Stranica 103 od 131 PrviPrvi ... 35393101102103104105113 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,101 do 5,150 od 6537

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #5101
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja sam danas sarmu pravila za rucak, bit ce za jos jedan.
    A pripremila sam i otkosteno pa punjeno rolano pile za sutra i porchettu za preksutra. Jucer sam paellu radila, prije onog kaosa.

  2. #5102
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    danas juha od šampinjona i francuski krumpir

  3. #5103
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,841

    Početno

    Slanutak!

  4. #5104
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    leća sa na salatu danas (još moram progruntati što ću sve unutra ubaciti)

    a što ćete vi kuhati na staru godinu, da nam nova bude bolja?

  5. #5105
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,246

    Početno

    Ja ću sarmU

  6. #5106
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    Mi danas janjetinu s krumpirima a za sutra staru dobru sarmu...
    Jedino se dvoumim da li da je uštekam u slow cooker ili klasično jer je nisam nikad radila u njemu. Ima li tko da je kuhao sarmu na taj način?

  7. #5107

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Mi cemo veceras pecene krumpire i telecu plecku sa sljivama. Salata standardna, zelena +mladi luk. Ne volim bas docek Nove i nije mi do slavlja ali evo.. Obicaja radi.

    Flopice, nikada nisam pravila sarmu ali koliko znam ona se i treba dugo i sporo krckati, mislim da sa slow cookerom ne mozes pogrijesiti..
    Posljednje uređivanje od rehab : 31.12.2020. at 13:30

  8. #5108
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,841

    Početno

    Slanutak mi još nikad nije ovako dobro uspio. Strašim da će mi postati omiljeno jelo.
    Sutra bih radila švedske kuglice. Mnogo ih volim.

  9. #5109
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Radiš li od konzerve ili od neskuhanog slanutka?

  10. #5110
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,841

    Početno

    Suhi, namočim preko noći.

  11. #5111
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Na Silvestrovo:
    Odojak, mlinci, francuska
    Na Novu:
    Juhica, janjetina, zapečeni grah, tiramisu torta


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. #5112
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Mi smo danas sarmu i pire krumpir, desert pita od visanja i nista drugo, nije mi bilo do spremanja kolaca ovih dana.

  13. #5113
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Pileća juha, sarma od lani , odojak pečen na Staru, pire, ledene kocke. I još sam za malu napravila paštu s piletinom.
    Vrijeme ružno, nismo provirili iz kuće, dobro je zaposliti se kuhanjem, nekako lakše prođe vrijeme.

  14. #5114
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Kod nas ostaci odojka i nešto malo francuske salate, pa ću skuhati lešadu od prokulice, mrkve i krumpira. Juha od butternut bundeve. Popodne planiramo obići vikendicu i pokupiti ostatak jabuka, pa će za koji dan biti štrudl ili pita.

  15. #5115
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Eh, da...sarma se pojela brzo, pa ćemo skuhati drugu za koji dan...

  16. #5116
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Na silvestrovo odojak, krumpir, francuska. Za ručak du bile lazanje iz lidla

    Nova godina -pileća juha, sarma, svinjski kare iz rola, pileći batci, mlinci i krumpir, francuska, paradajz sos. Danas ko šta hoće od ostataka ovog od jučer, zakuhat ću novu turu juhe. Sutra procjenjujem da će biti sarma

  17. #5117
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Francuski krumpir danas.

  18. #5118
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Kisela repa s grahom na ćušpajz.
    Uz to ostaci janjetine od jučer.
    Medenjaci i ostaci tiramisua.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  19. #5119
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ostatak svinjetine i grandirmars danas. Juha, bistra. Za desert cu vidjeti.
    Jucer sam pravila neki biskvitni kolac, planuo je popodne.

  20. #5120
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Domaće krvavice, pire krumpir i domaće dinstano kiselo zelje.
    Za desert još ne znam.

  21. #5121
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,841

    Početno

    Krpice sa zeljem. Već se veselim. Jednako sam to dovela do savršenstva kao slanutak.
    Možda se okušam u sarmi jedan dan.

  22. #5122
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,246

    Početno

    Za sarmu treba domaće zelje

  23. #5123
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Za sarmu treba domaće zelje
    I ja sam to dugo mislila, ali sam se naučila snaći s onim što se nudi. To je bilo baš u vrijeme dok su dečki bili mali, pa nisam uvijek stizala na plac. Industrijski kiseljeno zelje isto prolazi, ali treba birati plosnate glavice s tankim listovima. Ako je prekiselo, isperem ga u toploj vodi, nekad i više puta.

  24. #5124
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Moj E je obožavatelj sarme, a više voli bakinu nego moju. Jednom je baku ispitivao, sve slikao i onda objavio taj recept na Coolinarici.

  25. #5125
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Evo tog recepta https://www.coolinarika.com/recept/s...icajeni-nacin/

    Ja radim slično, ali kuham u ekspres loncu.

  26. #5126
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,246

    Početno

    On je to napisao s 14 godina?
    Ja ne dinstam meso

  27. #5127
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ni ja ne dinstam meso, već samo luk i češnjak
    sarma je najbolja s kiselim kupusom s Dolca, neki dan sam motala s industrijskim, debeli kožnati listovi koji pucaju, bez veze
    i nikad je ne radim s manje od kilu mljevenog, obično radim od kilu i 20 dkg, 60 plus 60 dkg miješanog jer hoću da potraje bar nekoliko dana

  28. #5128
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,246

    Početno

    Kod nas na Španskom ima isto super zelje

  29. #5129
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Pa, ne moze biti sarma sa kapulom!!
    Samo češnjak.

  30. #5130
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ne moze biti sarma sa kapulom!!
    Samo češnjak.
    može, itekako
    ali o tome je suvišno raspravljati jer svatko nešto stavlja u neko jelo, netko drugi u to isto jelo ne

  31. #5131
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ne moze biti sarma sa kapulom!!
    Samo češnjak.
    Sta netko radi sarmu bez crvenog luka??!!
    Pa to i daje slast, preprzeni crveni luk i przena panceta koja se ubaci u smjesu u.kojoj naravno ima i cesnjaka.

  32. #5132
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,246

    Početno

    Ja luk stavim na dnu na kolute
    Ne u meso

  33. #5133
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Sta netko radi sarmu bez crvenog luka??!!
    Pa to i daje slast, preprzeni crveni luk i przena panceta koja se ubaci u smjesu u.kojoj naravno ima i cesnjaka.
    meni je isto nezamisliva bez luka, ne znam jesam li ikad vidjela neki recept za sarmu u koji ne ide luk

  34. #5134

  35. #5135
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    On je to napisao s 14 godina?
    Ja ne dinstam meso
    On je gledao baku kako kuha i uredno dokumentirao. Ima novinarsku crtu. A zna i skuhati ponešto...

  36. #5136
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    zutaminuta, morat ćeš naći svoj idealan recept za sarmu. Kao što se vidi, ima raznih pristupa.

  37. #5137
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Btw svojevremeno je ovdje bio popularan neki recept za lažnu sarmu, koji se meni baš nije dopadao, ali je možda dobar za testiranje djece - sviđa li im se kiselo zelje i isplati li se uložiti dosta truda i vremena u pravu sarmu....

  38. #5138
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Evo tu se spominje lažna sarma, ali link na izvorni recept ne radi
    http://forum.roda.hr/threads/61822-k...ati-finu-sarmu

    Sad se lijepo dalje svađajte treba li staviti luk ili ne, treba li meso prethodno pržiti itd.

  39. #5139
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    zar se netko svađa? ne kužim komentar

  40. #5140

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    danas punjeni lungić s pečenim krumpirom i zelenom salatom

  41. #5141
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,246

    Početno

    Punjen s čime?

  42. #5142

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Punjen s čime?
    šunka, sir i pršut. premazan senfom i namazom od 1 jajeta i 1 žlice vrhnja.

  43. #5143
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    980

    Početno

    Pohani bakalar, grasak, krumpir salata.

  44. #5144
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Som u pivskom tijestu, juha od bundeve. Ako tko bude htio grah salatu, nek si napravi.

  45. #5145
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Sta netko radi sarmu bez crvenog luka??!!
    Pa to i daje slast, preprzeni crveni luk i przena panceta koja se ubaci u smjesu u.kojoj naravno ima i cesnjaka.
    Gotovo uopće ne koristim kapulu u kuhanju. Nikako mi se ne sviđa ni taj okus, a ni miris.
    Sirova da, pržena da, ali dinstana ne. De gustibus...

  46. #5146
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    cimavica ne voli kapulu, mi smo skoro skroz presli na poriluk umjesto kapule

  47. #5147
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,661

    Početno

    Ja skoro da ne znam kuhat bez dinstanja, obožavam tu notu u jelu, a sirovi i prženi luk ne mogu ni primirisat.
    Različiti smo

  48. #5148
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,703

    Početno

    Tak i ja al ni moja ne voli luk, pa sam se prilagodila. Stavim ga ili jako malo, a često napravim i bez njega.
    A osobno baš jako volim dinstani luk.

    Jučer lazanje. Danas, pojma nemam još.

  49. #5149
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Nano, sto si na kraju pravila danas?

    Mi smo sarmu zavrsili, neki dan sto sam pravila. I focacciu sam pekla danas. I kruh.
    Za sutra ce biti juha, raznjici od lungica, riza, grilane tikvice, mahune na salatu..
    Posljednje uređivanje od zhang : 04.01.2021. at 16:30

  50. #5150
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,703

    Početno

    Ništa.jeli smo sarmu
    He he. Što duže stoji to je bolja

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •