Stranica 129 od 129 PrviPrvi ... 2979119127128129
Pokazuje rezultate 6,401 do 6,420 od 6420

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Juhica s popečcima msm iako sam nabavila sushi materijale ne da mi se nekako danas petljati s time.
    Sushi zahtijeva poseban pristup i stanje duha. Od svega toga moji muški vole samo wasabi pastu

Skuhaj radije bolonjez. Sushi je za posebne prilike.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod mene danas ipak ostaci od jučer, a sutra ću vjerojatno neku lešadu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo se navukli na taj ukiseljeni luk. Stvljamo ga u sendvice, salate, jedemo kao prilog. Od obicnog pa cak i ljutike imam okus luka u ustima danima. Narezem ljubicasti luk na kolutove, prokuham jednake kolicine bijelog octa i vode i pola kolicine secera (npr za teglu od 750 ml - 150 ml octa, 150 ml vode i 75 g secera) i odmah prelijem preko luka. Ako imam, dodam i jalapeno papricice. Moze stajati dugo u frizideru.

Narezem pomice na osmine, i krastavce na kockice cca 1 cm. Ako zelis guscu salatu, posoli ih, ostavi da odstoji pola sata pa procijedi. Dodam gore spomenuti luk, gusti grcki jogurt (hrvatski su dosta vodenasti pa bih ih ja jos dodatno ostavila da se procijede), maslinovo ulje i sjeckanu mentu. Ponekad tostiram kruh (sourdough, pita), premazem lagano cesnjakom i dodam (ili ne) sumaca i ubacim u salatu. Mi volimo i svjezi korijander pa i njega ponekad ubacim.

Po meni bi bolje funkcionirala ljutika ili mladi luk ako ne zelis ukiseljeni, ali ne vidim zasto ne srebrenac ako ga vi volite. Ako stavljam ljutiku, isto ju prvo prelijem s malo vinske kvasine da ubije okus.
    Tenks!
    Imamu frizideru one male kisele lukiće, iz ducana, ali nisu ljubičasti, pa sam mislila to staviti, nije da necu ukiseljene. Ali nije loše ni što si mi dala recept za kiseljenje
    Sve osim grčkog jogurta imam kod kuće, pa mogu pokusati složiti salatu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sushi zahtijeva poseban pristup i stanje duha. Od svega toga moji muški vole samo wasabi pastu

Skuhaj radije bolonjez. Sushi je za posebne prilike.
    Ja sam i tečaj prošla pa nikad ne radim. Nije teško zapravo. Al mi smo u subotu jeli u restoranu. Otprilike svaka 2 mjeseca odemo na sushi pa mi se i ne da onda samoj raditi.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Da. I ja isto, ali ovdje sushija ima za kupiti u svakom ducanu, a ima i dosta japanskih restorana tako da ga rijetko radim.

Ovdje imas dosta detaljan opis za sushi, zuta. Ako ne zelis stavljati sirovu ribu, ja bih radije stavila kvalitetne surimi stapice, dimljenu ribu ili cak file tune iz konzerve kao zadnju opciju.
    Inace, wasabi koji se prodaje u tubi za sitne pare je zapravo obojani hren.

https://sudachirecipes.com/#growMeSearch=Sushi%20roll

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nije teško, osim ako ne radim pogrešno, a unutra stavim pečeno meso. Napokon nešto što mali hoće jest. A ima ribu. Još mi bilo čudno kaj ima okus po hrenu. A gdje ima pravi wasabi?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.03.2025. at 18:56

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

I wasabi ima okus po hrenu ili hren ima okus po wasabiju
    Okusom su dosta slicni, ali je wasabi suptilniji i ne spali ti sinuse kao hren. Uzgoj wasabija je zahtjevan pa je samim time i skup. Ne znam gdje u Hrvatskoj ga mozes kupiti, ali tubica pravog je cca 9+ eura, a ni to nije isto kao i svjezi.
    Samo sam htjela reci da postoji razlika, odnosno da zbog potraznje podvaljuju svasta pod wasabi.
    Slicno kao tartufata i ulja s okusom tartufa..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je obični hren odličan, a wasabi pasta onak... Ne bogznakaj. Možda nisam probala pravu stvar, ali neki wasabi sos koji smo imali bio je bolji od te paste. Nije da baš imam puno iskustva, ali više mi se sviđaju autohtone namirnice.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je obični hren odličan, a wasabi pasta onak... Ne bogznakaj. Možda nisam probala pravu stvar, ali neki wasabi sos koji smo imali bio je bolji od te paste. Nije da baš imam puno iskustva, ali više mi se sviđaju autohtone namirnice.
    iz te sam vreće

Danas šalša na meniju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Htjela sam radit blanquette de veau, gulaš al sa vrhnjem, al ću preskočit vrhnje pa samo lagano kuhkam meso s ostalim. Od jučer mi ostalo biskvita, ispao je ok, u tijesto sam stavila slatko vrhnje u prahu pa ima neku novu notu, a poslije sam prelila cijeđenim sokom od naranče u koji sam dodala malo šećera da ne bude super kiselo, danas bih samo rastopila čokoladu pa polila jer vjerujem da se drugačije neće pojesti.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nisam kuhala sedam dana i baš mi je dobro došlo
    u gostima sam prvi put probala prejednostavno a predobro jelo, shakshuka
    https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehr...-jelo-s-jajima

i nešto što nisam dugo jela a volimo svi kući pa imam nove ideje
    pileća korma
    moram samo naručiti kormu vidim da ima harissa
    inače sad mi je super kuhati kako dolazi proljeće jer ima više zeleni

danas pileća juha, lešo meso, za mene bez mesa, kupus svježi i restani krumpir

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

I mi volimo shakshuku . U originalu na kraju ide svjezi korijander, ali persin je ok zamjena za neljubitelje.

Flopi, na tvom bih mjestu sama samljela garam masalu za kormu. Okus je bolji, a vec gotove mjesavine zacina ishlape od stajanja u ducanu i zapravo je jeftinije kad sama radis mjesavine.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi isto volimo shakshuku. S tim da recept često modificiramo dodavanjem patlidžana, tikcivca ili već čega imamo pri ruci.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Za nas grah s repom, za djecu sekeli s pireom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pileća prsa, rezana na štapiće i posuta sezamom, krumpir salata kao prilog i cikla ili matovilac salata kako kome.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sve sam zadovoljnija mojim kuharskim sposobnostima... radila sam pizzu "bolognese", naravno klinac nije štel, baš taj dan je neko slavio rođendan u razredu i "nahrdali" su se slatkog...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Grašak variva i pečeni komadić odojka, višak od NG. Bilo je krajnje vrijeme da se to potroši

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U subotu smo kuhali curry ginger coconut soup, s dodatkom kranjske i pilećih prsa, u nedjelju smo spekli prekrasnu grdobinu s krumpirom, a za danas sam pripremila gulaš od liganja s palentom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas u subotu domaća juha, faširanci, restani krumpir i zelena salata + pita od višanja, a jučer paradajz juha, pečena svinjetina u pećnici (komad buta) i rizi bizi, miješana salata radič+matovilac i jabukova štrudla.
    Od danas smo opet na režimu "snađi se druže" tj. jedemo ostatke od vikenda.

Ovaj tjedan u planu je kiselo zelje s grahom i kobase pečenice dok je još dovoljno hladno, tjestenina s brokulom i pileće bijelo meso na naglo, a u zamrzivaču imam još minutne odreske koje sin namjerava ubaciti u BBQ umak i ispeći na naglo, a uz to cikla na salatu. Dalje mi je teško misliti. Možda kelj ili poriluk varivo i druga vrsta faširanaca (od puretine - u to dodajem curry i ljutu papriku).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

subota bolonjez i zelena salata
    jučer pileća juha, pohana piletina, pečeni krumpir i salata od brokule

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •