti je svuda. Dok su klinci mali, prilagodiš se njima, a sad se oni češće prilagode nama. Mi smo već polako u godinama kad ne možemo jesti masnu svinjetinu, a djeca to obožavaju i smiju, pa radimo kompromise ili češće, bude dostupno jedno i drugo.
Ne opterećujem se previše. Tko u mojoj kući ostane gladan, definitivno si je sam kriv...
Danas kod nas krem juha od krumpira, špecli s umakom i ostaci pilećeg filea (uvjetno, nije to meso pečeno neki dan nego je nabavljena veća količina za vikend, pa je ostalo u ledu za još jedan radni dan).
Sutra netko drugi kuha, već su najavili da će biti grah i kobase. Stalno vrtimo iste stvari koje ekipa voli jesti i kuhati, ali baš se ne opterećujem time, pogotovo ako kuhača nije kod mene. Napravi se drugačiji prilog, drugačija salata, drugačija juha i opet dobro.