Kod mene danas ipak ostaci od jučer, a sutra ću vjerojatno neku lešadu.
Da. I ja isto, ali ovdje sushija ima za kupiti u svakom ducanu, a ima i dosta japanskih restorana tako da ga rijetko radim.
Ovdje imas dosta detaljan opis za sushi, zuta. Ako ne zelis stavljati sirovu ribu, ja bih radije stavila kvalitetne surimi stapice, dimljenu ribu ili cak file tune iz konzerve kao zadnju opciju.
Inace, wasabi koji se prodaje u tubi za sitne pare je zapravo obojani hren.
https://sudachirecipes.com/#growMeSearch=Sushi%20roll
Nije teško, osim ako ne radim pogrešno, a unutra stavim pečeno meso. Napokon nešto što mali hoće jest. A ima ribu. Još mi bilo čudno kaj ima okus po hrenu. A gdje ima pravi wasabi?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.03.2025. at 18:56
I wasabi ima okus po hrenu ili hren ima okus po wasabiju![]()
Okusom su dosta slicni, ali je wasabi suptilniji i ne spali ti sinuse kao hren. Uzgoj wasabija je zahtjevan pa je samim time i skup. Ne znam gdje u Hrvatskoj ga mozes kupiti, ali tubica pravog je cca 9+ eura, a ni to nije isto kao i svjezi.
Samo sam htjela reci da postoji razlika, odnosno da zbog potraznje podvaljuju svasta pod wasabi.
Slicno kao tartufata i ulja s okusom tartufa..
Meni je obični hren odličan, a wasabi pasta onak... Ne bogznakaj. Možda nisam probala pravu stvar, ali neki wasabi sos koji smo imali bio je bolji od te paste. Nije da baš imam puno iskustva, ali više mi se sviđaju autohtone namirnice.
Htjela sam radit blanquette de veau, gulaš al sa vrhnjem, al ću preskočit vrhnje pa samo lagano kuhkam meso s ostalim. Od jučer mi ostalo biskvita, ispao je ok, u tijesto sam stavila slatko vrhnje u prahu pa ima neku novu notu, a poslije sam prelila cijeđenim sokom od naranče u koji sam dodala malo šećera da ne bude super kiselo, danas bih samo rastopila čokoladu pa polila jer vjerujem da se drugačije neće pojesti.
nisam kuhala sedam dana i baš mi je dobro došlo
u gostima sam prvi put probala prejednostavno a predobro jelo, shakshuka
https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehr...-jelo-s-jajima
i nešto što nisam dugo jela a volimo svi kući pa imam nove ideje
pileća korma
moram samo naručiti kormu vidim da ima harissa
inače sad mi je super kuhati kako dolazi proljeće jer ima više zeleni
danas pileća juha, lešo meso, za mene bez mesa, kupus svježi i restani krumpir
I mi volimo shakshuku. U originalu na kraju ide svjezi korijander, ali persin je ok zamjena za neljubitelje.
Flopi, na tvom bih mjestu sama samljela garam masalu za kormu. Okus je bolji, a vec gotove mjesavine zacina ishlape od stajanja u ducanu i zapravo je jeftinije kad sama radis mjesavine.
Mi isto volimo shakshuku. S tim da recept često modificiramo dodavanjem patlidžana, tikcivca ili već čega imamo pri ruci.
Za nas grah s repom, za djecu sekeli s pireom.
Pileća prsa, rezana na štapiće i posuta sezamom, krumpir salata kao prilog i cikla ili matovilac salata kako kome.
Sve sam zadovoljnija mojim kuharskim sposobnostima... radila sam pizzu "bolognese", naravno klinac nije štel, baš taj dan je neko slavio rođendan u razredu i "nahrdali" su se slatkog...
Grašak variva i pečeni komadić odojka, višak od NG. Bilo je krajnje vrijeme da se to potroši
U subotu smo kuhali curry ginger coconut soup, s dodatkom kranjske i pilećih prsa, u nedjelju smo spekli prekrasnu grdobinu s krumpirom, a za danas sam pripremila gulaš od liganja s palentom.
Kod nas u subotu domaća juha, faširanci, restani krumpir i zelena salata + pita od višanja, a jučer paradajz juha, pečena svinjetina u pećnici (komad buta) i rizi bizi, miješana salata radič+matovilac i jabukova štrudla.
Od danas smo opet na režimu "snađi se druže" tj. jedemo ostatke od vikenda.
Ovaj tjedan u planu je kiselo zelje s grahom i kobase pečenice dok je još dovoljno hladno, tjestenina s brokulom i pileće bijelo meso na naglo, a u zamrzivaču imam još minutne odreske koje sin namjerava ubaciti u BBQ umak i ispeći na naglo, a uz to cikla na salatu. Dalje mi je teško misliti. Možda kelj ili poriluk varivo i druga vrsta faširanaca (od puretine - u to dodajem curry i ljutu papriku).
subota bolonjez i zelena salata
jučer pileća juha, pohana piletina, pečeni krumpir i salata od brokule