Ja sam danas sarmu pravila za rucak, bit ce za jos jedan.
A pripremila sam i otkosteno pa punjeno rolano pile za sutra i porchettu za preksutra. Jucer sam paellu radila, prije onog kaosa.
Ja sam danas sarmu pravila za rucak, bit ce za jos jedan.
A pripremila sam i otkosteno pa punjeno rolano pile za sutra i porchettu za preksutra. Jucer sam paellu radila, prije onog kaosa.
danas juha od šampinjona i francuski krumpir
leća sa na salatu danas (još moram progruntati što ću sve unutra ubaciti)
a što ćete vi kuhati na staru godinu, da nam nova bude bolja?![]()
Mi danas janjetinu s krumpirima a za sutra staru dobru sarmu...
Jedino se dvoumim da li da je uštekam u slow cooker ili klasično jer je nisam nikad radila u njemu. Ima li tko da je kuhao sarmu na taj način?
Mi cemo veceras pecene krumpire i telecu plecku sa sljivama. Salata standardna, zelena +mladi luk. Ne volim bas docek Nove i nije mi do slavlja ali evo.. Obicaja radi.
Flopice, nikada nisam pravila sarmu ali koliko znam ona se i treba dugo i sporo krckati, mislim da sa slow cookerom ne mozes pogrijesiti..
Posljednje uređivanje od rehab : 31.12.2020. at 13:30
Slanutak mi još nikad nije ovako dobro uspio. Strašim da će mi postati omiljeno jelo.
Sutra bih radila švedske kuglice. Mnogo ih volim.
Radiš li od konzerve ili od neskuhanog slanutka?
Na Silvestrovo:
Odojak, mlinci, francuska
Na Novu:
Juhica, janjetina, zapečeni grah, tiramisu torta
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mi smo danas sarmu i pire krumpir, desert pita od visanja i nista drugo, nije mi bilo do spremanja kolaca ovih dana.
Pileća juha, sarma od lani, odojak pečen na Staru, pire, ledene kocke. I još sam za malu napravila paštu s piletinom.
Vrijeme ružno, nismo provirili iz kuće, dobro je zaposliti se kuhanjem, nekako lakše prođe vrijeme.
Kod nas ostaci odojka i nešto malo francuske salate, pa ću skuhati lešadu od prokulice, mrkve i krumpira. Juha od butternut bundeve. Popodne planiramo obići vikendicu i pokupiti ostatak jabuka, pa će za koji dan biti štrudl ili pita.
Eh, da...sarma se pojela brzo, pa ćemo skuhati drugu za koji dan...
Na silvestrovo odojak, krumpir, francuska. Za ručak du bile lazanje iz lidla
Nova godina -pileća juha, sarma, svinjski kare iz rola, pileći batci, mlinci i krumpir, francuska, paradajz sos. Danas ko šta hoće od ostataka ovog od jučer, zakuhat ću novu turu juhe. Sutra procjenjujem da će biti sarma
Kisela repa s grahom na ćušpajz.
Uz to ostaci janjetine od jučer.
Medenjaci i ostaci tiramisua.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ostatak svinjetine i grandirmars danas. Juha, bistra. Za desert cu vidjeti.
Jucer sam pravila neki biskvitni kolac, planuo je popodne.
Domaće krvavice, pire krumpir i domaće dinstano kiselo zelje.
Za desert još ne znam.
Krpice sa zeljem. Već se veselim. Jednako sam to dovela do savršenstva kao slanutak.
Možda se okušam u sarmi jedan dan.
I ja sam to dugo mislila, ali sam se naučila snaći s onim što se nudi. To je bilo baš u vrijeme dok su dečki bili mali, pa nisam uvijek stizala na plac. Industrijski kiseljeno zelje isto prolazi, ali treba birati plosnate glavice s tankim listovima. Ako je prekiselo, isperem ga u toploj vodi, nekad i više puta.
Moj E je obožavatelj sarme, a više voli bakinu nego moju. Jednom je baku ispitivao, sve slikao i onda objavio taj recept na Coolinarici.
Evo tog recepta https://www.coolinarika.com/recept/s...icajeni-nacin/
Ja radim slično, ali kuham u ekspres loncu.
On je to napisao s 14 godina?
Ja ne dinstam meso
ni ja ne dinstam meso, već samo luk i češnjak
sarma je najbolja s kiselim kupusom s Dolca, neki dan sam motala s industrijskim, debeli kožnati listovi koji pucaju, bez veze
i nikad je ne radim s manje od kilu mljevenog, obično radim od kilu i 20 dkg, 60 plus 60 dkg miješanog jer hoću da potraje bar nekoliko dana
Kod nas na Španskom ima isto super zelje
Pa, ne moze biti sarma sa kapulom!!
Samo češnjak.
Ja luk stavim na dnu na kolute
Ne u meso
zutaminuta, morat ćeš naći svoj idealan recept za sarmu. Kao što se vidi, ima raznih pristupa.
Btw svojevremeno je ovdje bio popularan neki recept za lažnu sarmu, koji se meni baš nije dopadao, ali je možda dobar za testiranje djece - sviđa li im se kiselo zelje i isplati li se uložiti dosta truda i vremena u pravu sarmu....
Evo tu se spominje lažna sarma, ali link na izvorni recept ne radi
http://forum.roda.hr/threads/61822-k...ati-finu-sarmu
Sad se lijepo dalje svađajte treba li staviti luk ili ne, treba li meso prethodno pržiti itd.
danas punjeni lungić s pečenim krumpirom i zelenom salatom
Som u pivskom tijestu, juha od bundeve. Ako tko bude htio grah salatu, nek si napravi.
cimavica ne voli kapulu, mi smo skoro skroz presli na poriluk umjesto kapule![]()
Ja skoro da ne znam kuhat bez dinstanja, obožavam tu notu u jelu, a sirovi i prženi luk ne mogu ni primirisat.
Različiti smo![]()
Tak i ja al ni moja ne voli luk, pa sam se prilagodila. Stavim ga ili jako malo, a često napravim i bez njega.
A osobno baš jako volim dinstani luk.
Jučer lazanje. Danas, pojma nemam još.
Nano, sto si na kraju pravila danas?
Mi smo sarmu zavrsili, neki dan sto sam pravila. I focacciu sam pekla danas. I kruh.
Za sutra ce biti juha, raznjici od lungica, riza, grilane tikvice, mahune na salatu..
Posljednje uređivanje od zhang : 04.01.2021. at 16:30
Ništa.jeli smo sarmu
He he. Što duže stoji to je bolja